Lukas Graham vinder prisen for årets største hit

Megahittet 'Love Someone' modtager prisen for 'Årets danske radiohit' ved 'Danish Music Awards'.

De internationale hitmagere i Lukas Graham, med sanger Lukas Forchammer i front, har modtaget prisen for 'Årets danske radiohit' for deres megahit 'Love Someone' fra 2018.

Lukas Graham modtog tidligere på aftenen også prisen som 'Årets danske popnavn'. Stjernen er ikke tilstede i K.B. Hallen, da han befinder sig i USA, men han sendte dog en hilsen til sine danske fans via en internetforbindelse fra Hollywood.

- Det er vildt at få lov at rejse verden rundt og stadig blive hyldet derhjemme, sagde Lukas Forchammer på storskærmen, da han modtog prisen af radioværterne fra P3 Pelle Peter Jensen og Andrew Moyo.

Fra Christiania-dreng til verdensstjerne

I 2011 delte den unge fyr fra Christiania to videoer på Youtube, som hurtigt blev delt flittigt på internettet. Manden på videoen hed Lukas Forchhammer, der sammen med vennerne Mark 'Lovestick' Falgren og Magnus 'Magnum' Larsson spillede de første to Lukas Graham-numre, 'Drunk in the morning' og 'Criminal mind'.

DERFOR VAR DER IKKE DANISH MUSIC AWARDS I 2018

'Danish Music Awards' har været uddelt årligt af pladeselskabernes brancheorganisation, Ifpi, siden 1989.

I 2018 blev showet ikke afholdt. Ifølge Ifpi skyldtes det, at de havde behov for at gentænke showet  og gøre det mere tidssvarende. 

Fordi showet ikke fandt sted sidste år, er nomineringsperioden i år to år. Dermed er udgivelser fra både 2018 og 2019 i spil til statuetterne.

Herefter tog tingene hurtigt fart. Samme år blev bandet signet af pladeselskabet Copenhagen Records, samtidig med at hittet 'Ordinary things' blev udvalgt til P3's Uundgåelige.

Siden da har de haft fuld fart på i både ind- og udland. I dag har de næsten slået alle rekorder inden for dansk musik.

Det var især med singlen '7 years', Lukas Graham markerede sig internationalt, da singlen udkom i 2016. I sommer nåede '7 years' en imponerende milepæl, da sangen var blevet streamet en milliard gange. Coldplay er det eneste andet band i Europa, der har opnået den status.

Lukas Graham vandt deres første DMA-pris i 2012, hvor de blev 'Årets nye danske navn'.

Du kan se 'Danish Music Awards 2019' på TV 2 søndag klokken 21.00 eller i fuld længde på TV 2 PLAY.