Vild med dans

De mødtes i byen - nu konkurrerer Kessler og Maze altid

De har været venner gennem 15 år og elsker at konkurrere. Men de to sportsmænd må også erkende, at de er på dybt vand i 'Vild med dans'.

Der var særligt én ting, der lå den tidligere bokser Mikkel Kessler på sinde sidste fredag i 'Vild med dans'.

Ville dommerne give ham flere point end med-nydanseren Michael Maze?

- Maze spillede jo op til dans, sagde en forpustet Mikkel Kessler til værten Sarah Grünewald efter sin vals og fortsatte:

- Så nu håber jeg, jeg gør det bedre end ham i dag. Det er det vigtigste.

Udover at være konkurrencemennesker til det yderste, er de to også nære private venner.

Og det er også derfor, de begge er med i årets ’Vild med dans’. For otte år siden gav de hinanden hånden på, at hvis den ene sagde ja, så skulle den anden følge trop.

- Vi vil altid gerne vinde over hinanden, uanset om det drejer sig om 100 meter løb til træning eller 'Vild med dans,' siger Michael Maze, som slog Mikkel Kessler i første runde i 'Vild med dans.'

Han fik 12 point for sin quickstep, mens Mikkel Kessler fik 8 point for sin vals.

- Det snakker vi ikke mere om, griner bokseveteranen.

Så mange point fik de i program 1

18 point til Jakob Fauerby og Silas Holst.

14 point til Coco O. og Morten Kjeldgaard.

14 point til Neel Rønholt og Michael Olesen.

13 point til Marie Bach Hansen og Martin Parnov Reichhardt.

13 point til Christel Pixi og Thomas Evers Poulsen. 

12 point til Michael Maze og Mie Martha Moltke. 

11 point til Christopher Læssø og Karina Frimodt. 

10 point til Birgit Aaby og Frederik Nonnemann. 

10 point til Oscar Bjerrehuus og Asta Björk. 

8 point til Mikkel Kessler og Mille Funk. 

7 point til Anne Dorte Michelsen og Marc Christensen.

4 point til Umut Sakarya og Jenna Bagge. 

Mødtes i byen

For femten år siden faldt Michael Maze og Mikkel Kessler i snak, da de begge var ude med vennerne, og endte med at sidde ved siden af hinanden på en restaurant.

De havde før stødt på hinanden til arrangementer i den danske sportsverden, men efter de mødtes i byen, begyndte et venskab at spire.

- Vi boede begge i udlandet på det tidspunkt, men vi begyndte at ses, når vi var i Danmark. Vi havde en masse at snakke om, og havde virkelig meget tilfælles, siger Michael Maze.

Men selvom de to topatleter kan skrive henholdsvis europa- og verdensmester på cv’et, er det ifølge dem ikke det, der udgør deres venskab.

- Jeg kan ikke lide folk på grund af, hvad de har lavet i deres liv. Det handler om, hvordan de er mod andre. Maze er sød og rar og tænker på andre end sig selv, siger Mikkel Kessler om sin ven.

- Vi har begge været på toppen indenfor vores felt og har fået anerkendelse. Men da Mikkel stoppede med at bokse, var han jo stadig en ligeså god ven, siger Michael Maze.

I dag ses de ofte privat, og har også et nært forhold til hinandens familier. Mikkel Kesslers ældste søn, Romeo på fem, har eksempelvis overnattet hos Michael Maze, hvor den stod på snolder og hygge.

På dybt vand

Det er ikke kun i 'Vild med dans,' at de to ynder at konkurrere mod hinanden. Spørger man Mikkel Kessler konkurrerer de to om "alt."

- Han har bokset mod mig, det kunne han ikke lide. Og jeg kunne heller ikke lide at spille bordtennis mod ham, griner Mikkel Kessler.

- Vi er bare konkurrencemennesker, så vi vil jo altid gerne vinde, siger Michael Maze.

Og selv i ’Vild med dans,’ hvor de to venner konkurrerer mod ti andre nydansere, handler det for dem mest af alt om at slå den anden. Men det er dog kommet bag på de to venner, hvor stor en udfordring dansen har vist sig at være. De føler begge, de er kommet ud, hvor de har svært ved at bunde.

- Når man er sportsmand, er man vant til at gøre det, man er god til, og det er der en vis tryghed i. Men det her er noget, vi basalt set ikke ved noget om, siger Michael Maze.

- Jeg elsker udfordringer, men det her er virkelig noget, der kræver tid, koncentration og hukommelse, siger Mikkel Kessler.

Derfor støtter Mikkel Kessler og Michael Maze også hinanden, når det bliver fredag aften, og konkurrencen bliver alvor.

- Jeg sad med krydsede fingre og tæer, da Mikkel gik på, og håbede bare, det gik godt for ham, siger Michael Maze.

- Jeg håber, det går så godt som muligt for Mikkel. Men det gør selvfølgelig ikke noget, hvis det går lige lidt bedre for mig, griner han.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.