Tv-vært er sidste nydanser i 'Vild med dans'

Christopher Læssø er usikker på, hvor godt det vil se ud, når han skal svinge hofterne i 'Vild med dans', men han ved, at han vil give alt.

Skuespiller og tv-vært Christopher Læssø er mere end vant til at begå sig foran kameraerne. Han har spillet med i den Oscar-nominerede 'The Square' og været vært på 'Danmark har talent' igennem fire sæsoner.

Alligevel føler han, at han i den grad kommer på udebane, når han på nationalt tv snart skal forsøge at følge en koreografi frem for et manuskript. Det skal han som den 12. og sidste nydanser i den nye sæson af 'Vild med dans'.

- Jeg glæder mig helt vanvittigt til at være med og kan slet ikke vente med at komme i gang, siger han.

CHRISTOPHER LÆSSØ

34 år.

Skuespiller og tv-vært.

Dimmitterede fra Statens Scenekunstskole i 2013, men medvirkede i sin første film 'Bagland' 10 år tidligere.

Siden har han medvirket i flere danske film og tv-serier, blandt andet 'Broen' (2015), 'The Square' (2017), som var nomineret til en Oscar, samt 'De frivillige' (2019).

Han blev tv-vært efter at have optrådt med sketchen 'Danmark ifølge Ibo' i 2013. Efterfølgende fik han sit eget talkshow og har siden været vært på blandt andet 'Danmark har talent' (2014-2018) og Gaffa-prisen (2018)

Privat har Christopher Læssø en datter på ni år fra et tidligere forhold.

Skal stå foran dommerne

I 'Danmark har talent', som han var vært på frem til 2018, stod Christopher Læssø hver lørdag over for de mange talenter, som blev bedømt af både dommerne og danskerne hjemme i stuerne.

I 'Vild med dans' bliver der på sin vis vendt om på rollerne, for nu er det ham, der står for skud, når han skal prøve kræfter med både standard- og latindans foran Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm, Jens Werner og en endnu ukendt fjerde dommer.

- Det er nok lidt angstprovokerende, for jeg plejer jo at være vært, men nu stiller jeg mig i en position, hvor jeg skal bedømmes af andre, siger han.

Christopher Læssø fortæller, at han lige nu ikke er i sin bedste form, så de hurtige latinamerikanske danse som cha-cha-cha og jive kan også blive en udfordring på dansegulvet.

- Jeg får sidestik, bare jeg skal op ad trapperne, siger han med et grin.

- Så det kan 'Vild med dans' måske også lave om på. Al træningen kan sørge for, at jeg taber nogle af de overflødige kilo.

Nydanseren er da heller ikke et sekund i tvivl om, at det har været den rigtige beslutning at takke ja til at være med.

En dedikeret fan

Den 34-årige skuespiller og vært har ikke gået til dans, siden han for 25 år siden dansede hip-hop, og han kan heller ikke love, at det kommer til at se godt ud. Men han ved, at det er noget, han elsker.

Og så er konkurrenceelementet i kampen mod de 11 andre nydansere og deres partnere også et positivt element for en, der identificerer sig som et 'konkurrencemenneske'.

- Jeg håber selvfølgelig på at kunne blive en rigtig dygtig danser, siger han.

Uanset hvor langt han når, så ved han dog, at han har én, der vil nyde hans krumspring på 'Vild med dans'-scenen. Det er hans otteårige datter Olivia.

- For en gang skyld synes hun, at det fjernsyn, jeg skal lave, er interessant, griner han.