Vild med dans

'Vild med dans'-par imponerer i udlandet

Flere udenlandske medier har skrevet om, hvor godt Jakob Fauerby og Silas Holst har klaret sig i dansekonkurrencen.

Det er ikke kun i Danmark, at der bliver talt om skuespiller Jakob Fauerby og danser Silas Holsts præstationer på dansegulvet.

Jeg bliver stolt af, at der sidder mennesker i USA, der synes, at det, vi gør, er smukt

Nydanser Jakob Fauerby

Med overskriften "Første par af samme køn dominerer det danske 'Vild med dans'" er historien om dem nået hele vejen til det amerikanske Out Magazine. Og de er ikke de eneste...

Også LGBTQ Nation med base i USA og australske SBS News har de seneste dage skrevet om de to mænds succes, der nu har placeret dem blandt de seks sidste par i konkurrencen.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville nå så langt ud. Det havde jeg virkelig ikke, siger Jakob Fauerby, der fredag aften skal optræde med en pasodoble.

Danmark som inspiration

Det er især de mange topplaceringer, parret har opnået med dommernes point, der bliver fremhævet i de udenlandske artikler.

- Når man ser dem danse, er det ingen overraskelse, at de to har sejret i halvdelen af de sendte shows. Mange af kommentarerne fra fans peger da også på, at det sommetider kan være svært at se, hvem der er den professionelle, og hvem der er amatøren, skriver LGBTQ Nation.

For Jakob Fauerby er det et stort cadeau, at deres dans når ud over de danske grænser, og han håber, at det kan inspirere på den anden side af Atlanten.

- Jeg bliver stolt af, at der sidder mennesker i USA, der synes, at det, vi gør, er smukt og rørende, siger han.

Homoseksuelle - som ham selv - og andre LGBTQ-personer har gode forhold i Danmark, mener skuespilleren. Mens i eksempelvis USA er der stadig en værdikamp om, hvilke rettigheder eksempelvis bøsser, lesbiske og transkønnede bør have.

- Set i det lys betyder det, at vi i Danmark kan vise, at der er andre måder at tage kampen end vredens vej. Hvis det, at vi er to mennesker, der danser sammen i Danmark, kan rykke noget andre steder i verden, så "hep!", siger han.

En af få

På de sociale medier har Jakob Fauerby godt lagt mærke til, at der er blevet udgivet en artikel om ham. Hans følgerskare er i hvert fald blevet en del mere international, efter at flere amerikanere er kommet til.

Og indbakken har også bugnet med beskeder, som han endnu ikke har fået læst.

Men hvis bare én ung føler sig repræsenteret ved at se ham selv og Silas Holst og får modet til at være sig selv, så er hans mission fuldført, siger han.

- Hvis det samme gælder for USA og Australien, så bring it on!

Ud af de næsten 60 lande, som har sendt nationale versioner af 'Vild med dans', er det et fåtal, der har haft par af samme køn med. Udover Danmark gælder det Israel, Italien og England.

Se 'Vild med dans' på TV 2 fredag klokken 20 eller på TV 2 Play.