Vild med dans

Umut er ikke den eneste - Mie Moltke fik hadebrev med posten

Nu deler danseren brevet for at sætte fokus på de grove kommentarer, som flere medvirkende har oplevet.

I sidste uge landede et brev i danserens Mie Martha Moltkes postkasse.

Et anonymt hadebrev. Der var ingen afsender på kuverten, men stemplet var fra Jylland.

- Du er så liderlig og væmmelig at se på, stod der blandt andet.

- Det er grænseoverskridende og meget voldsomt, at der er nogen, der har siddet og tænkt, at hende der Mie hun er bare liderlig, siger Mie Martha Moltke.

Torsdag trak kokken Umut Sakaya sig fra 'Vild med dans', netop fordi hadske kommentarer på de sociale medier blev for meget. Siden har debatten om, hvad man skal stå model til, hvis man stiller sig frem, fyldt i overskrifterne.

Mie Martha Moltke mener, at det er vigtigt at sætte fokus på problemet med de grove beskeder. Derfor har hun delt brevet på sin Instagram-story.

Når der dukker sådan en op i indbakken, så brænder den sig på en eller anden måde fast

Jakob Fauberby, skuespiller og deltager i 'Vild med dans'

- Jeg synes, vi skal have fokus på, at vi skal passe noget mere på hinanden. At vi får mere respekt for, at når vi sender ting ud, er der modtagere af det, siger hun om brevet, der blev sendt til hendes firma.

Mie Martha Moltke har været med i 14 af programmets i alt 16 sæsoner. I den tid har hun modtaget sin del af vrede beskeder, men aldrig et fysisk brev - før nu.

Og Mie Martha Moltke er langt fra den eneste 'Vild med dans'-deltager, der kender til problemet med vred seerpost.

Brænder sig fast

Skuespilleren Jakob Fauerby danner par med Silas Holst i årets sæson af fredagsprogrammet. Konstellationen af to dansende mænd har gjort, at en del grove beskeder er havnet hos ham.

  1. Plat! Han har ikke lavet en datter. Det magter bøsser ikke. Og faktuelt bør de ikke have et barn - det hører til rigtig familiedannelse!!

- Når der dukker sådan en i op indbakken, så brænder den sig på en eller anden måde fast, siger Jakob Fauerby.

For ham rammer beskederne hårdest, når de handler om familien. Og så skal man skal huske, hvem der sender beskederne, mener han.

- Folk, der har et godt liv, skriver ikke sådan noget. Det prøver jeg at huske mig selv på, siger han.

Vrede over siddende dans

Sidste sæson dannede Karina Frimodt par med den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen. Han fik en fibersprængning i lægmusklen og var derfor nødt til at danse siddende på et bord i et af programmerne.

Særligt efter den optræden husker Karina Frimodt, at "der var mange svinebeskeder".

- Der blev jeg ramt. Det var hårdt, og jeg kan huske, at Rolf blev rigtig ked af det, siger Karina Frimodt.

Blandt andet skrev folk, at parret skulle trække sig, og at Rolf Sørensen var "en krøbling". Siden har Karina Frimodt fundet den bedste måde for hende at forholde sig til de negative kommentarer:

- Med tiden har jeg lært at lade være med at læse det, siger hun.

Skal ties ihjel

Den taktik benytter 'Vild med dans'-værtinden Sarah Grünewald sig også af.

For hende var strømmen af barske kommentarer værst, da hun begyndte som vært. Hun trådte ind i studiet med det, hun selv kalder "et gadedrengesprog" og bandede, hvilket fik vrede danskere til tasterne.

- Jeg har personligt valgt at tage afstand fra det ved ikke at læse de her ting. Det lærte jeg meget hurtigt. Jeg skal ikke lade syge menneskers værk påvirke mig, så jeg ikke kan udføre mit arbejde, siger hun.

For Sarah Grünewald handler det også om ikke at give opmærksomhed til dem, der chikanerer på nettet eller i brevsprækken.

- Det irriterer mig, at det er nået så vidt, at man ikke på en anden måde kan give dem den mellemste finger og tie dem ihjel. Det er trist, siger hun.