Vild med dans

Høstede forbavsende høje point: - Det er surrealistisk

Silas Holst har ligget søvnløs over aftenens dans på grund af de mange løft, der faktisk gik galt til prøven på selve dagen.

Det er sjældent, at 'Vild med dans'-dommer Jens Werner bliver tom for ord.

Men fredag aften blev han alligevel – næsten – mundlam.

- Når jeg oplever noget, der er anderledes, rørende, vidunderligt, skræmmende, unormalt og i den grad overbevisende, så ved jeg nogle gange ikke helt, hvad jeg skal sige, sagde han.

Skuespiller Jakob Fauerby og Silas Holst havde netop danset en selvvalgt moderne dans, som var deres egen fortolkning af 'Alice i Eventyrland'.

Det var en følelsesladet dans med masser af løft. Og den imponerede dommerne så meget, at parret fik aftenens topkarakter på 30 point – hjulpet godt på vej af et otte-tal fra Marianne Eihilt og et ni-tal fra Jens Werner.

- Den her dans var noget helt særligt. Også fordi det er noget helt, helt andet. Det skuespillergen, de begge har, brugte de virkelig i den her dans. Det var klart med til at gøre, at den her dans blev meget meget flot, forklarer Marianne Eihilt efter showet.

Ikke siden 2011 er der blevet givet over 30 point eller derover allerede i program fire.

Både Jakob Fauerby og Silas Holst havde svært ved at fatte, at de fik så høje point.

- Det er surrealistisk. Jeg var lykkelig, da vi fik de karakterer. For vi har knoklet, og det lykkedes bare, siger danseren Silas Holst.

Især Jakob Fauerby var glad for aftenens dans, fordi han selv har kunnet være med til at lave reglerne for den moderne dans.

- Det har været superfedt og en fantastisk uge. Jeg har virkelig nydt det, siger han.

Tabte Jakob Fauerby til prøven

Dansen indeholdt hele syv løft, og Silas Holst har haft søvnløse nætter ved tanken om, at han skulle tabe sin partner.

Det skete faktisk også til prøven på selve fredagen, men heldigvis ikke da det virkelig gjaldt under showet.

For der er forskel på at løfte Jakob Fauerby og nogle af de kvindelige dansere, Silas Holst normalt danser med. En forskel på cirka 30 kilo, foklarer Silas Holst.

- Men som så meget andet handler det om at finde den rigtigt teknik, siger Silas Holst. .

- Jeg kaster ham bare i luften, og så ser vi, hvad der sker. Og sådan gør jeg også, når jeg danser med kvinder.

Næste gang bliver det samba

Næste gang skal parret danse en samba, som ifølge Silas Holst er en af de mest udfordrende danse overhovedet.

Men har de overhovedet noget at frygte med de høje point, de fik efter aftenens dans? Ifølge dommer Marianne Eihilt kan ingen nogensinde føle sig sikre i 'Vild med dans'.

- Der er stadig meget teknik at hente i de andre danse, som nemt kan hive niveauet lidt ned igen, siger Marianne Eihilt.

- Det er ikke sådan jeg tænker, de nødvendigvis ligger her fra nu af. Det stak af i aften, fordi det er noget helt, helt andet.

Se eller gense 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.