ZULU Comedy Festival

Her er vinderen af Talentprisen til ZULU Comedy Galla

Mads Holm havde svært ved at sætte ord på sin taknemmelighed, da han stod med prisen i hånden foran et stående publikum.

Mads Holm løb med Talentprisen og ikke mindst de medfølgende 100.000 kroner til dette års ZULU Comedy Galla.

Da hans navn blev råbt op i salen, rejste publikum sig i Operaen i København og sendte den unge komiker på scenen til stående ovationer.

Mads Holm havde svært ved at udtrykke sin taknemmelighed. Men han fik fremstammet, at hans lærere fra retorikstudiet nok ikke ville være stolte.

- Tak til dem, der har stemt. Og også til dem, der har stemt på de andre. Jeg er uddannet retoriker, så jeg burde nok have skrevet en tale. Men hvis mine lærere ser med, ved de, at det har jeg ikke gjort. Så jeg vil bare sige tak, sagde en tydeligt glad Mads Holm fra scenen.

Et springbræt til en professionel karriere

De 100.000 kroner, der bliver givet til årets bedste komiske talent, skal hjælpe til at støtte op om drømmen om at kunne leve af standup, fortæller indholdschef for TV 2 ZULU og TV 2 PLAY Sune Roland.

- Man kommer ofte fra ingenting og har typisk et andet arbejde, når man starter med at lave standup. Vi hjælper med at støtte vinderen, så han eller hun forhåbentlig kan gøre det til en professionel karriere.

Han mener, at comedyen har en meget vigtig rolle, som TV 2 ZULU gerne vil værne om.

- Det er megavigtigt at støtte comedyen. Det er noget af vigtigste, som TV 2 ZULU har. Derfor er showet i aften både juleaften og nytårsaften på samme tid, siger Sune Roland.

Komiker i rivende udvikling

Mads Holm var nomineret sammen med kollegaerne Mahamad Habane, Per Sodemann og Lars Dons. Det er andet år i træk, at 27-årige Mads Holm var nomineret til 'Talentprisen'. Det mener juryen, at der god grund til:

- Mads har fortsat den rivende udvikling og bygger på sin selvudleverende stil, som comedy-feinschmeckere har lappet i sig gennem eksempelvis hans oneman-show på Youtube, 'Jagten på løkken'.

Mads Holm optræder til dette års ZULU Comedy Festival sammen med kollegaen Frederik Rosgaard. De to komikere har begge lavet stand-up i otte år og kan betegnes som relativt erfarne i branchen.

Du kan se ZULU Comedy Galla på TV 2 ZULU søndag klokken 21.00 eller på TV 2 PLAY.