Vild med dans

Kvinderne er røget historisk hurtigt ud af 'Vild med dans' – her er tre bud på hvorfor

Sidste fredag blev det et farvel til erhvervskvinden Birgit Aaby, som havnede i omdans mod bordtennisspilleren Michael Maze. Henrik Ohsten / TV 2

Mændene beskrives af en oddssætter fra Danske Spil som mere hypede end kvinderne i årets sæson af 'Vild med dans'.

Først var det sangerinden Anne Dorthe Michelsen.

Så skuespilleren Marie Bach Hansen. Så dessertkokken Christel Pixi, og sidste fredag måtte iværksætter og investor Birgit Aaby forlade 'Vild med dans'.

Dermed har seerne sagt farvel til fire kvinder på stribe i sæsonens første fire programmer.

Det er aldrig sket før i dansk 'Vild med dans'-historie.

Faktisk plejer kvinderne at klare sig bedre end mændene – eller i hvert fald lige så godt.

I 10 ud af de i alt 16 'Vild med dans'-sæsoner er en mand tjekket ud af programmet som den første, mens to kvinder omvendt har stået over for hinanden i tre af de seneste fire års finaler.

Marie Bach Hansen forlod programmet som nummer to - efter en aften, hvor hun fik 22 point og en delt femteplads hos dommerne. Her var der 11 par med i konkurrencen.

- Vi er blevet taget med bukserne nede

I år er skuespilleren Neel Rønholt og sangerinden Coco O. de eneste to kvinder tilbage i konkurrencen sammen med seks mandlige nydansere.

Og det har især overrasket Danske Spil, der hver uge sætter odds på, hvem der forlader konkurrencen.

- Det er kommet meget bag på os. Vi er blevet taget lidt med bukserne nede, fordi der har været så store overraskelser, lyder det fra Mathias Reimer Larsen, der er oddssætter hos Danske Spil.

Eksempelvis har Danske Spil spået både Umut Sakarya, Michael Maze og Oscar Bjerrehuus ude af programmet, selvom de alle er gået videre hver fredag.

Men hvad er det, mændene har kunnet i denne sæson, som kvinderne ikke har?

Dessertkokken Christel Pixi forlod konkurrencen som nummer tre. Hun og partneren Thomas Evers Poulsen fik af dommerne en 7. plads ud af de 10 tilbageværende par.

Dommer: Midterfeltet er blevet glemt

Dommeren Marianne Eihilt har tidligere ført to mandlige dansere til sejr i 'Vild med dans' som professionel danser i programmet.

Og hun undrer sig over de tidlige exits for mange af sæsonens kvinder, men mener ikke, at mændene er hverken bedre eller kvinderne dårligere end i tidligere sæsoner.

- Jeg tror, det er tilfældigt, siger hun.

Dommeren peger på, at nogle af kvinderne kan være blevet glemt af seerne, fordi de har ligget i midterfeltet.

- Det har flere gange været parrene i midten, vi har set forlade konkurrencen. Måske fordi man som seer tænker, at de går videre, fordi de også danser godt – og så glemmer man at stemme på dem, siger hun.

Mathias Reimer Larsen er enig i, at der er en grad af tilfældighed i udfaldet. Men han kan også godt finde grunde til, at mændene er kommet godt fra start i denne sæson.

Se hvilke i listen nedenfor.

Tre grunde til at mændene går videre i 'Vild med dans'

 1. Unge, flotte mænd

  Modellen Oscar Bjerrehuus er med sine 18 år med til at trække mændenes aldersgennemsnit ned.

  Ifølge Mathias Reimer Larsen er de mandlige deltagere samlet set yngre end tidligere sæsoner, hvor programmets alderspræsidenter ofte har været mænd.

  Denne sæson er mændene sammenlagt 33,5 år, mens kvinderne i snit er 41,2 år.

  - Det kan måske gøre, at de er mere adrætte, gode til at lære og måske er i bedre form, end hvad man måske har set de foregående år, siger han.

  Dertil kommer, at der er mange flotte fyre blandt mændene, påpeger Mathias Reimer Larsen.

  - Det taler helt sikkert til det kvindelige publikum, lyder det.

 2. Hype spiller ind

  Mikkel Kessler og Michael Maze har været gode venner gennem 15 år.

  Gruppen af mænd tæller flere kendisser med en unik historie.

  Sportsfolkene Mikkel Kessler og Michael Maze indgik et væddemål om, at hvis den ene stillede op, så skulle den anden gøre det samme.

  Det blev meldt ud allerede i april, og det mener Mathias Reimer Larsen kan have en betydning.

  - Der har været en del hype omkring matchuppet mellem Maze og Kessler. Og der er måske nogle, der fra start har syntes, at det var sjovt og har fået noget sympati for dem, siger han.

  Det samme gør sig gældende for skuespilleren Jakob Fauerby og partneren Silas Holst, der blev meldt ud som par i juni, fordi de danser sammen som de første mænd i det danske 'Vild med dans'.

  Sidst men ikke mindst er kokken Umut Sakarya den helt store overraskelse i mændenes gruppe.

  Han er gået videre fredag efter fredag på trods af bundplaceringer hos dommerne. Og hans tilfælde er ganske atypisk, lyder det fra Mathias Reimar Larsen.

  - Han får mange popularitetsstemmer fra sociale medier. Og måske får han også en del stemmer fra folk, som måske ikke engang ser showet.

 3. Dansepartnerens popularitet er vigtig

  Marie Bach Hansen og Martin Parnov Reichhardt i 'Vild med dans'.

  Populariteten hos de kendtes dansepartnere vurderes af Danske Spil også som en faktor, der har betydning for stemmerne fra seerne.

  At skuespilleren Marie Bach Hansens dansede med en helt ny professionel danser, blev også oddsætternes forklaring på, hvorfor hun trods flotte karakterer fra dommerne forlod konkurrencen som nummer to. 

  - Det har helt sikkert været med til at give hende færre stemmer blandt seerne. Det er vi overbevist om, siger Mathias Reimer Larsen.

  Det samme mener han gør sig gældende for Anne Dorthe Michelsens tidlige exit.

  - Hendes dansepartner Marc Christensen har været med i tre sæsoner, men er stadigvæk relativ ny i gamet i forhold til de andre dansere, mener Mathias Reimer Larsen.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.