Vild med dans

Her er de 12 par i 'Vild med dans' 2019

Onsdag blev det afsløret, hvem der skal danse med hvem i 'Vild med dans'.

Fredag 13. september får 'Vild med dans' premiere, og derfor er alle 12 par nu gået i gang med dansetræningen.

Herunder får du svar på, hvem der skal føre hvem rundt på gulvet i et helt nyt dansestudie, når sæson 16 af programmet ruller over skærmen.

I bunden af artiklen kan du stemme på dit favoritpar.

Christel Pixi og Thomas Evers Poulsen

Hun står bag de farverige sukkerkreationer i ’Go’ morgen Danmark’, og det har 34-årige Christel Pixi gjort siden 2016.

Den selvlærte dj og dessertkok er egentlig døbt Christel Hielscher, men hun bruger Pixi som kunstnernavn. Og inden længe skal hun danse med en erfaren herre i ’Vild med dans’. Dessertkokken skal nemlig danne par med Thomas Evers Poulsen.

Han er med sine 13 sæsoner på gulvet og én bag dommerbordet den mest garvede af alle de professionelle dansere.

Han har været med fra første sæson tilbage i 2005 og har vundet 'Vild med dans' to gange. Først i 2005 med skuespiller Mia Lyhne og igen i 2015 med Ena Spottag, der også er skuespiller.

Christopher Læssø og Karina Frimodt

Mange kender ham som den tidligere vært på 'Danmark har talent' og fra flere filmroller. Blandt andet i filmen 'The Square', der i 2018 var nomineret til en Oscar-statuette for bedste ikke-engelsksprogede film.

34-årige Christopher Læssø fik dog allerede sit gennembrud på det store lærred i Anders Gustafssons film ’Bagland’ i 2003.

Han skal lære kunsten at danse af 40-årige Karina Frimodt, der i år er med for niende gang.

Senest dansede hun med cykelveteranen Rolf Sørensen, der måtte udgå efter ni programmer på grund af en skade i sit ene ben. Den hidtil bedste placering fik hun i 2013, hvor hun blev nummer to med komikeren Uffe Holm.

Mikkel Kessler og Mille Funk

Den 40-årige sportsmand Mikkel Kessler begyndte at bokse professionelt for over 20 år siden. Men allerede som amatør hev han en række sejre hjem, og som 16-årig vandt han junior-EM.

Efter 49 kampe, 46 sejre og 35 knockouts stoppede han boksekarrieren i 2013. Nu kaster han sig ud i en anden sportsgren, hvor man også skal være let på tå.

Han kommer til at øve sig på dansefatningen sammen med den 28-årige danser Mille Funk, der er med i programmet for femte gang.

Sidste år dansede hun sig til sin bedste placering i programmet til dato. Det blev til en tredjeplads med skuespilleren Esben Dalgaard.

Anne Dorte Michelsen og Marc Christensen

Den 61-årige sangerinde står bag danske klassikere som 'Ud under åben himmel', 'Indianer' og 'Sig du ka' li' mig'. Anne Dorte Michelsen fik nemlig sit gennembrud i firserne som en del af bandet Tøsedrengene.

Sideløbende har hun kørt en solokarriere, og hun står bag i alt 12 soloalbum. Senest har hun i 2019 udgivet pladen 'Det lykkeligste land i verden' med Tøsedrengene-kollegaen Maria Bramsen.

Anne Dorte Michelsen skal lære de mange dansetrin af Marc Christensen, der vender tilbage til ’Vild med dans’ efter to års pause. Det bliver den fjerde sæson for den professionelle danser.

Hans bedste placering er en femteplads, som han opnåede med svømmeren Jeanette Ottesen i 2012.

Birgit Aaby og Frederik Nonnemann

Den 51-årige erhvervskvinde Birgit Aaby blev for alvor kendt i den brede offentlighed, da hun medvirkede i iværksætterprogrammet 'Løvens hule' på DR.

Hendes eget iværksættereventyr begyndte, da hun i 1998 grundlagde rengøringsvirksomheden Combi Service, som hun i dag ejer 80 procent af. Derudover har hun investeret i 18 virksomheder, som hun bruger sin tid på.

Under ’Vild med dans’ får hun 29-årige Frederik Nonnemann som partner. Han fik sin debut i 'Vild med dans' i 2013, og i år bliver det derfor hans syvende sæson som professionel danser i programmet.

Den foreløbigt bedste placering opnåede han i 2017, hvor han svingede youtuberen Julia Sofia rundt på gulvet. Det kom der en femteplads ud af.

Coco O. og Morten Kjeldgaard

Sangerinden Coco O. har arbejdet sammen med helt store amerikanske navne som Kendrick Lamar og Pharrell Williams.

I seks år boede den 31-årige københavner i Los Angeles, hvor hun var en del af den elektroniske soulduo Quadron. De står bag to album og sangen 'Hey Love', som blev kåret til 'Ugens Uundgåelige' af P3. For tiden arbejder Coco O. på materiale til sin første soloudgivelse.

