Vild med dans

Rørt Silas Holst: - Jeg har drømt om at danse til det her nummer i fire sæsoner

Danseren Silas Holst fik tårer i øjnene, da han og skuespilleren Jakob Fauerby modtog dommernes point fredag aften.

For anden gang i træk lagde skuespiller Jakob Fauerby og danseren Silas Holst sig i spidsen i 'Vild med dans' med flest dommerpoint. Denne gang imponerede duoen de fire dommere med deres vals.

Og da stemmerne blev givet, havde Silas Holst svært ved at holde tårerne tilbage.

Det skyldtes især, at det havde været en stor oplevelse for ham at danse til nummeret 'Foolish' af J. Johnny Mathis - et nummer, han hører hver eneste morgen, når han kører i bil, fordi han synes, det er godt at vågne op til.

- Jeg blev så rørt, fordi jeg har drømt om at optræde til det nummer så længe, men det er aldrig lykkedes for mig, fortalte Silas Holst.

Jakob Fauerby og Silas Holst rørte efter dommernes point

Faktisk har han forsøgt at få sangen med i de seneste fire sæsoner, hvor han har deltaget, men det har aldrig rigtig passet ind. Men i aftenens liveshow fik han endelig chancen.

- For mig var det vigtigt at lave en klassisk engelsk vals til en klassisk melodi med klassisk engelsk valse-trin og klassisk tøj, altså bortset fra fjerene, sagde han og henviste til de sorte fjer, begge dansere havde på brystkassen.

Dommer kunne ikke se, hvem der var den professionelle

Jakob Fauerby fortalte, at han havde været nervøs for at lave fejl og ødelægge dansen for sin dansepartner Silas Holst.

Men faktisk endte det med, at dommer Anne Laxholm sagde, at hun havde svært ved at se, hvem der var den professionelle, da de kom på gulvet.

- Hold da op, hvor var det godt. Jeg ved ikke, hvad det er for nogle fødder, du har, Jakob? Du skal oppe dig lidt, Silas. Den her unge mand kan komme helt op på tæerne, sagde hun.

Og nu er der dømt intern konkurrence i træningslokalerne fremover, fortalte en grinende Silas Holst.

- Næste uge må jeg virkelig step it up. Så skal du se mig, nu skal vi battle.

Parret høstede 23 point for deres vals.

I sidste uge dansede de en cha-cha-cha. Her var især Marianne Eihilt både overrasket og imponeret over dansen.

- Jeg tror aldrig nogensinde, jeg har haft så syret en oplevelse i 'Vild med dans'. Altså positivt! Du er den bedste mandlige kvinde, jeg nogensinde har set, sagde hun.

Fredag aften blev der taget afsked med første par i konkurrencen. Det var sangerinde Anne Dorte Michelsen og danser Marc Christensen, der røg ud efter at have danset en vals.