Vild med dans

Derfor sendte ny dommer en hilsen til Britt Bendixen

Marianne Eihilt var overrasket over sine egne bedømmelser efter debuten ved dommerbordet.

Fredag aften begyndte en ny omgang 'Vild med dans'.

Og sæsonens nye dommer, Marianne Eihilt, havde ikke haft ordet i mange sekunder, før hun sendte en kærlig tanke til en ganske særlig person.

Hun sad nemlig på den plads, der plejer at tilhøre programmets dommer-veteran Britt Bendixen, som grundet en hjerteoperation ikke er en del af dommerpanelet i år.

- Sådan en aften som i aften kan vi ikke lade være med at sende Britt en tanke. Det skulle have været hendes plads, og jeg skal gøre alt, hvad jeg kan for at leve op til det, sagde hun.

Svært at se med fra sidelinjen

Hilsnen høstede en stor klapsalve fra publikum, og efter showet uddybede Marianne Eihilt, hvorfor hun tænkte på den rutinerede dommer.

- Jeg ved, det må være svært for hende ikke at være her i aften og at skulle sidde og se det på sidelinjen, når ikke det er selvvalgt. Så derfor synes jeg bestemt også, at hun skulle have en kærlig tanke, lød det fra Marianne Eihilt.

Den 44-årige danseskoleejer har selv været i kontakt med Britt Bendixen, og hun har skrevet og ønsket hende god bedring efter operationen, som fandt sted i juli.

Siden har Britt Bendixen udtalt til TV 2, at alt gik efter bogen, og at hun forventer at kunne "danse fandango" igen i løbet af et par måneder. Hun lovede desuden at følge dansernes udvikling hjemme fra stuen.

Den 77-årige Britt Bendixen har siddet med ved dommerbordet hvert år siden allerførste sæson af 'Vild med dans' rullede over skærmen i 2005. Hun er kendt for sine store fagter, sin begejstring og for altid at have mere end et sæt briller i håret.

Og Marianne Eihilt, der selv har deltaget i 'Vild med dans' som professionel danser i seks sæsoner, ved, at det er en stor plads at skulle fylde ud.

- Jeg føler, der er flere kilometer op til Britt, lød det med et grin.

Overraskede sig selv

Dog mener Marianne Eihilt, at hun lykkedes med at være sig selv under sin debut ved dommerbordet. Samtidig var hun overrasket over sine egne handlinger.

- Jeg har faktisk været lidt hårdere, end jeg havde set mig selv som. Måske også i mine karakterer. Jeg havde egentlig troet, at jeg ville blive lidt gennemsnitlig i min bedømmelse, siger hun.

Så mange point fik de i program 1

18 point til Jakob Fauerby og Silas Holst.

14 point til Coco O. og Morten Kjeldgaard.

14 point til Neel Rønholt og Michael Olesen.

13 point til Marie Bach Hansen og Martin Parnov Reichhardt.

13 point til Christel Pixi og Thomas Evers Poulsen. 

12 point til Michael Maze og Mie Martha Moltke. 

11 point til Christopher Læssø og Karina Frimodt. 

10 point til Birgit Aaby og Frederik Nonnemann. 

10 point til Oscar Bjerrehuus og Asta Björk. 

8 point til Mikkel Kessler og Mille Funk. 

7 point til Anne Dorte Michelsen og Marc Christensen.

4 point til Umut Sakarya og Jenna Bagge. 

I løbet af aftenen hev Marianne Eihilt dog både et 1-tal og et 5-tal frem. Sidstnævnte gik til skuespiller Jakob Faurby og partneren Silas Holst, der i dommerens øjne dansede en "skarp" cha-cha-cha.

Men at det skulle resultere i et 5-tal fra hende allerede i program 1, havde hun ikke set komme.

- Det var ikke, fordi jeg tænkte, at vi skulle så hurtigt deropad (på karakterskalaen, red.), men jeg synes virkelig, at Jakob dansede godt.

Den nye dommer glæder sig til resten af sæsonen og tøver ikke med også at give sig selv et par punkter, hun kan forbedre til næste fredag.

- Jeg vil godt forklare mig tydeligere og tage mig lidt mere tid til at gå i dybden med nogle af tingene, sagde hun.