X Factor

Her er nyskabelserne i næste års 'X Factor'

Den samme dommertrio dukker op igen. Men der bliver mere audition og mindre bootcamp i den kommende sæson.

En ny sæson 'X Factor' venter i det nye år. Men det bliver ikke helt efter den samme skabelon som de sidste mange sæsoner af tv-programmet.

Næste år kommer der nemlig flere ændringer i sammensætningen af programmerne. Det afslørede TV 2 på et pressemøde torsdag.

En af ændringerne er, at seerne får lov til at se flere af efterårets mange auditions i den kommende sæson. Helt konkret betyder forandringen, at 'X Factor' lægger ud med fire programmer med auditions i stedet for de vanlige tre.

Dorte Borregaard, der er underholdningsredaktør på TV 2, begrunder forandringen med, at auditionprogrammerne er meget populære blandt seerne.

- Vi har rigtig meget godt materiale derfra, så derfor har vi besluttet at udvide sæsonen med et program mere fra audition, så vi får mulighed for at vise endnu mere af alt det fantastiske sangtalent, der hvert år stiller op, siger hun.

Live-deltagere udvælges i et hug

Omvendt bliver der forandringer i de sidste programmer, der ligger lige inden liveshows, hvor hver dommer vælger sine tre live-deltagere.

Det sker på en bootcamp, og den proces plejer seerne at kunne følge i to programmer. Men i år bliver der blot ét program med dommernes afgørende valg. Dog et udvidet et af slagsen.

Det sker for at skærpe optakten til programmets liveshows, lyder det fra Dorte Borregaard.

- Så vil vi i år intensivere den del, så vi i et længere program på én aften finder frem til de endelige deltagere i vores live-programmer, lyder det fra Dorte Borregaard.

Benjamin Rosenbohm blev nummer to i sidste års 'X Factor'. Her ses han på bootcampen i øjeblikket efter beskeden om, at han var gået videre til programmets liveshows.

Fortsætter med bands og egne sange

Som noget nyt blev det sidste år muligt for bands at stille op i 'X Factor'. Derudover blev der for første gang i dansk 'X Factor' åbnet for, at deltagerne kunne synge deres egne sange hele vejen igennem programmet.

Begge nye tiltag fortsætter i den kommende sæson, fordi det ifølge Dorte Borregaard kan "foldes endnu mere ud".

Dr. Rolf og Kanylerne var et af de bands, der stillede op i 'X Factor' sidste år. De spillede deres egne sange hele vejen igennem og forlod programmet efter det første liveshow.

Samtidig er det blevet offentliggjort, at også alle dommere fra sidste år fortsætter.

Derfor bliver det igen Thomas Blachman, Oh Land og Ankerstjerne, der sidder ved dommerbordet i den kommende sæson.

Den nye sæson af 'X Factor' har premiere i det nye år.