DR-vært skifter til TV 2

16x9
Christian Degn har været vært på 'Hammerslag' på DR i seks år. Nu skifter han til TV 2. Foto: TV 2

Den kendte vært Christian Degn fra DR skal fremover være vært på en ny omgang 'Hvem vil være millionær' på TV 2 CHARLIE.

TV 2 fik den kommende quizmaster til at prøve kræfter med de 18 spørgsmål, der siden 2001 har udløst én million kroner. Resultatet kan du se nederst, hvor du også selv kan prøve kræfter med de svære million-spørgsmål.

Til oktober blænder TV 2 CHARLIE op for en helt ny sæson af det populære quizprogram 'Hvem vil være millionær?'.

Senest har det været tv-vært Hans Pilgaard, som har hjulpet kendte og ukendte danskere mod toppen af spørgestigen og den store gevinst på én million kroner.

Når programmet vender tilbage næste måned, bliver det med den tidligere DR-vært fra 'Hammerslag', Christian Degn, i værtsrollen.

Det glæder den 40-årige jyde fra Råby ved Randers, som i årevis selv har udsat venner, familie og kollegaer for quizzer.

- Jeg elsker at lave quiz for andre. Jeg synes, det er sjovt og en fed måde at være sammen på, siger Christian Degn, som mener, at han har trænet til værtsrollen i 20 år som quizmaster.

Christian Degn har lavet quizzer på Skanderborg Festival og har også opskriften på det perfekte spørgsmål.

FAKTA OM CHRISTIAN DEGN

Uddannet journalist i 2003.

Var derefter reporter med tv-vært Peter Ingemann på 'Rene ord for pengene' på DR.

Flyttede kort til TV-Avisen, men skiftede i 2004 til TV 2 Nyhederne. 

I 2006 skiftede han tilbage til DR, hvor han var journalist på 'Kontant' og var med til at afdække 'Kødskandalen', som kostede daværende fødevareminister Lars Barfoed posten. 

I 2013 blev han ny vært på 'Hammerslag', hvor han har været i seks år.

Fra oktober er Christian Degn ny vært på 'Hvem vil være millonær' på TV 2 CHARLIE.

Fra november er han femte vært på TV 2-programmet 'Go' aften LIVE'.

- Det perfekte spørgsmål er der, hvor flest mulige er med, og alle har svaret lige på tungen. Lige der, hvor hjernen koger over for at hente svaret. Jeg kan blive så glad over øjeblikket, hvor svaret kommer frem, siger Christian Degn.

Men det perfekte spørgsmål kan også være det spørgsmål, der udløser førstepræmien. Hvis man vel og mærke kan svare på det.

Ny vært - ny livline

'Hvem vil være millionær?' har tidligere været sendt på TV 2, men i anledning af programmets 20-årsjubilæum, vil det fremover bliver sendt på TV 2 CHARLIE. Programmet vil også fokusere på at have én gæst i stolen i stedet for par.

Men det er ikke de eneste nyheder, som programmet disker op med.

Christian Degn rejste rundt med ejendomsmæglere i programmet 'Hammerslag'. Efter optagelser om aftenen holdt de 'Hammerslag after dark', hvor Christian Degn var quizmaster.
Christian Degn rejste rundt med ejendomsmæglere i programmet 'Hammerslag'. Efter optagelser om aftenen holdt de 'Hammerslag after dark', hvor Christian Degn var quizmaster. Foto: TV 2

Tidligere har deltagerne kunnet trække på tre livliner, når spørgsmålene blev for svære. De kunne spørge publikum, fjerne halvdelen af de potentielle svar og ringe til en ven.

Nu kommer der en livline mere, hvor Christian Degn kan få en afgørende betydning for quizzens udfald. Deltagerne kan nemlig spørge værten om hjælp. Uden at vide, om Christian Degn kan svare rigtigt. Han må nemlig ikke give nogen antydning af viden om spørgsmålet, før deltageren er sikker på, at han eller hun vil bruge livlinen.

FAKTA OM 'HVEM VIL VÆRE MILLIONÆR'

Sendt første gang september 1999. Sendt sidste gang 27. maj 2018.

Tidligere værter er Jes Dorph, Peter Kjær og Hans Pilgaard. 

Spillet består af 15 spørgsmål med en tiltagende sværdhedsgrad. Sidste spørgsmål udløser én million kroner.

Ved femte og tiende spørgsmål er man sikret 5000 og 50000 kroner.

Indtil nu har deltageren haft tre livliner, som denne frit kunne bruge. 

Den nye livline er, at deltageren kan spørge værten. Det er først, når livlinen er aktiveret, at værten må sige, om han kender svaret eller ej. 

'Hvem vil være millionær' har premiere på TV 2 CHARLIE til oktober.

Han kender ikke spørgsmålene, før de dukker op på hans skærm i showet.

- Jeg har tænkt rigtigt meget på, at jeg kan give det forkerte svar, som gør, at deltageren mister en masse penge. Jeg vil aldrig sige, at jeg ved noget med 100 procents sikkerhed. Jeg vil simpelthen ikke kunne bære, hvis jeg kom til at ødelægge en kæmpe gevinst for et andet menneske, siger Christian Degn.

Brødrene Anders og Peter Lund Madsen er de eneste, som har vundet en million to gange i 'Hvem vil være millionær'. Her ses de med den tidligere vært Jes Dorph.
Brødrene Anders og Peter Lund Madsen er de eneste, som har vundet en million to gange i 'Hvem vil være millionær'. Her ses de med den tidligere vært Jes Dorph. Foto: TV 2 / TV 2

Han er overbevidst om, at det vil give en sjov kant til programmet. Han betegner sin paratviden som "gymnasiegod", men indrømmer, at han ofte vinder, når han spiller spil med paratviden.

Christian Degns resultat på 18 million-spørgsmål

Han bryster sig af at være helt skarp på musikviden, og han svarede også rigtigt på spørgsmål nummer 13 om, hvilken sang der blev udgivet først. I alt fik han 5 rigtige spørgsmål ud af 18, hvilket er 27,7 procent rigtigt.

- Jeg er skuffet over mig selv. Jeg ville gerne have haft flere rigtige, griner Christian Degn.

Hvor mange spørgsmål kan du svare rigtigt på?

'Hvem vil være millionær' har premiere i oktober på TV 2 CHARLIE.

Den store 'Hvem vil være millionær?'-quiz