Underholdning

Guldtuben 2019 er aflyst

Youtuber Julia Sofia er en af dem, der de tidligere år har være nomineret og vundet priser under Guldtuben. Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Prisuddelingen, der hylder danske youtubere og instagrammere, er blevet afholdt de sidste fire år.

Nutidens danske kendisser fra Youtube og Instagram må i år undvære deres festlige prisuddeling.

Den årlige Guldtuben er nemlig aflyst. Det bekræfter arrangøren bag, SplayOne, til TV 2.

- Showet har nået en størrelse og en fanskare som gør, at det forpligter. Vi synes ikke, vi kan levere det show, vi gerne vil i år, så vi har valgt at udskyde det, siger den danske leder af SplayOne, Jacob Ringsing Gallaus.

I 2018 var youtuberne Julia Sofia og Rasmus Brohave værter.

Meget lidt info op til aflysning

Showet er blevet sendt de seneste fire år, og i september 2018 blev det for første gang sendt på tv, da TV 2 Zulu viste prisuddelingen live fra Royal Arena i København.

Her havde 12.000 fans købt billet til showet, hvor de største danske youtubere og instagrammere blev tildelt priser som 'Årets Videoskaber', 'Årets Gamer', 'Årets Rising Star' og 'Årets Humor'.

Siden har mange spurgt på Splay Danmarks sociale medier, hvornår 'Guldtuben' vil blive afholdt, men de har blot fået svaret fra SplayOne, at "vi arbejder stadig hårdt på at få datoen på plads og samlet alle trådene".

Hej alle❤️ Mange tak for jeres tålmodighed mht. Guldtuben. Vi kan nu meddele, at Guldtuben desværre ikke bliver en...

Posted by Splay Danmark on Tuesday, October 15, 2019

Dette skyldes ifølge Jacob Ringsing Gallaus, at de indtil for ganske nylig håbede, at showet kunne blive en realitet.

Høj prioritet at få et show i 2020

Det er ændringer i virksomheden, der er skyld i, at 'Guldtuben' ikke kan gennemføres, da bureauerne Splay og Nice One, der arbejder med influencers i Norden, blev lagt sammen i juni og dermed fik en ny ledelse.

Jacob Ringsing Gallaus håber, at de mange seere vil have tålmodighed, og selvom at forventningen er, at prisuddelingen vender tilbage, kan han endnu ikke love noget.

- Udgangspunktet er, at showet har en kæmpe stjerne hos SplayOne og hos fans, så vi prioriterer højt at få et nyt show næste år, siger han.

Han har få kommentarer til, hvilke konkrete ambitioner, de har for Guldtuben 2020.

- Det eneste, vi kan sige, er, at vi vil gøre, hvad vi kan for at holde et brag af et show, siger han.