Vild med dans

Kendt sangerinde med i 'Vild med dans'

Anne Dorte Michelsen er ikke meget for at konkurrere. Men nu har hun sat sig for at udfordre sin indre 'tøsedreng'.

Hun står bag danske klassikere som 'Ud under åben himmel', 'Indianer' og 'Sig du ka' li' mig'.

Anne Dorte Michelsen brød nemlig igennem med 80’er-bandet Tøsedrengene i 1980.

Og selvom den 61-årige sangerinde blev overrasket og en lille smule bekymret, da et 'Vild med dans'-tilbud tikkede ind i indbakken, besluttede hun sig for at parkere sin tvivl og takke ja til at deltage.

- Vær nu lidt modig, sagde jeg til mig selv.

- Jeg har altid været en nervøs person, men jeg havde det bare sådan: Det her er for sjovt, for spændende og for vanvittigt. Skulle jeg ikke tage det som en mulighed for at blive udfordret?, siger hun til TV 2.

Anne Dorte Michelsen

61 år

Sangerinde, sangskriver og tekstforfatter. 

Brød igennem i 1980 med Tøsedrengene. Det skete med nummeret 'Sig du ka' li' mig'. 

Udgav sin første soloplade i 1983 og har siden udgivet yderligere 11.

Fik i 90'erne stor succes den satiriske kvindegruppe 'Venter på Far', der blandt andet blev nomineret til en grammy for årets entertainment. 

Senest har hun i 2019 udgivet pladen 'Det lykkeligste land i verden' med Tøsedrengene-kollegaen Maria Bramsen. 

Privat er hun gift med skuespiller Carsten Kressner. Sammen har de to sønner, mens hun også har en datter fra et tidligere forhold. 

Vil dyrke sprudlende side

Udover over en række albums med Tøsedrengene, tæller Anne Dorte Michelsens cv blandt andet en 36 år lang solokarriere.

Sangene fra bagkataloget blev fortolket, da hun deltog i 'Toppen af poppen' i 2016. Her opdagede sangerinden en lyst til at dyrke sin mere udadvendte side. En legende, nysgerrig og energifyldt side.

- Det er også det, der kommer til udtryk her. Det legende i det er motivationen for mig. At være med i en stor, fantastisk leg, hvor man lærer at danse, siger hun.

For ved siden af alt det andet, er det især også dansen, der trækker i sangerinden.

- Jeg elsker at danse og håber, jeg kan holde mig i konkurrencen så længe, at jeg kan nå at blive god til det, siger hun.

Ikke et konkurrencemenneske

Men netop konkurrence-delen er også det, Anne Dorte Michelsen ser mindst frem til ved at skulle deltage i 'Vild med dans'.

Med hendes egne ord er hun ikke "meget for" at få karakterer af dommerne. Gennem hele livet har sportskonkurrencer nemlig givet hende nerver på.

- Men jeg tænker, det er en god lejlighed til at konfrontere mig selv med det og lære, at det ikke er farligt.

Heller ikke hvis hun skulle få et 1-tal foran hele Danmark.

- Det bliver måske en udfordring at kræve af mig selv, at alt ikke skal være perfekt og bare gøre det, så godt jeg kan, siger hun, før hun udbryder med et stort grin:

- Det værste, der kan ske, er, at jeg falder og bliver til et Youtube-klip resten af mit liv. Og selv det er jo slet ikke så slemt.

De øvrige offentliggjorte nydansere i 'Vild med dans' er sangeren Coco O., bokseren Mikkel Kessler, forretningskvinden Birgit Aaby, bordtennisspilleren Michael Maze, modellen Oscar Bjerrehuus, konditor og dj Christel Pixi og skuespillerne Jakob Fauerby, Neel Rønholt og Marie Bach Hansen.

Se 'Vild med dans' på TV 2 til efteråret.