Underholdning

Her er vinderne ved nattens Emmy-uddeling

Holdet bag 'Chernobyl' modtog adskillige priser ved nattens Emmy-uddeling. Nina Prommer / Ritzau Scanpix

Dansk skuespiller fik ikke en pris, selvom han var nomineret til bedste birolle. Se den samlede liste over vindere og nominerede nederst i artiklen.

I nat blev de bedste serier, skuespillere og tv-folk hyldet, da den 71. udgave af den prestigefyldte Emmy-uddeling løb af stablen i USA.

Det blev den britiske serie 'Fleabag' og HBO-serien 'Game of Thrones', der løb med de to store priser for henholdsvis 'Bedste komedieserie' og 'Bedste dramaserie'.

Folkene bag HBO-serien 'Game og Thrones' måtte på scenen flere gange og hev priserne hjem for 'Bedste mandlige birolle i dramaserie' og 'Bedste dramaserie'.

Inden nattens prisuddeling havde 'Game of Thrones' dog allerede markeret sig ved at slå rekorden med flest nomineringer på et enkelt år nogensinde - hele 32 gange var HBO-serien nævnt.

Dansker forbigået

Den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau var en af de nominerede til prisen for 'Bedste mandlige birolle i dramaserie'.

Han har fået stor ros for sin rolle som ridderen Jaime Lannister i den prisvindende fantasyserie 'Game of Thrones'.

Men det blev ikke i denne omgang, at han kunne vende hjem til Danmark med en pris i bagagen.

Den gik i stedet til hans bror i serien, Peter Dinklage, der spiller dværgen Tyrion Lannister. Han gør sig blandt andet som rådgiver for både sin søster - dronningen Cersei Lannister - og dragedronningen i serien.

Miniserie løb med flest store priser

Aftenens helt store vinder blev HBO's anmelderroste miniserie 'Chernobyl', der løb med flest af de store priser.

Udover prisen for 'Bedste miniserie' vandt seriens instruktør, Johan Renck, og seriens manuskriptforfatter, Craig Mezin, for 'Bedste instruktør i dramaserie' og 'Bedste manuskriptforfatter i dramaserie'.

Se listen over vinderne og de nominerede nedenfor. En række af de mindre priser figurer ikke på listen.