Rita

'Rita' vender tilbage med ny sæson

Når 'Rita' vender tilbage i 2020, bliver det blandt andet med kendte ansigter i rollerne som kollegaen Hjørdis og Ritas yngste søn, Jeppe.

Der er rappe kommentarer og pinlige øjeblikke på programmet til næste år, når Danmarks nok mest politisk ukorrekte lærer på tv vender tilbage.

Om en måned starter optagelserne nemlig til endnu en sæson af tv-serien 'Rita', der bliver vist på TV 2 i 2020. Og det bliver dermed også et gensyn med Mille Dinesen, der igen indtager hovedrollen.

Noget, skuespilleren har set meget frem til, fortæller hun til TV 2.

- Det er skønt endelig at kunne fortælle det. Jeg mærker stadig en meget stor interesse for serien fra både danske og internationale fans, som jeg er i kontakt med, og så er Rita bare sådan en skøn kvinde, som jeg holder virkelig meget af at spille, siger hun.

Gensyn med flere af skuespillerne

I serien følger man Ritas hverdag som folkeskolelærer og enlig mor. Og allerede efter første sæson var der stor opmærksomhed omkring den og ikke mindst Mille Dinesen i rollen som Rita.

Hun har blandt andet vundet prisen for bedste kvindelige hovedrolle i en tv-serie ved den årlige tv-festival i Monte Carlo i 2012, ligesom både serien og flere af skuespillerne har været nomineret til Robert-priser ad flere omgange.

Udover Mille Dinesen i rollen som Rita bliver det også til et gensyn med resten af det velkendte cast. Herunder Lise Baastrup (Hjørdis), Ellen Hillingsø (Helle), Carsten Bjørnlund (Rasmus), Peter Gantzler (Niels) og Nikolaj Groth (Jeppe).

Fandenivoldsk og en elskelig antihelt

Rita tonede første gang frem i sin ternede skjorte, cowboybukser og lange støvler i 2012 og blev sidst set i 2017, hvor sæson fire rullede over skærmen.

Derfor er det også på tide, at den rappe skolelærer indtager klasselokalet igen, mener TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

FAKTA OM RITA

Første afsnit havde premiere 9. februar 2012, hvor næsten en million seere så med.

Ritas fulde navn er Rita Madsen.

De første tre sæsoner foregår omkring den fiktive Islevgård Skole i Rødovre. 

Fjerde sæson foregår på den fiktive skole Bavnegårdsskolen i Lundsager. 

Sangerinden Oh Land har sunget titelsangen 'Speak Out Now'.

Mille Dinesen har båret de samme jeans og den samme læderjakke i alle sæsoner. Jakken tilhører faktisk kostumieren på produktionen.

- Det bliver skønt at få 'Rita' tilbage på skemaet, for den serie kan noget helt specielt. Den rammer noget i os alle, fordi vi alle har et forhold til skole og undervisning. Og så er karakteren Rita både fandenivoldsk og en elskelig antihelt, og jeg kan godt love, at det bliver et gensyn med Rita i topform, siger hun.

Det vides ikke præcis, hvornår på året serien har premiere, men allerede nu kan du varme op ved at se eller gense de første fire sæsoner på TV 2 PLAY.