Vild med dans

Ung Bjerrehuus går i sin fars fodspor - men han vil ikke sættes i samme bås som ham

18-årige Oscar Bjerrehuus har altid vidst, at han var helt anderledes end sin far. På nogle punkter er han endda en direkte modsætning.

De sad samlet om den nyeste udgave af Euroman. Oscar Bjerrehuus, hans far og hans mor.

Magasinet var lige kommet på gaden, og indeni var resultatet af Oscar Bjerrehuus’ første store photoshoot.

Han var blevet fotograferet og interviewet sammen med sin far, den tidligere topmodel Oliver Bjerrehuus. De var en del af bladets store tema om fædre og sønner.

- Du har sgu et meget fedt fjæs, sønnike, sagde han, mens de nærstuderede billederne.

Så læste han sit eget citat op fra magasinet:

- Jeg har det sådan, at han er mit mesterværk. At et så fucked up menneske kan få så fed en unge. Hvis du spørger mig, er det magi. Et eller andet må jeg have gjort rigtigt.

Oliver Bjerrehuus kiggede op og rakte en knyttet hånd frem mod Oscar. Knuckles.

I fars fodspor

For Oscar Bjerrehuus, der i øjeblikket medvirker i 'Vild med dans', har det ellers ikke altid været drømmen at gå i sin fars fodspor.

Han har aldrig haft en målrettet plan om, at han skulle bevæge sig ind i den verden, der i 90'erne gjorde Oliver Bjerrehuus kendt som sin tids største mandemodel.

Ham, der skød kampagner for Calvin Klein og Giorgio Armani og flyttede til New York, hvor det flød med stoffer og damer.

Da Oscar Bjerrehuus var lille, ville han gerne være havarkæolog. Og efter han som 11-årig var på en dj-workshop i sin ungdomsklub, blev dj drømmen.

Men i 2018 skrev Oscar Bjerrehuus under på en kontrakt med Unique Models, fordi de tilbød ham en. Faktisk kom det første gang på tale, da han var 15 år gammel og med sin far et smut på bureauet.

Han kendte alle derinde. Han var kommet der med sin far, siden han var lille.

- Skal vi ikke lige tage nogle billeder af dig, Oscar. Bare lige så vi har dem i arkivet, spurgte en af bookerne.

Oscar Bjerrehuus er kommet i stald hos det London-baserede modelbureau Establish Model. Derudover holder amerikanske IMG øje med ham.

Da han var blevet høj nok, fulgte kontrakten med. Og den dengang 17-årige Oscar kunne ikke se, hvorfor han skulle sige nej, selvom han aldrig havde overvejet at blive model.

Han så det som et job og en mulighed for at tjene nogle penge. Først da han kiggede på billederne i Euroman, skete der noget.

Vil være sin egen

Han blev stolt af at se, at billederne faktisk var fede. Og for første gang mærkede Oscar Bjerrehuus følelsen af, at det kunne være en vej for ham.

Her begyndte en lille drøm at spire. En drøm om, at det måske en dag kunne lykkes at kombinere en modelkarriere med hans store passion for at være dj.

Oscar Bjerrehuus

18 år.

Bor i København.

Søn af den tidligere topmodel Oliver Bjerrehuus og smykkedesigner Anna von Lindholm.

Blev signet af Unique Models i 2018 og har været model for Lindbergh.

Har netop færdiggjort 3.g på Rysensteen Gymnasium.

Medvirkede i 2018 i DR3-serien 'Mere voksen end Bjerrehuus'.

Det betyder, at Oscar Bjerrehuus i dag ikke vil sige nej, hvis muligheden for at blive signet af de helt store modehuse byder sig.

Faktisk er han allerede kommet i stald hos det London-baserede modelbureau Establish Model.

Og Oscar Bjerrehuus tænker at bruge tiden efter 'Vild med dans' på at rejse til modebranchens største byer i et forsøg på at skabe kontakt til flere udenlandske bureauer.

Jeg skal ikke være en skygge af min far

Oscar Bjerrehuus

Så selvfølgelig ligger sammenligningen med hans far lige for. Men det gør ikke Oscar Bjerrehuus noget. Bare det ikke sker hele tiden.

- Jeg elsker ham meget højt, men jeg vil gerne være min egen person, siger han.

- Jeg skal ikke være en skygge af min far. Jeg gider ikke blive dømt ud fra andre personers adfærd. Bare fordi han har et kendt omdømme, vil jeg ikke sættes i samme bås som ham.

Modellen Oliver Bjerrehuus var i 'Vild med dans'-studiet for at støtte sønnen, der er med i årets program. Video: Youssef Ayoub

Sin fars rolige modsætning

For Oscar Bjerrehuus har altid vidst, at han ikke ville blive som sin far. Heller ikke selvom han nu er gået samme vej som ham.

Nogle vil sige, at den 18-årige Oscar Bjerrehuus er det stik modsatte af sin far – Danmarks største drengerøv, som sønnen kalder ham i DR-dokumentaren ’Mere voksen end Bjerrehuus’.

Oliver Bjerrehuus var 25 år, da han fik ham. Og selvom han nu er 44 år, er han stadig en vildbasse med en rock’n roll-tilgang til livet.

