Underholdning

Folk strømmer til trapper fra ikonisk 'Joker'-scene

Scenen er blevet kritiseret for at bruge nummeret ’Rock and Roll part 2’, der er produceret af pædofilidømte Gary Glitter.

Den biografaktuelle film om superskurken Jokeren har høstet store roser både blandt publikum og anmeldere.

Nu tyder det på, at 'Joker' også har skabt en ny turistattraktion i New York-bydelen Bronx, hvor en allerede ikonisk scene fra filmen blev optaget.

Flere er nemlig begyndt at tage billeder på den trappe, som skuespilleren Joaquin Phoenix i skikkelse af Jokeren danser ned ad i den populære film.

Trapperne, der forbinder Shakespeare og Anderson Avenue på West 167th Street, bliver i øjeblikket i stor stil benyttet af fans af filmen.

Det skriver CNN.

Bronx er ifølge mediet ikke overrendt af turister i forvejen, selvom bydelen både indeholder Bronx Zoo, New Yorks Botaniske Have og baseball-holdet New York Yankees’ hjemmebane.

Det skyldes, at bydelen er plaget af kriminalitet. Det har flere dog valgt at trodse for at efterligne den dans, som Joaquin Phoenix foretager ned ad trappen i filmen.

Scenen er blevet kritiseret for at bruge nummeret ’Rock and Roll part 2’, produceret af Gary Glitter, der i 2015 blev dømt skyldig i forsøg på voldtægt, fire seksuelle overgreb og for at have haft seksuel omgang med en pige under 13 år.

Hittet, der også indgår i filmen 'Sudden Death', lavede Glitter i 1972, før han blev dømt for pædofili.

Nu står han til at tjene en stor sum penge fra Warner Bros for brugen af hans musik i filmen.

Under hele scenens to minutter kan Gary Glitter høres, og det forventes, at han vil tjene yderligere, alt efter hvor meget 'Joker' tjener på markedet.

Og noget tyder på, at den tjener en del. Filmen slog rekorden for den bedste åbningsweekend i oktober.

I nordamerikanske biografer anslås det, at filmen den weekend indtjente omkring 93,5 millioner dollar. Det svarer til omkring 635 millioner kroner.

Desuden havde filmen den fjerdebedste åbningsweekend nogensinde blandt film uegnet for børn.