Vild med dans

En er helt ny, og to vender tilbage - her er de professionelle dansere i 'Vild med dans' 2019

Fem af de professionelle har tidligere danset sig til sejr.

To er tilbage på dansegulvet efter flere års pause, mens den nye danser på holdet kommer fra et liv som forsker ved Oxford University.

Nedenfor kan du få overblik over, hvilke dansere der er med i efterårets 'Vild med dans', og hvordan det er gået dem i de forrige sæsoner.

Asta Björk

Sidste år var 21-årige Asta Björks første sæson i 'Vild med dans'. Ikke desto mindre gik hun hele vejen med skuespiller Simon Stenspil. De indkasserede en førsteplads foran Mads Vad og skuespiller Molly Egelind.

Nu er holdets yngste professionelle danser klar til sin anden sæson på gulvet.

Frederik Nonnemann

Han fik sin debut i 'Vild med dans' i 2013, og i år bliver Frederik Nonnemanns syvende sæson som professionel danser.

Den foreløbigt bedste placering opnåede han i 2017, hvor han svingede youtuberen Julia Sofia rundt på gulvet. Det kom der en femteplads ud af.

Derudover har han danset med tv-værten Lene Beier, The Raveonettes-musikeren Sharin Foo og senest Melodi Grand Prix-vinderen Emmelie de Forest. De blev nummer otte.

Karina Frimodt

Karina Frimodt er endnu en gang at finde på efterårets 'Vild med dans'-hold. I år bliver hendes niende sæson.

To gange har hun danset sig til en tredjeplads. Det skete i 2015 med den tidligere fodboldspiller John ’Faxe' Jensen og i 2017 med håndboldspilleren Daniel Svensson.

Senest dansede hun med cykelveteranen Rolf Sørensen, der måtte udgå efter ni programmer på grund af en skade i sit ene ben.

Sin hidtil bedste placering fik hun i 2013, hvor hun blev nummer to med komikeren Uffe Holm.

Thomas Evers Poulsen

Thomas Evers Poulsen er med sine 13 sæsoner på gulvet og én bag dommerbordet den mest garvede af alle de professionelle dansere i 'Vild med dans'.

Han har været med fra første sæson tilbage i 2005, og i år går den 41-årige danser på gulvet for 14. gang.

Han har vundet 'Vild med dans' to gange, først i 2005 med skuespiller Mia Lyhne og igen i 2015 med Ena Spottag, der også er skuespiller.

Derudover har han danset med blandt andre tidligere statsministerfrue Anne-Mette Rasmussen, skuespiller Pernille Højmark og politiker Astrid Kragh. Sidste år dansede han sig til en femteplads med tv-værten Signe Lindkvist.

Mie Martha Moltke

Mie Martha Moltke har været med i 'Vild med dans' siden 2006, hvor anden sæson rullede over skærmen. Dermed er hun den kvindelige professionelle danser, der har deltaget flest gange. Hun går nu sin 14. sæson i møde.

Hendes bedste placering er indtil videre en fjerdeplads. Det fik hun både i 2016 med musikeren Thomas Buttenschøn og i 2007 med skuespilleren Lai Yde, som hun blev gift med og senere skilt fra igen.

Senest dannede den 38-årige danser par med tv- og radioværten Adam Duvå Hall. De måtte forlade konkurrencen som sæsonens andet par.

Michael Olesen

Michael Olesen har været med i 12 sæsoner af 'Vild med dans' og er nu klar til sin 13. omgang.

I 2017 vandt han for første gang sammen med skuespiller Sofie Lassen-Kahlke. Derudover er det blevet til en række tredje- og fjerdepladser for den 36-årige danser.

For eksempel fik han i 2008 en tredjeplads med skuespilleren Anne Grethe Bjarup-Riis, mens han sidste år endte på en fjerdeplads med rapperen Lucy Love.

Mille Funk

Det bliver femte år i 'Vild med dans' for 28-årige Mille Funk.

Sidste år dansede hun sig til sin bedste placering i programmet til dato. Det blev til en tredjeplads med skuespilleren Esben Dalgaard.

Tidligere har hun danset med politikeren Rasmus Jarlov, tv-værten Christian Müller Bækgaard og ikke mindst skuespilleren Mathias Käki, som hun i dag danner par med privat.

Morten Kjeldgaard

Når Morten Kjeldgaard i år går på gulvet, bliver det til hans ottende sæson i 'Vild med dans'. Han har danset sig til finalen tre år i træk.

I 2016 vandt han med bokseren Sarah Mahfoud. Derudover blev det til andenpladser i 2015 og 2017, først med skuespilleren Stephania Potalivo og sidst med endnu en skuespiller – Iben Hjejle.

Senest dansede han med skiløberen Laila Friis-Salling. De endte på en syvendeplads.

Jenna Bagge

31-årige Jenna Bagge kan snart skrive seks sæsoner af 'Vild med dans' på sit CV.

Hendes bedste placering er den sjetteplads, hun fik sammen med cirkusartisten Patrick Bardino i 2015.

Derudover har hun blandt andre danset med rapperen USO, roeren Rene Holten Poulsen og senest tv-vært, designer og arkitekt Emil Thorup. Parret blev de første til at forlade sidste års 'Vild med dans'.

Silas Holst

I år vender Silas Holst tilbage efter fire års pause fra 'Vild med dans'.

Den 36-årige danser og musicalstjerne fik sin debut i 2008 og var med i fem sæsoner herefter, hvoraf han fire år i træk dansede sig i finalen. I år bliver hans syvende sæson på gulvet.

Han har vundet to gange. Først i 2011 med skiløberen Sophie Fjellvang Sølling og igen i 2014 med den daværende vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl. Derudover er han indehaver af tre andenpladser med tidligere fotomodel Malena Belafonte samt skuespillerne Laura Drasbæk og Louise Mieritz.

I den kommende sæson bliver han den første professionelle danser i dansk 'Vild med dans'-historie, der skal danse med en partner af samme køn – nemlig skuespilleren Jakob Faurby.

Marc Christensen

Efteråret byder på et gensyn med Marc Christensen, som tidligere har været med i 'Vild med dans' af tre omgange.

Han fik sin debut i 2012, hvor han dansede sig til en femteplads med svømmeren Jeanette Ottesen. Det er hans bedste placering til dato.

Den 36-årige danser var sidst med i 'Vild med dans' i 2016, hvor han dansede med sangerinden Julie Berthelsen. Her fik de en syvendeplads.

Martin Parnov Reichhardt

Martin Reichhart er ny professionel danser i årets 'Vild med dans'.

Han er 36 år, og bag sig har han en mere end ti år lang karriere som aktiv professionel turneringsdanser, underviser og dommer ved konkurrencer.

Han har blandt andet vundet de danske mesterskaber i standarddans syv gange som professionel og repræsenteret Danmark ved både VM og EM. Det har resulteret i en placering som nummer 19 på verdensranglisten.

Ved siden af karrieren som danser har han en ph.d. i medicin og har siden 2016 undervist og forsket ved University of Oxford i England.

Se 'Vild med dans' på TV 2 til efteråret.