Han har da også altid kaldt sig selv 'verdens bedste dårlige far'. Blandt andet fordi han aldrig har haft et seriøst job, forklarer han i Euroman.

Han er sådan en, der har vist sine børn, hvad de ikke skulle gøre, i stedet for at sige det.

Oscar Bjerrehuus sammen med sin far og farmor Suzanne Bjerrehuus. Hun har hjulpet med at give Oscar struktur, da han var lille.

Det betyder, at Oscar Bjerrehuus ikke er vokset op med faste rytmer. I stedet fik han frie tøjler til at gøre, hvad han ville. Og der var aldrig langt fra idé til handling.

Hvis han havde venner med i familiens sommerhus, og de eksempelvis spurgte om lov til at hoppe fra husets tag og ned på en hoppeborg, sagde Oliver Bjerrehuus: ”Det kan vi godt finde ud af”.

Det skete aldrig uden en opdragende kommentar om, at drengene skulle passe på hinanden og være opmærksomme. Men så fik de lov og havde det sjovt med det.

- Så jeg har nok haft en lidt vildere opvækst end andre, og måske har det haft en omvendt virkning på mig. At jeg er blevet mere stille og rolig, siger Oscar Bjerrehuus.

Oscar Bjerrehuus er glad for, at han ikke er vokset op helt traditionelt med aftensmad på bordet klokken 18 alle ugens dage. - Jeg har godt kunne navigere i at være mere fri. Og hvis min far så en gang imellem stillede krav, så vidste jeg, at det betød noget, siger han.

Har måttet sige fra

Sønnen er typen, der har det bedst, hvis han har styr på tingene.

Oscar Bjerrehuus drømmer eksempelvis om at have en stabil økonomi og har da også en back up-plan om at læse videre, hvis ikke modelkarrieren og hans dj-jobs bliver noget, han kan leve af.

Af samme grund ville han gennemføre gymnasiet modsat sin far, der droppede ud.

I øjeblikket bor de to sammen i en ”drengerøvshule”, og Oscar ser dem som en form for roomies. For eksempel er det ham, der sørger for, at de kommer tidligt op eller ud ad døren til tiden, hvis de skal noget.

Da han gik i gymnasiet, var det også ham, der sagde fra, hvis hans far forstyrrede ham med en Youtube-video midt i en matematikaflevering.

Min far har altid været god til at vise mig, at man skal være sig selv

Oscar Bjerrehuus

Det samme gjorde Oscar, de to-tre gange hans far kom til at holde morgenfest, selvom sønnen skulle op i skole.

- Når det er sket, kan jeg godt tænke: "Come on". Men så har jeg sagt det til ham, og så har han sagt: ”Hey, det må du sgu undskylde”. Og så har vi været cool, siger Oscar Bjerrehuus.

- Vi er altid gode til at finde en løsning sammen. Og han har altid været god til at acceptere, når jeg siger fra.

Alt behøver ikke være mega seriøst

Men det er nu ikke, fordi Oscar Bjerrehuus vil fremstå som et dydsmønster i forhold til sin far.

- Jeg har bare valgt at gøre det på en anden måde end ham. Og det er ikke fordi, jeg er sur på ham eller har et eller andet teenageoprør. Det er bare sådan, jeg har valgt at leve mit liv, siger han.

Faktisk er Oscar Bjerrehuus overbevist om, at han aldrig var blevet den, han er, hvis ikke det havde været for hans far.

- Min far har altid været god til at vise mig, at man skal være sig selv og ikke gå på kompromis, bare fordi der er nogle andre, der har en mening om dig, siger Oscar Bjerrehuus.

Oscar Bjerrehuus blev student før sommerferien. Hvis ikke han skal være model, overvejer han at læse videre. Enten på CBS eller inden for et mediefag.

Derudover har han vist ham, at livet ikke hele tiden behøver at være mega seriøst. Og det har været sundt for den unge fyr, der altid gerne vil forbedre sig.

- Jeg har lært, at det også er okay nogle gange at tage tingene lidt lettere, så alt ikke altid skal være så stresset, siger han.

Ikke kun Bjerrehuus' søn

Siden interviewet i Euroman har Oscar Bjerrehuus talt meget om, hvordan det har været at vokse op med sin kendte far.

Men under 'Vild med dans' har det ændret sig. Her føler den 18-årige model, at han har taget et skridt væk fra kun at blive set som Oliver Bjerrehuus’ søn.

Det giver Oscar Bjerrehuus et kæmpe selvtillidsboost, at han nu er nået dertil, hvor han ved, at han kan levere noget på et dansegulv.

Journalisterne er begyndt at stille færre spørgsmål om hans far og flere personlige spørgsmål til Oscar selv. Der er også unge, der skriver til ham, som slet ikke ved, hvem hans far er.

- Her handler det faktisk om mig. Jeg har noget at sige og kan blive kendt for at være den person, jeg er, siger Oscar Bjerrehuus.

Det betyder meget for ham. Også selvom han på ingen måde har brug for at lægge afstand til sin far og det, han kommer fra.

Han har bare fundet ud af, at der skal være plads til dem begge to. Som i Euroman.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.