Lykkehjulet

'Lykkehjulet' vender permanent tilbage

I 2020-versionen af programmet bliver ordtavlen digitaliseret. Og du kan allerede nu melde dig til.

En gammel tv-kending, som formentlig kan vække nostalgien i de fleste danskere, vender snart tilbage til skærmen.

Det legendariske underholdningsprogram 'Lykkehjulet', som oprindeligt blev sendt mellem 1988 og 2001, vil i det nye år blive relanceret på TV 2 Charlie.

I forbindelse med TV 2s 30-års-jubilæum var Mikkel Kryger vært, og det gjorde han så godt, at han nu skal være permanent vært på programmet.

Det bliver det samme kendte quizkoncept. Den samme kendingsmelodi. Og den samme spænding, når det farvestrålende hjul ruller. Men denne gang bliver det Mikkel Kryger, der skal være vært og teste danskernes evner i at gætte ord.

Hvem hans medvært bliver, er endnu ikke besluttet.

Jubilæumsshow blev kæmpe succes

Den 36-årige nuværende 'Go' Morgen Danmark'-vært har allerede snuset til værtsrollen på 'Lykkehjulet'.

I efteråret 2018 sendte TV 2 seks jubilæumsafsnit af programmet, i anledning af at det var 30 år siden, at seersuccesen havde premiere på dansk tv. Afsnittene, hvor Mikkel Kryger var vært sammen med 'Shit Happens'-skuespillerinde Stephania Potalivo, blev en enorm succes.

Michael Meyerheim var den f√łrste v√¶rt i 'Lykkehjulet', som fik premiere p√• TV 2s √•bningsdag l√łrdag 1. oktober 1988. Han ses her med medv√¶rt og bogstavvender Carina Jensen.

Og det fik planerne om et permanent quizprogram til at spire.

- N√¶sten en million seere s√• med til premieren, og det var tydeligt at m√¶rke, at der var en begejstring, en nostalgi og st√¶rke f√łlelser omkring det her program, siger Mikkel Kryger, som kalder det en drengedr√łm at v√¶re v√¶rt.

Som barn fulgte han også selv med i 'Lykkehjulet' og gættede med i ordlegene fra sine bedsteforældres hjem, og han oplever, at 'Lykkehjulet' rummer det samme som et godt brætspil: Alle kan være med.

Vil du være deltager i 'Lykkehjulet'? Læs, hvordan du melder dig til i linket herunder:

I fodsporene på store værter

Netop derfor bliver der heller ikke pillet meget ved programmets koncept i den nye s√¶son, lyder det fra programredakt√łr Mads Volck.

- Vi har valgt at være meget tro mod det oprindelige format. Vi tror ikke, at leg med ord og begejstringen for sprog stopper, så spillet er på sin vis eviggyldigt, siger han og nævner dem, som er vilde med krydsord og spiller Wordfeud, som oplagte deltagere.

Lykkehjulet, der skal være med i den nye version, er bygget af den samme mand, som stod bag det originale. Derfor vil den velkendte lyd af det rullende hjul også være den samme.

En ting, der dog bliver ændret på, er de bogstavbrikker, som den kvindelige vært - den såkaldte 'kategorina' - vendte i de tidligere år. I 2020-versionen er de nemlig blevet digitaliseret.

- Vi laver det selvf√łlgelig i en tone og et studie, som er up to date, siger Mads Volck.

Selvom Mikkel Kryger som vært er med for at sætte sit eget præg på programmet, håber han også, at han kan fange noget af den samme gejst, som de tidligere værter havde. I 'Lykkehjulet' træder han nemlig i fodsporene på flere store tv-personligheder.

Nuv√¶rende TV 2 Charlie-v√¶rt Michael Meyerheim var v√¶rt p√• det f√łrste program i 1988. Derefter fulgte Bengt Burg, som varetog jobbet i n√¶sten ti √•r og n√¶rmest blev synonym med 'Lykkehjulet' i Danmark.

- Det var faktisk lidt af en dr√łm at f√• lov at lave det. Det er store tv-koryf√¶er, s√• det er en k√¶mpe √¶re at tr√¶de i deres sko, siger Mikkel Kryger om sine forg√¶ngere.

Det er endnu ikke lagt fast, hvorn√•r det nye program pr√¶cis skal rulle over sk√¶rmen, men det bliver i starten af det nye √•r. Der vil i f√łrste omgang blive produceret i alt 40 nye afsnit.