BH90210

Nu får ny 'Beverly Hills'-serie premiere: Her er skuespillerne i dag

Mandestrip i Vegas, alkoholproblemer og en rolle i Tarantinos nyeste film. ’Beverly Hills’-holdet har brugt tiden forskelligt, siden serien sluttede.

I de ti år ’Beverly Hills 90210’ rullede over skærmen, fulgte mange teenagere Kelly, Dylan, Brenda, Brandon, Donna, David, Steve og Andrea, både når de var på skærmen, og når de ikke var.

Når ’Beverly Hills’ 9. august vender tilbage på dansk tv, er det hele 27 år siden, at vi første gang stiftede bekendtskab med vennerne fra Californien.

I den nye udgave af den gamle tv-serie, der har fået titlen 'BH90210', følger man karaktererne bag karaktererne.

Og der er sket meget med de otte skuespillere siden den spæde begyndelse.

Som optakt til den nye sæson kan du blive opdateret på, hvad der er sket med din ’Beverly Hills’-favorit, her.

Kelly Taylor - Jennie Garth

Den i dag 47-årige Jennie Garth, der spillede rollen som Kelly Taylor, er en af de skuespillere fra tv-serien, der har haft ganske travlt efter 'Beverly Hills' og har medvirket i både film og tv-serier.

Tv-serien ’Mystery Girls’ fra 2014, hvor hun spillede over for 'Beverly'-kollegaen Tori Spelling, blev dog ikke nogen stor succes. Faktisk blev serien skrottet af tv-kanalen ABC efter blot én sæson.

Dylan McKay - Luke Perry

Når genforeningen af ’Beverly Hills 90210’ ruller over skærmen, vil mange nok savne Luke Perry. Han smeltede mange pigehjerter i 90’erne i rollen som Dylan, men døde pludseligt efter et slagtilfælde i marts 2019. Dermed bliver han den eneste fra det oprindelige hold, der ikke kommer til at medvirke i den nye genforening.

Perry, der blev 52 år, har spillet med i både film, tv-serier og Broadway-musicals. Han sluttede sin karriere af som en af de bærende karakterer i tv-serien ’Riverdale’, hvor han spillede far til en ung teenager, der spilles af K.J. Apa. Han blev født fem år efter 'Beverly Hills 90210' havde premiere i Danmark.

Derudover nåede Luke Perry også at spille en mindre rolle som cowboy i Quentin Tarantinos film ’Once Upon a Time… in Hollywood’, der har premiere 15. august i Danmark.

Brenda Walsh - Shannen Doherty

Shannen Doherty blev efter nogle år skrevet ud af den oprindelige serie, fordi hun havde en række skænderier med flere af de andre skuespillere, blandt andre Jennie Garth - det har begge skuespillerinder senere fortalt åbent om.

I slut-90’erne kom hun med i endnu en populær ungdoms-tv-serie, ’Heksene fra Warren Manor’, som hun dog også blev skrevet ud af. I 2015 fik hun brystkræft, hvilket hun fortalte om på de sociale medier. Hun har siden opdateret offentligheden løbende om sit sygdoms- og behandlingsforløb ved blandt andet at lægge billeder på Instagram.

Kort efter Luke Perrys død indvilligede Shannen Doherty i at medvirke i den nye genoplivning af ’Beverly Hills’ for at ære sin tidligere ’Beverly’-kæreste og kollega.

Brandon Walsh - Jason Priestley

Brendas bror, Brandon, blev spillet af den nu 49-årige Jason Priestley, der også blev skrevet ud af serien undervejs.

Kort efter blev skuespilleren anholdt i forbindelse med spirituskørsel og måtte en tur på afvænningsklinik. Siden da har han arbejdet som producer og instruktør på både film og tv-serier.

Donna Martin – Tori Spelling

Tori Spelling, der indtog rollen som dydige Donna, er bestemt ikke gået i glemmebogen efter 'Beverly Hills 90210', primært fordi hun løbende har prydet mange forsider på grund af sit privatliv. Sammen med sin mand, Dean McDermott, som hun har fem børn med, medvirkede hun i realityserien ’Tori & Dean: Inn Love’, der kørte i fem år og handlede om parrets familieliv og forhold på godt og ondt.

I 2018 medvirkede Tori Spelling i en af de mange ’Sharknado’-film, som har hendes ’Beverly’-kollega Ian Ziering som fast hovedrolle.

I 2006 døde Toris far, produceren Aaron Spelling, der blandt et hav af tv-succeser stod bag netop 'Beverly Hills 90210'. Det affødte et stort arveskænderi i familien, der også bragte den nu 46-årige Tori Spelling på avisforsiderne.

David Silver - Brian Austin Green

Donnas 'Beverly Hills'-kæreste, David, blev spillet af den nu 46-årige Brian Austin Green, der siden har medvirket i flere tv-serier såsom 'Terminator: The Sarah Connor Cronicles' og ’Desperate Housewives’.

I 2010 blev han gift med skuespillerinden Megan Fox, som han har tre børn med. Derudover har han en søn fra et tidligere forhold.

Steve Sanders - Ian Ziering

Den i dag 55-årige Ian Ziering spillede rollen som den glade og lidt for overmodige Steve, der ofte traf nogle ikke helt gennemtænkte beslutninger.

Umiddelbart efter 'Beverly Hills 90210' hørte man ikke meget til ham, men i 2013 kom han pludselig frem igen. For det første medvirkede han i filmen 'Sharknado', der fik så dårlige anmeldelser, at den næsten blev kult. Og for det andet begyndte han at optræde som mandlig stripper i Las Vegas.

Andrea Zuckerman - Gabrielle Carteris

Med sine i dag 58 år var Gabrielle Carteris den ældste blandt de ”unge” skuespillere. Hun medvirkede i forskellige mindre tv-serier, efter at hun stoppede i 'Beverly Hills 90210', og i dag er hun underdirektør i skuespillernes fagforbund, Screen Actors Guild American Federation of Television and Radio Artists.

Du kan se 'BH90210' på TV 2 ZULU fredag klokken 20.55 eller på TV 2 PLAY.