Hiphop-duo er 'Årets danske gruppe'

Den københavnske duo Benal modtog prisen som Årets danske gruppe ved 'Danish Music Awards'.

Hiphop-duoen Benal har vundet prisen som 'Årets danske gruppe' ved 'Danish Music Awards'. Duoen var nomineret sammen med grupperne Folkeklubben, Volbeat, The Minds of 99 og sidste års modtager af prisen, Scarlet Pleasure.

Benal var tydeligvis rørte over at modtage prisen, der blev overrakt af rapgruppen Suspekt, i et tætpakket K. B. Hallen foran den danske musikbranche.

Den ene del af Benal, Albert Wanscher, modtog prisen på vejne af gruppen. Og nøjedes med at sige "Tak, tak, tak, tak" til hele salen.

Prisvindende hiphop-duo

Den danske rapgruppe Benal har eksisteret siden 2012 og består af rapper Benjamin Hav og producer Albert Wanscher. Gruppen fik et kæmpe skulderklap i 2017, da den vandt P3 Guld-prisen.

DERFOR VAR DER IKKE DANISH MUSIC AWARDS I 2018

'Danish Music Awards' har været uddelt årligt af pladeselskabernes brancheorganisation, Ifpi, siden 1989.

I 2018 blev showet ikke afholdt. Ifølge Ifpi skyldtes det, at de havde behov for at gentænke showet  og gøre det mere tidssvarende. 

Fordi showet ikke fandt sted sidste år, er nomineringsperioden i år to år. Dermed er udgivelser fra både 2018 og 2019 i spil til statuetterne.

Det satte skub i karrieren for den københavnske hiphop-duo, der året efter optrådte på Roskilde Festival. Koncerten modtog flere flotte anmeldelser. Musikmediet Gaffas anmelder kvitterede med seks ud af seks stjerner og kommentaren "den bedste hiphop-koncert, jeg har set til dato".

I slutningen af 2018 overraskede Benal med udgivelsen af deres tredje studiealbum, 'Benjamin og Albert', der ikke i forvejen var annonceret. Albummet røg direkte ind ind på en andenplads på den danske album-hitliste.

Benal har ikke tidligere vundet en pris ved 'Danish Music Award', men i 2016 var de nomineret for 'Årets urbane udgivelse'.

Du kan se 'Danish Music Awards 2019' på TV 2 søndag klokken 21.00 eller på TV 2 PLAY.