Talentdommer fik sit livs chok på tv: - Vi var ægte bange

En horror-gruppe skræmte dommerpanelet med en optræden, der gik lige til grænsen i 'Danmark har talent'.

Med sin guitar i hånden trådte en familiefar ind på scenegulvet i Østre Gasværk ved en audition til 'Danmark har talent'. Faren ændrede sig pludseligt til, hvad der bedst kunne beskrives som en spillemand sendt fra helvede.

Få øjeblikke efter blev publikum i salen og de fire dommere på første række vidne til, at han rev sine indvolde ud, mens en hær af zombier sneg sig frem fra tilskuerrækkerne. Dommerne fik sved på panden, og Signe Lindkvist flygtede op på et bord.

Oplevelsen, som naturligvis blot var skuespil, forskrækkede især de to kvindelige dommere, Sus Wilkins og Signe Lindkvist. Sus Wilkins beskriver, at det var det pludselige chok, som var det værste.

- Der kom en almindelig, midaldrende mand ind, som skulle synge en sang. Der tænkte jeg, jeg håber fandeme, han er god, for ellers er det lidt tamt. Men så eksploderede det på scenen, og det gav mig et kæmpe chok, forklarer hun og fortsætter:

- Jeg kan huske, at jeg tænkte, det var den vildeste følelse, jeg havde i kroppen. Jeg var meget opslugt i øjeblikket. Det ved jeg også, at Signe var. Vi var ægte bange.

Sus Wilkins har aldrig været ude for noget lignede, men forskrækkelsen fik hende til at huske tilbage til mødet med en Michael Jackson-musikvideo.

- Oplevelsen minder mig om, da jeg som syvårig så musikvideoen ’Thriller’ for første gang. Den starter nemlig også blødt og hyggeligt ligesom med ’Dystopia’, og så skifter det hele, og så er der bare total uhygge. Det er det uventede, der gør det så uhyggeligt, mindes Sus Wilkins.

Efter ’Dystopias’ audition var store dele af publikum i salen chokerede. Der var dog mange andre talentdeltagere, der skulle igennem audition den dag. Men oplevelsen var ikke helt til at glemme for dommeren.

- Den har virkelig sat sig fast. Det er et nummer, som man ikke glemmer. Oplevelsen sad i kroppen i den efterfølgende tid, mens vi optog programmet. Sådan ved jeg faktisk, at alle dommerne havde det, fortæller Sus Wilkins.

Meget tilfreds med reaktionerne

Joachim Grubbe har været medlem af horror-gruppen ’Dystopia’ siden 2016 og spillede hovedrollen i deres optræden i ’Danmark har talent’. Han var meget tilfreds med den reaktion, showet skabte blandt dommere og publikum.

- Jeg var overrasket over Signe Lindkvists reaktion. Hun gik fuldstændig i baglås og hoppede rundt på bordet af skræk. Det var en rigtig fed reaktion og præcis det, vi gerne ville opnå, siger Joachim Grubbe begejstret.

Folk vil gerne skræmmes

Gennem sit arbejde som skuespiller hos skræmmeeksperterne fra Vejle kan han mærke en stigende interessen hos folk.

- Folk søger selv at blive skræmt på samme måde, som når man vælger at se en gyserfilm. De opsøger os og vil gerne opleve det ekstreme. Det kan vi klart mærke. Men det er vigtigt at forstå, at vi ikke kun skræmmer folk. Vi vil fortælle den gode historie, hvilket er helt afgørende for, at det virker, forklarer Joachim Grubbe.

Horror-gruppen har tidligere haft et samarbejde med Aarhus Universitet om et forskningsprojekt, som skulle undersøge, hvorfor folk opsøger det uhyggelige.

- Forskningen viser, at folk bliver stimuleret psykisk, når de bliver skræmt. Dybest set, så ligger det notorisk i mennesket, at vi ønsker at blive skræmt for at overvinde vores frygt. Altså at sejre over det onde, fortæller han.

Det er jo bare skuespil

Joachim Grubbe mener, at hvis børn bliver gjort opmærksomme på, at der kommer til at ske noget uhyggeligt, så vil de fleste godt kunne se med.

- I sidste ende er det jo bare skuespil. Alle ved jo godt, at alt, der sker, ikke sker i virkeligheden, forklarer Joachim Grubbe.

Du kan se den voldsomme optræden i videoen øverst i artiklen eller se ’Danmark har talent’ i sin fulde længde på TV 2 eller på TV 2 PLAY.