Når hun går på gulvet med Morten Kjeldgaard i ’Vild med dans’, får hun en dansepartner, der tre år i træk formåede at havne i en finale.

I 2016 vandt han med bokseren Sarah Mahfoud. Derudover blev det til andenpladser i 2015 og 2017, først med skuespilleren Stephania Potalivo og sidst med endnu en skuespiller – Iben Hjejle. Sidste år blev det til en syvendeplads med skiløberen Laila Friis-Salling.

Jakob Fauerby og Silas Holst

Skuespilleren Jakob Fauerby er særligt glad for satire. Både når det handler om at instruere og udføre det selv. Den 41-årige skuespiller er en del af satiretrioen Platt-Form, og derudover er han instruktør på Dragsholmrevyen.

Jakob Fauerby har allerede skabt ’Vild med dans’-historie, før han har taget et eneste dansetrin. Han er nemlig den første nydanser, der får en partner af det samme køn.

Han skal danse med Silas Holst, der vender tilbage til ’Vild med dans’ efter fire års pause. I år bliver det den 36-årige dansers syvende sæson på gulvet.

Silas Holst har vundet to gange. Først i 2011 med skiløberen Sophie Fjellvang Sølling og igen i 2014 med den daværende vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Marie Bach Hansen og Martin Reichhardt

Den 34-årige skuespiller Marie Bach Hansen fik sit store tv-gennembrud med serien ’Arvingerne’ i 2014. Her spillede hun en af hovedrollerne, lillesøsteren Signe Larsen med kælenavnet ’Sunshine’.

Udover at medvirke i tv-serier og film som 'Hvidsten Gruppen' har hun også spillet med i flere store teaterforestillinger. Heriblandt 'Højskolesangbogen' på Det Kongelige Teater.

Både hun og hendes professionelle dansepartner får en helt ny oplevelse i ’Vild med dans’. Martin Reichhardt er nemlig med i tv-programmet for første gang. Han er 36 år, og bag sig har han en lang karriere som aktiv professionel turneringsdanser, underviser og dommer ved konkurrencer.

Han har blandt andet vundet de danske mesterskaber i standarddans syv gange som professionel og repræsenteret Danmark ved både VM og EM.

Michael Maze og Mie Martha Moltke

Han har svinget bordtennisbattet, siden han var seks år, og Michael Maze fik sit store gennembrud indenfor sportsgrenen i begyndelsen af 00'erne.

Her hev den venstrehåndede bordtennisspiller medaljer hjem til både OL, EM og VM.

Den 37-årige sportsmand skal lære cha-cha-cha, vals og alle de andre trin af en erfaren danser. Mie Martha Moltke går nemlig sin 14. sæson i møde. Dermed er hun den kvindelige professionelle danser, der har deltaget flest gange i ’Vild med dans’.

Hendes bedste placering er indtil videre en fjerdeplads. Det fik hun både i 2016 med musikeren Thomas Buttenschøn og i 2007 med skuespilleren Lai Yde.

Neel Rønholt og Michael Olesen

Siden hun spillede Tanja i 'Anja og Viktor - Kærlighed ved første hik 2' i 2001 har Neel Rønholt været en fast del af den danske filmbranche.

Hun har blandt andet medvirket i tv-serier, julekalendre og film som 'Min søsters børn', 'Råzone', 'Mercur' og 'Tinkas Juleeventyr'.

Den 34-årige skuespiller kommer til at danne par med ’Vild med dans’-vinderen fra 2017, Michael Olesen. Han strøg dengang til tops sammen med skuespilleren Sofie Lassen-Kahlke.

Den 36-årige danser har været med i 12 sæsoner af 'Vild med dans' og er nu klar til sin 13. omgang.

Oscar Bjerrehuus og Asta Björk

Årets yngste nydanser er den 18-årige model Oscar Bjerrehuus. Han er søn af den tidligere topmodel Oliver Bjerrehuus, der også selv har deltaget i 'Vild med dans' tilbage i 2008.

I sommer blev han student fra Rysensteen Gymnasium, og på sidelinjen er han i færd med at bygge en modelkarriere op.

Han er blevet matchet med holdets yngste professionelle danser, nemlig 21-årige Asta Björk.

Den islandske danser havde sin første sæson i 'Vild med dans' sidste år. Ikke desto mindre gik hun hele vejen med skuespilleren Simon Stenspil.

Umut Sakarya og Jenna Bagge

Den 28-årige fynske kok og restauratør er vild med flæsk og med en solid sovs. Han er indehaver af de københavnske spisehuse Guldkroen, GuldToGo og grillbaren Guldgrillen, og han er blandt andet kendt fra DR3-serien 'Tyrkersvin'.

Sammen med sangeren René Dif vandt han desuden tv-programmet 'Mig og min kok - Masterchef' i 2015.

Han skal danse med 31-årige Jenna Bagge, der snart kan skrive seks sæsoner af 'Vild med dans' på sit CV.

Hendes bedste placering er den sjetteplads, hun fik sammen med cirkusartisten Patrick Bardino i 2015.

Afstemning

Hvilket par holder du med i 'Vild med dans'?