Vild med dans

Umut Sakarya trækker sig fra 'Vild med dans'

Efter uger med negative kommentarer på sociale medier, siger kokken stop. - Glæden er forsvundet, siger han.

Umut Sakarya trækker sig fra 'Vild med dans'.

Det sker efter syv fredage, hvor seerne har sendt den 29-årige kok videre i programmet, til trods for at han uge for uge har ligget i bunden af dommernes karakterskala.

Men nu har Umut Sakarya selv besluttet at sige stop efter mange uger med negative kommentarer på sociale medier.

- Jeg har lært, at man skal sige fra, når noget bliver for meget, og jeg er ved at knække over nu. Alt det hate, der er kommet på de sociale medier gennem hele sæsonen, er blevet endnu vildere, siger Umut Sakarya.

- Glæden er forsvundet, fortsætter han.

Siger stop efter kritik af restauranter

Gennem hele 'Vild med dans'-sæsonen har den bramfri kroejer ellers indtaget gulvet med stor danseglæde, opsigtsvækkende outfits og kække kommentarer.

Og trods bundplaceringerne har dommerne flere gange kaldt ham "en gave til programmet" og rost ham for "et underholdningstalent, som går ud over alle grænser".

Jeg troede, jeg kunne tage de spydige og meget personlige kommentarer, for der skal noget til, før jeg knækker

Umut Sakarya

Men den muntre kok har også delt vandene. Mange har rost og elsket ham, men flere har raset over, at Umut Sakarya er gået videre uge efter uge til fordel for andre par, der har fået højere karakterer for deres danse.

Allerede da Umut Sakarya dansede sig videre i program tre, fortalte han, at han blev påvirket af kommentarer fra folk på sociale medier. Men det, der får kokken til at sige stop, er, at hans tre spisehuse nu også bliver svinet til.

- Jeg troede, jeg kunne tage de spydige og meget personlige kommentarer, for der skal noget til, før jeg knækker. Men det påvirker mig, når en person skriver, at han ikke kan forstå "alle de idioter, som spiser på Umuts restauranter", fortæller han.

- Min forretning har intet at gøre med 'Vild med dans'. Jeg er et menneske, og der ligger mange følelser i det i forhold til mine restauranter.

Umut Sakarya understreger dog, at det har været "fedt og sjovt" at være med i 'Vild med dans'.

Derudover takker han alle, der har støttet ham, og sender også en særlig tanke til sin dansepartner, Jenna Bagge.

- Jenna har været så sej, og hun er gået igennem det sammen med mig, men min energi og begejstring er forsvundet, siger han.

Redaktør ærgerlig over afslutning

TV 2s underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech kalder situationen "megaærgerlig", men respekterer Umut Sakaryas beslutning.

- Vi har været virkelige glade for Umuts tilgang til 'Vild med dans' og den fest, han har været med til at skabe – og det har en stor del af seerne heldigvis også. Derfor er vi selvfølgelig virkelig kede af den her afslutning, siger han og tilføjer:

- Men det viser jo med al tydelighed, at det er nødvendigt at huske på, at det har konsekvenser, når man taler grimt til hinanden på sociale medier.

Ingen afgørelse fredag

Umut Sakaryas exit betyder, at ingen af de seks tilbageværende par forlader 'Vild med dans' i fredagens program.

Derfor vil der ikke være nogen afgørelse, og parrene tager deres dommerpoint og sms-stemmer med videre til næste uge.

Det skyldes, at tre par skal danse med i årets 'Vild med dans'-finalen i Horsens.

Det var også planen sidste år, men her betød Rolf Sørensens farvel til programmet, at der kun blev to finalepar. I år har man dog valgt at fortsætte som planlagt, lyder det fra underholdningsredaktøren.

Der var heller ikke nogen, som forlod konkurrencen efter sidste fredags særudgave af 'Vild med dans', hvor der blev samlet ind til Knæk Cancer.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.