Dragqueen hev otte venner med på scenen i 'Danmark har talent' og fik dommer til at græde

Mizz Privileze havde masser af små referencer gemt i sit 'Danmark har talent'-show. Det sikrede den unge dragqueen en finaleplads.

Lørdag aften stod dragqueen Mizz Privileze på scenen i 'Danmark har talent' med et lipsync-show ud over det sædvanlige.

Næsten som man troede, at showet var slut, trådte otte personer ind på scenen. "Muslim", stod der på brystet af den ene, "bøsse" på den anden, "lesbisk", "tyk", "trans", "hetero", "hiv-positiv" og "biseksuel" fortsatte rækken af mærkater.

25-årige Michael Bjerring, som er manden bag Mizz Privilezes farverige kostumer og ekstravagante makeup, havde inviteret sine venner med på scenen af en helt særlig grund. Ud over at underholde ønskede han at bringe et budskab ind i sit show.

- Det er en hyldest til mangfoldigheden, siger han til TV 2.

Til sidst i nummeret vendte de otte personer sig om og stod frem med ordet "menneske" skrevet over ryggen.

- Alle på scene har oplevet at blive stemplet, men jeg vil vise og fortælle, at vi i virkeligheden alle er mennesker, siger Mizz Privileze, som selv har oplevet at blive diskrimineret for den, han er.

Det ramte plet hos de fire dommere, som alle var ovenud begejstrede for hans optræden.

- Du er en stjerne, udbrød dommer Sus Wilkins, som rejste sig med tårer i øjnene og trådte op på scenen for at kramme Mizz Privileze.

Sammen med danserne Malthe og Ibrahim endte Mizz Privileze med flest stemmer fra publikum lørdag aften og er nu videre til finalen i programmet.

En platform for at vise alle typer mennesker

De otte personer bag skiltene er alle autentiske repræsentanter for den minoritet, de var "mærket" med.

Flere af dem har selv været aktive i den offentlige debat, for at fortælle om deres oplevelser med fordomme, fortæller Mizz Privileze.

Det gælder blandt andet Eliyas Kayon, som bærer mærkatet "muslim" og samtidig identificerer sig som homoseksuel, non-binær transfeminin, der blandt andet er stået frem i Politiken og har fortalt om sine udfordringer med at blive accepteret i det muslimske miljø.

Og den hiv-positive Mads Harald Staugård på 29 år, som deltog i Folkemødet, hvor han fortalte om sin diagnose til TV 2.

Med 'Danmark har talent' har dragqueen'en fået en platform til at vise de mange forskellige måder, man kan udtrykke sit køn og identitet.

- Jeg prøver at være meget tydelig omkring, hvad jeg står for, siger Mizz Privileze, som synes, at det er vigtigt, at minoriteter som ham selv bliver repræsenteret på tv.

- Vi fortjener at blive behandlet ligesom alle andre og føle os trygge, siger han.

Bliver kaldt opmærksomhedskrævende

Under andet audition-program i 'Danmark har talent' fik Mizz Privileze Sus Wilkins' guldknap og fik dermed en billet direkte videre til talent-konkurrencens liveshows. Med sin plads videre i konkurrencen er feltet af konkurrenter nu mindsket fra 34 til 9.

På trods af sin succes i 'Danmark har talent' har han selv oplevet at bliver kritiseret og sat i bås - blandt andet i kommentarer på de sociale medier efter sin audition. Her er hans fremtræden og seksualitet et samtaleemne, fortæller han.

- Folk har skrevet i kommentarsporene og spurgt om "bøsserne ikke fået nok tv-tid" og de skriver, at jeg er "opmærksomhedskrævende", siger han.

Han har dog også fået beskeder fra unge, som ser sig selv i ham og er glade for at have fundet en at spejle sig i. Derfor vil han blive ved med at vise sig frem og udfordre normerne, siger han.

Dommer Simon Jul havde også masser af rosende ord til Mizz Privileze.

- Der er så mange utrolig vigtige ting i det her. Der er humor og selvironi. Hvis man skal have et våben mod intolerance, så skal man have humor med, sagde han.

- Og vil du ikke lære mig at skifte kjole så hurtigt, tilføjede han.

Under sit show havde han en lang række referencer til LGBT+-kultur. Opdagede du dem alle sammen? Se i listen herunder:

Disse referencer gemte Mizz Privileze i sit show

 1. Pia Kjærsgaard-udtalelse

  Under showet hørte man en lydoptagelse af folketingets tidligere formand Pia Kjærsgaard, der udtaler sig om homesekuelle.

  I forbindelse Eurovision i 2019 sagde hun, at showet var for meget "bøsse, drag og gejl" på Twitter og i flere interviews.

  Blandt andet kom hun med en udtalelse til Ekstra Bladet i maj 2019, som Mizz Privileze havde inkorporeret i sit show.

  - Jeg kender ikke nogen, som trækker i lang kjole og samtidig beholder deres fuldskæg, lyder det fra hende i voiceoveren i 'Danmark har talent'

 2. Sang fra youtubers virale video

  Mizz Privileze synger sangen 'Beautiful' Christina Aguilera. Denne sang valgte Mizz Privileze, fordi sangen indgår i influenceren Morten Münsters video 'Min seksualitet', der er set af næsten 400.000 på Youtube. 

  I videoen springer han ud som homoseksuel.

 3. Farverne i det intersektionelle Pride-flag

  Hver af personerne på scenen bærer en farve i det såkaldte "intersektionelle pride-flag". Dette er en opdatering af det originale pride-flag.

  Det nye flag er opdateret med en sort og en brun stribe, som er tilføjet for at sætte fokus på også at kæmpe imod racisme og repræsentere farvede personer i LGBT+-miljøet.

 4. Kom ud af skabet

  Mizz Privileze startede sit show med at komme ud af et stort skab, som var dækket med grafittilignende ord. 

  "Tøsedreng", "klam" og "bøsserøv" er alle ord, som Mizz Privikeze har oplevet at blive kaldt. "At komme ud af skabet" er samtidig et symbol på at stå frem med sin seksualitet.   

Gense 'Danmark har talent' på TV 2 PLAY.