Vild med dans

Silas Holst modtog særlig sms, lige inden han gik på scenen

Danseren og hans partner høstede sæsonens første 10-taller. Og det fik Silas Holst til at sende en hyldest til den bonusmor, han mistede i 2017.

- Det er som om, alting bare falder i hak for mig i dag.

Sådan lød det fra en tydeligt rørt Silas Holst, efter han og skuespilleren Jakob Fauerby havde høstet sæsonens absolutte toppoint på Det Kongelige Teater, hvor 'Vild med dans' samlede penge ind til Knæk Cancer.

De fik hele 38 point og heriblandt sæsonens første to 10-taller.

Og det gjorde det svært for den professionelle danser at holde tårerne tilbage.

Efter parrets rumba fortalte han om den bonusmor, han mistede til kræft i 2017, og som havde fyldt i hans tanker hele dagen op til det store show.

- Det er hende, der har lært mig at danse. Og hun kæmpede en kamp for, at andre dansestilarter som samkønsdans og kørestolsdans skulle anerkendes, lød det fra Silas Holst.

Silas Holst måtte tørre sine øjne, da dommerne havde uddelt deres karakterer.

- Så at jeg – som hendes elev og søn på en eller anden måde – får lov til at udleve det, hun har kæmpet for i rigtig mange år. Og at gøre det på fjernsyn. Det ville betyde alverden for hende, uddybede han efter showet.

- Og så lige i en rumba, som var hendes yndlingsdans. Og på Det Kongelige Teater, som var hendes yndlingsteater. Det hele giver bare mening.

Så mange point fik de i program 7

Jakob og Silas: 40 (38+2)

Neel og Michael: 36 (33+3)

Coco og Morten: 35 (34+1)

Christopher og Karina: 24

Oscar og Asta: 23

Mikkel og Mille: 23

Umut og Jenna: 16

Parentesen angiver de ekstra point, der blev delt ud efter aftenens fællesdans. 

- Der er en, der er stolt

Faktisk havde danseren modtaget en sms-besked fra sin mor lige inden fredagens show, hvor der stod: "Jeg tror, der er en, der er stolt."

Båndet til hans afdøde bonusmor, Lene Løvendahl, var da også helt særligt. Hun var hans mors barndomsveninde. Og sammen med sin mor og bror flyttede Silas Holst ind i et hus lige ved siden af hende, da hans forældre blev skilt.

- Det var hende, der kørte mig i skole, når min mor var på arbejde. Hende, der hentede mig, når min mor ikke kunne. Så hun har ligesom været der altid som en ekstra forælder, fortalte han.

Silas Holsts bonusmor drev en danseskole sammen med hans mor i omkring 30 år.

Hun var også altid med på store dage i hans liv og havde en fast plads i 'Vild med dans'-studiet de første år, Silas Holst deltog i programmet.

- Så det er også første gang, jeg laver 'Vild med dans', hvor hun ikke er her, sagde danseren.

Et farvel som i en Hollywood-film

Danselæren blev 63 år, og Silas Holst var helt tæt på sin bonusmor lige til det sidste.

I de tre sidste uger af hendes liv sov danseren og hans mor hos hende på Bispebjerg Hospital. Og i dag glæder han sig over måden, de fik sagt farvel til hinanden på.

- Hun havde været bevidstløs i en tre døgn, og så vågnede hun pludselig og tog min hånd. Hun kiggede på mig og sagde: ”Husk jeg altid elsker dig”. Og så sagde jeg: "Husk jeg altid elsker dig", fortalte danseren.

'Vild med dans' var rykket på Det Kongelige Teater for at samle ind til Knæk Cancer.

- Og så vågnede hun ikke mere. Så det var en helt Hollywood-filmafslutning. Faktisk den perfekte afslutning på noget, der slet ikke var perfekt.

Se eller gense specialudgaven af 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.