Anders Breinholt: Her er de tre sjoveste klip fra 18 sæsoner af Natholdet

Kræmmer Knud med båthornet, en lomme fuld af aske og en død ræv med en pose boller. Klippene i Natholdet har gennem årene budt på lidt af hvert.

Natholdet er tilbage.

For 19. gang bliver der blændet op for både tv-klip, kendte medværter, skæv humor og ikke mindst hovedpersonen selv, Anders Breinholt.

Som vært har han samlet set stået i spidsen for hele 753 ud af de i alt 792 programmer. Derfor har han - sæson efter sæson - set utallige sjove klip fra især de danske TV 2-regioner.

Men der er nogle klip, der sidder bedre fast i hukommelsen end andre.

Herunder kan du se Anders Breinholts helt egen top tre over de sjoveste klip samt læse hans kommentarer til, hvorfor det lige præcis er de klip, der er med:

1. Kræmmer Knud og båthornet (sæson 7)

Kræmmer Knud har en fantastisk timing i tv-indslaget fra TV2 Nord. Og netop derfor er klippet et af Anders Breinholts favoritter. Video: Kasper Søby & Kasper Søby

Det sker i videoen:

Til Tylstrup Kræmmermarked er en reporter ude og lave et indslag. Reporteren laver en såkaldt walk and talk, hvor han på det helt rigtige tidspunkt går forbi Knud fra Hobro, som præsenteres med et båthorn og et fantastisk smil. Det er et klip, der bliver ved med at give.

Det er sjovt:

En hvilken som helst præsentation via båthorn er sjovt. At klippet er tilrettelagt sådan, at det er Kræmmer Knud, der ved lyden af sit navn selv båtter i hornet, er bare ekstra sjovt.

Derfor er det på top 3:

Journalistikken, omgivelserne og timingen gør det til et klip, som man kan se igen og igen og stadig finde sjovt.

2. Askemanden (sæson 2)

Et af Anders Breinholts personlige tv-favoritter er 'Askemanden', som i et indslag fra TV Midtvest ufortrødent stopper midt i sine svar for at aske sin cigaret i sin lomme. Video: Kasper Søby & Kasper Søby

Det sker i videoen:

Vi møder “Askemanden”, en af Natholdets absolutte yndlingspersoner fra TV MIDTVEST-regionen; modelflysamleren Jan Lindebjerg. Jan er efterhånden blevet kendt som "Askemanden", fordi han simpelthen har gjort askebægre overflødige - han asker bare smøgen i sin lomme.

Det er sjovt:

Som den amerikanske forfatter E.B. White engang sagde, så er det jo med analyse af humor som med dissekering af en frø: Meget få er interesserede i resultatet, og frøen dør i processen. Bare se klippet.

Derfor er det på top 3:

Det var et af de sjoveste klip i begyndelsen af Natholdets historie, og vi besøgte naturligvis Jan i en senere sæson, hvilket var en kæmpe fornøjelse. På Natholdet går vi utrolig meget op i at hylde dem, vi har vist klip med. Regionalstationerne er især gode til at få dem, der tør være sig selv, i tale og på kamera, og dem vil vi gerne sige tusind tak til. Det er blandt også med det udgangspunkt, at vi laver specialprogrammer med f.eks. 'Fotovognen fra TV MIDTVEST.'

3. Den problematiske ræv og en pose boller (sæson 19)

Indslaget indgår i den kommende sæson af Natholdet. Det involverer blandt andet en ræv og dennes trang til både mennesker og boller. Video: Kasper Søby & Kasper Søby

Det sker i videoen:

En ræv har brutalt overfaldet og angrebet en sagesløs familie på campingferie. Overfaldet skete mens familien sov, og faren er blevet bidt i armen. Campingpladsen i Esbjerg, hvor familien overnattede, har tidligere haft problemer med firbenede drillepinde, så de har sat en fælde op. Men forgæves. Der tilkaldes en lokal jæger, som nedlægger den problematiske ræv, der bar rundt på en pose boller.

Det er sjovt:

Den problematiske ræv har lavet ravage og endda angrebet en familie. Samtidig er dens kendetegn tilsyneladende, at den bærer rundt på en pose boller. Jægeren, der til sidst får ram på ræven, har så tyk en dialekt, at mennesker, der ikke er fra Vestjylland, knapt nok forstår, at ræven er død. Men det får vi dog at vide i slutningen af indslaget, da speakeren kort og godt siger: 'Og her er den så. Ræven og en pose boller.'

Derfor er det på top 3:

Det er et dejligt, langt klip, som udfolder sig på den helt rigtige måde. Samtidig er der ikke nogen, der er kommet slemt til skade - udover ræven til sidst, selvfølgelig. Den største konsekvens er umiddelbart, at familien skifter fra camplet til campingvogn, så de ikke igen er i fare for at blive bidt af en problematisk ræv. Jægerens dialekt er drys på toppen af en allerede velbagt kage.

Natholdet vender tilbage i aften med premieren på sæson 19 kl. 22.25 på TV 2.