Vild med dans

I aften danser de uden Umut og Jenna: - Der er stille på gangene

Kokken Umut Sakarya og partner Jenna Bagge er ikke længere med i 'Vild med dans', efter Umut Sakarya har valgt at trække sig.  Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

'Vild med dans'-deltagerne har efter Umut Sakaryas exit sat fokus på den hårde tone på de sociale medier.

Fredag aften er der kun seks par på gulvet, når 'Vild med dans' ruller over skærmen.

De skulle have været syv. Men torsdag valgte kokken Umut Sakarya at trække sig fra programmet efter mange uger med negative kommentarer på de sociale medier.

Og både hans og dansepartneren Jenna Bagges exit er noget, der kan mærkes hos de tilbageværende 'Vild med dans'-deltagere.

- Her er helt utrolig stille på gangene, fordi vi savner Umut og Jenna, som desværre ikke skal være med, lyder det fra skuespiller Neel Rønholt på Instagram op til fredagens show.

- Det er selvfølgelig, fordi vi bliver færre og færre. Men det er nok også, fordi det lige er Umut, der ikke er her mere. Umut har altid været god til at skabe en fest. Ikke kun på dansegulvet, men også bagom. Der var altid total gang i den på gangene, uddyber hun over for TV 2.

Sidste fredag dansede Umut og Jenna for Knæk Cancer på Det Kongelige Teater.

Skuespiller Jakob Fauerby er enig. Kort før generalprøven sendte han Umut Sakarya en besked, hvor han skrev, at han savnede ham. For selvom stemningen er "okay og god", så mangler Umut og Jenna, forklarer Jakob Fauerby.

- Der er mange andre par, der ikke er her mere. Og det er jo en del af gamet. Men Umut og Jennas farvel er ikke en del af spillet, og jeg tror, vi alle er enige om, at det er super trist, at de ikke er her, siger han og tilføjer:

- Men jeg tror faktisk også, vi alle sammen forstår hans grund til ikke at være her.

Godt han siger fra

Model Oscar Bjerrehuus var blevet gode venner med Umut Sakarya under 'Vild med dans'. Han forstår også hans beslutning om at trække sig.

Gennem hele 'Vild med dans'-sæsonen har kokken modtaget negative, personlige kommentarer. Han valgte dog at trække sig, da nethadet også begyndte at gå udover hans restauranter.

Jeg har stor respekt for, at Umut siger fra over for folk, som virkelig ikke har opført sig pænt

Oscar Bjerrehuus

Blandt de kommentarer, kokken har modtaget, er eksempelvis denne fra en bruger på Instagram:

"Mage til klovn skal man lede længe efter. Tænk at danskerne betaler for at se ham og endda også æde hans lortemad til små 400-500 kr. pr. næse. Skrub af fjols. Kog suppe på møgungen."

- Det er mega ærgerligt, at det skal være sådan. Men jeg har stor respekt for, at Umut siger fra over for folk, som virkelig ikke har opført sig pænt, siger Oscar Bjerrehuus, der får opbakning fra Neel Rønholt.

- Jeg har den dybeste respekt for, at han trækker en streg og siger: "Hertil og ikke længere". Der er et sindssygt stærkt statement, som jo er større end den her dansekonkurrence, siger hun.

Skuespilleren håber også, at situationen kan føre noget positivt med sig, fordi det viser en konsekvens af, hvad der kan ske, når man skriver hadefulde kommentarer på de sociale medier.

- Her er der faktisk en decideret fysisk, konkret konsekvens. Umut skulle have danset, men fordi nogen derude skrev alle de her ting, danser han ikke.

- Det er virkelig et konkret billede. Så jeg tror, vi alle sammen håber på, at folk vil begynde at tænke over, at der er faktisk er en modtager til de ting, man skriver, siger hun.

Sådan så det ud, da Umut Sakarya og Jenna Bagge gik videre i 'Vild med dans' i program tre.

Støtte på sociale medier

Netop hadet og den hårde tone på nettet er også, hvad Umut Sakaryas andre meddansere fra 'Vild med dans' har slået ned på i deres reaktioner på kokkens tidlige exit – udover at øse kærlighed og støtte til Umut Sakarya og Jenna Bagge.

- Det er nogle gange så let bare at sidde og være tastaturrytter på de sociale medier og skrive grimme ting, skriver den professionelle danser Karina Frimodt, der danser med skuespiller Christopher Læssø, på sin Instagram-profil op til fredagens show.

Også Mikkel Kesslers dansepartner, Mille Funk, og professionelle danser Michael Olesen, der danner par med skuespiller Neel Rønholt, delte også sin frustrationer.

- Det er direkte uopdragent

'Vild med dans'-vært Christiane Schaumburg-Müller har fredag kommenteret på Umuts exit på sin Instagram-profil. Her langer værten ud efter de brugere, der har bidraget til, at han valgte at trække sig.

- Gud, hvor jeg synes, det er trist, at der findes mennesker, der føler, de skal ytre sig negativt og direkte uforskammet på de sociale medier. Det er mangel på pli og høflighed. Det er direkte uopdragent! Pinligt!, lyder det fra værten.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.