Deltager udførte verdensrekord i Talent-studiet

Motocross-freestyleren Alex Porsing blev belønnet med en finaleplads i 'Danmark har talent' ved at udføre det nervepirrende nummer.

Alex Porsing har kørt freestyle motocross i seks år, og den 25-årige vovehals bliver ved med at presse grænsen for, hvad der er muligt på det tohjulede køretøj.

Derfor var det ikke nok at vise sine tricks i luften lørdag aften.

Han tog i stedet en hjelm på, så han intet kunne se, samlede hænderne i en kort bøn og vred gashåndtaget i bund for i blinde at køre op ad en rampe ind i 'Danmark har talent'-studiet.

Flyvende gennem luften - på et tidspunkt kun en meter fra loftet - viste han den disciplin, som han som den eneste i verden har udført.

- Tendensen i min sport har været, at springene skulle være vildere, længere og højere, men jeg ville i stedet optimere ved at skrælle et hjælpemiddel - en af mine sanser - fra, siger han til TV 2.

Motocross-køreren kommer meget tæt på loftet i 'Danmark har talent'-studiet. Video: Silvie Ulrikke Østebø

Det vilde trick blev da også belønnet af seerne, som kvitterede med at stemme ham i programmets finale sammen med akrobaten Johnny. Dermed er de to talenter kun en optræden fra at kunne løbe med showets hovedpræmie på 250.000 kroner.

Må ikke føle tvivl

I den officielle Freestyle-union NOF står Alex Porsing registreret for rekorden, som han med aftenens optræden kun har gennemført fem gange.

Det har ladet sig gøre ved, at han gradvist har forsøgt at lukke øjnene i længere og længere tid under sine spring for til sidst at fjerne sit syn fuldstændig. Det lykkedes første gang under en optræden i Düsseldorf tidligere på året.

Springet i 'Danmark har talent' blev ikke vist live, men filmet onsdag denne uge, da det ville være for risikabelt at udføre med et publikum i salen.

Men selv uden presset fra et livepublikum var det udfordrende at holde hovedet koldt, fortæller Alex Porsing.

- Jeg ved jo, at hvis jeg fucker det up, så ender jeg på hospitalet, siger han med henvisning til de utallige skader, han har pådraget sig gennem sin sport. Det tæller blandt andet tæller mere end ti hjernerystelser, en flænge på leveren og et åbent lårbensbrud.

Det tænkte han dog ikke på, da han kørte afsted. En enkelt pessimistisk tanke kan være med til at fjerne fokus fra stuntet og hans fornemmelse for tid og sted i øjeblikket - og det er der, det bliver farligt.

Svært ved at sætte begrænsninger

Blandt dommerne var der da også en smule tvivl om Alex Porsings optræden var gal eller genial.

- Jeg håber ikke, at nogen børn vil gå til det her. Det er det dummeste, jeg nogensinde har set, sagde Signe Lindkvist, som dog også var imponeret.

- Det er noget helt særligt, man skal være bygget af for at forberede sig på at gøre det, konstaterede Peter Frödin og sluttede:

- Du er jo ægte sindssyg.

Se Johnny, som fik flest stemmer af publikum og røg direkte i 'Danmark har talent'-finalen, her:

Johnny havde meget passende et 'Ringenes Herre'-tema under sin optræden i 'Danmark har talent'. Video: Silvie Ulrikke Østebø

Det har Alex Porsing da også hørt før.

Til spørgsmålet om, hvornår det bliver for vildt for ham, lyder svaret prompte:

- Jo farligere det bliver, jo federe bliver det for mig, siger han.

Det svar er hans bedste ven dog ikke altid helt tryg ved:

- Jeg var godt nok bekymret, da han skulle gennemføre tricket inde i studiet. Der sad mine følelser uden på tøjet, siger hans bedste ven Christian Morgen Larsen, som overværede verdensrekorden.

Han kender dog sin ven godt nok til at vide, at han ikke kan sige ham imod. Hvis Alex Porsing sætter sig noget for, så kan han ikke få ham til at skifte mening. I stedet må han stole på, at motocross-freestyleren kender sine evner godt nok til at kunne tage forsvarlige valg.

Det samme gør sig gældende, når Alex Porsing skal deltage i finalen i 'Danmark har talent' lørdag 23. november 2019.

Se 'Danmark har talent' på TV 2 Play.