X Factor

Samme dommere i næste års 'X Factor'

- Jeg har lyst til at være vildere, lyder det fra Ankerstjerne.

Der bliver ingen udskiftning på dommerfronten i den kommende sæson af 'X Factor'.

Både Thomas Blachman, Oh Land og Ankerstjerne sætter sig ved bordet endnu en gang. Det afslørede TV 2 på et pressemøde torsdag.

Dermed kan 56-årige Thomas Blachman se frem til sin 12. sæson som 'X Factor'-dommer, mens Oh Land og Ankerstjerne, der begge fik deres debut sidste år, har udsigt til endnu en omgang ved siden af veteranen.

Underholdningsredaktør på TV 2 Dorte Borregaard er glad for, at de alle har sagt ja til at fortsætte.

- De havde alle tre en flot første sæson på TV 2, og de er lidt af et dream team med deres unikke kombination af ekspertise og faglig dygtighed, siger hun om genvalget.

Gnister i sidste sæson

Der blev dog også gået til den ved dommerbordet i den foregående sæson.

Her betegnede eksempelvis Oh Land forholdet mellem sine to meddommere som en "hanekamp", mens hun også selv fik hårde ord fra dem begge undervejs i sæsonen.

- Deres engagement og ikke mindst deres store kampgejst fik det til at slå gnister i sidste sæson, men samtidig var de også i stand til at få latteren frem, lyder det fra Dorte Borregaard.

'X Factor'-dommerne på det første pressemøde på den nye sæson.

Sejren i 'X Factor' gik til Blachmans solist Kristian Kjærlund, mens Ankerstjernes solister Benjamin Rosenbohm og Live Køhn Vogel havnede på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Oh Land havde ingen af sine grupper med i finalen, da Maria og Bea måtte udgå, mens hendes sidste tilbageværende, pigerne fra Echo, blev stemt ud i semifinalen.

Nye dommere har lært fra sidst

Både hun og Ankerstjerne lægger derfor ikke skjul på, at de begge føler sig klar til at tage revanche, når de vender tilbage som dommere.

- Det var det sjoveste i hele verden. Og det var også det mest udfordrende, jeg har prøvet, lyder det fra 35-årige Ankerstjerne, der mener, han stadig mangler at "udrette noget" med 'X Factor'.

Det er stadigvæk en god platform for mig at ytre mig på

Thomas Blachman

- Jeg er perfektionist, så jeg vil gerne være endnu bedre. Men det er ikke som sådan placeringerne, der betyder noget for mig. Det er mere det kunstneriske. At lave noget, hvor man tænker: "Dér var den", fortsætter han og tilføjer:

- Jeg har lyst til at være vildere i øjeblikket

Samme tanker går igen hos dommerkolleagen Oh Land.

- Jeg fik blod på tanden i sidste sæson. Og jeg var selvfølgelig ærgerlig over, at der skete nogle uforudsigelige ting undervejs, som gjorde, at jeg ikke havde et finale-act. Det vil jeg gerne gøre bedre i år, siger den 34-årige sangerinde.

Det har de lavet siden sidste omgang 'X Factor'

Nanna Øland Fabricius, kendt som Oh Land, udgav sit femte album efter den overståede 'X Factor'-sæson. Over sommeren har hun blandt andet optrådt med albummet i New York.

Lars Ankerstjerne Christensen har siden 'X Factor' arbejdet med den 16-årige danske artist Chris Burton, som har hittet med flere singler i Danmark og USA. Derfor har Ankerstjerne brugt en del af sin sommer på møder med en række pladeselskaber i Los Angeles, der er interesserede i den danske artist.

Thomas Blachman offentliggjorde efter 'X Factor', at hans forlovede udgav et album produceret af ham. Det skete i maj. 

Samtidig tager hun også én klar erfaring med sig fra sidste sæson. Her lyttede hun måske for meget til sine gruppers ønsker, og i den kommende sæson vil hun også være mere kontant omkring, hvad der fungerer og ikke fungerer.

- I det her game, hvor man skal have så kontant afregning, bliver jeg nødt til at trumfe lidt mere igennem, siger hun.

Ankerstjerne og Oh Land tager erfaringerne fra sidste år med ind i den nye sæson.

Blachman fortsætter opdragelsen

For den garvede Thomas Blachman er det samtalen med de unge mennesker og resten af Danmark, der fortsat trækker.

- Det er stadigvæk en god platform for mig at ytre mig på. Det handler om unge mennesker, unge menneskers dannelse og min kærlighed for unge mennesker. Det er evigt aktuelt. Der sidder nye seere og ser det for første gang måske. Og jeg synes, der er diskussioner, der er værd at tage, siger han.

Thomas Blachman er klar til en ny omgang 'X Factor'.

Dommeren ser derfor hvert forløb med en deltager i 'X Factor' som en konstant samtale om, hvad der er rigtigt og forkert. Og det mener han fortsat, at hele Danmark kan lære noget af.

- En ting er, at det er talentprogram og alt muligt. Men det er også i bund og grund et seriøst stykke arbejde, som jeg synes, en mand i 56-årsalderen godt kan påtage sig, lyder det fra Thomas Blachman.

- Så det er sgu ikke kun for min egen skyld, at jeg gør det. Det er også for de unge menneskers skyld og for seernes skyld, tilføjer han.

Den nye sæson af 'X Factor' har premiere i det nye år.