Underholdning

Superheltefilm er nu den bedst sælgende nogensinde

Den sidste 'Avengers'-film slår denne weekend James Camerons science fiction-hit fra 2009. Filmstudie regner dog med at miste rekorden snart igen.

Superheltefilmen 'Avengers: Endgame' blev allerede op til premieren i april spået til at blive den bedst indtjenende film i historien.

Og efter langt tilløb kan den 22. fortælling i helteuniverset nu slå den ti år gamle verdensrekord.

HISTORIENS BEDST INDTJENENDE FILM

1. Avatar (2009) indtjening: 18,545 mia. kr. 

2. 'Avengers: Endgame' (2019) indtjening: 18,511 mia. kr.

3. Titanic (1997) indtjening: 14,547 mia. kr.

4. Star Wars: The Force Awakens (2015) indtjening: 13,755 mia. kr.

5. Avengers: Infinity War (2018) indtjening: 13,622 mia. kr.

6. Jurassic World (2015) indtjening: 11,115 mia. kr.

7. Marvel's The Avengers (2012) indtjening 10,097 mia. kr.

8. Furious 7 (2015) indtjening 10,084 mia. kr.

9. Avengers: Age of Ultron (2015) indtjening 9,345 mia. kr.

10. Black Panther (2018) indtjening 8,953 mia. kr.

Kilde: Box Office Mojo

I 2009 tog det 41 dage for James Camerons 'Avatar' at slå kæmpesuccesen 'Titanic', mens det altså har taget lidt over tre måneder for 'Avengers: Endgame' at vippe science fiction-filmen af pinden.

Disney, der ejer Marvel Studios, har nemlig meldt ud, at 'Avengers'-filmen denne weekend overgår indtjeningen fra 'Avatar'.

"En stor familie"

Storfilmen 'Avatar' indbragte 2,79 milliarder dollar på verdensplan, hvilket svarer til 18,5 milliarder danske kroner.

Lørdag meddelte filmgiganten Disney, at der blot mangler omkring 500.000 amerikanske dollar for at slå den gamle rekord, der dog ikke tager højde for inflation af billetpriserne.

Det ventes mere eller mindre sikkert at ske i denne weekend. 'Avengers: Endgame' indtjente alene sidste weekend fem gange så meget, som der nu mangler - nemlig 2,8 millioner amerikanske dollar.

Marvels omfattende serie af superheltefilm har over 11 år præsenteret helte som Iron Man, Thor, Captain America, Hulken og Spiderman på det store lærred.

Heltene bliver viklet ind i hinandens universer på kryds og tværs og indgår i den store fortælling om The Avengers. Det er netop opskriften på succesen, ifølge filmanmelderne Ida Rud og Lise Ulrich.

- Gennem ti år har biografgængerne lært de her superheltekarakterer at kende, og den her film gør en ende på det hele, sagde Ida Rud op til premieren i april, mens filmanmelder fra Soundvenue Lise Ulrich tilføjede:

- Det giver lidt følelsen af en stor familie, som vi er kommet ind på livet af og har været igennem en masse med i over ti år.

For at sætte ekstra skub i indtægterne udkom 'Avengers: Endgame' også i en ny og seks minutter længere version i slutningen af juni, der skulle lokke fans ind i biografmørket på ny.

Perspektiv

'Borte med blæsten' øverst på liste

Man skal tage oversigten over de bedst indtjenende film med et gran salt, da listen ikke tager højde for inflation af indtægterne.

Det er eksempelvis blevet beregnet i USA, hvordan en top ti ville se ud, hvis man sammenlignede det med i dag.

Det romantiske drama 'Borte med blæsten' fra 1939 solgte dengang billetter for 200 millioner dollar i USA. Det ville svare til over 12 milliarder kroner i dag.

Til sammenligning indtjente 'Avatar' det, der i dag ville svare til knap seks milliarder kroner, da den blev vist i USA i 2009.

Top fem over de mest indtjenende film i USA, hvis man tager højde for inflation:

1) 'Borte med blæsten'

2) 'Star Wars'

3) 'The sound of music'

4) 'E.T.'

5) 'Titanic'

Kilde: Box office mojo

Forventer at blive slået igen

Marvel Studios-direktøren, Kevin Feige, fortalte den gode nyhed og takkede fans på konferencen Comic-Con i San Diego i denne weekend.

Her sagde han også, ifølge AFP, at 'Endgame' dog sandsynligvis ville miste titlen igen til instruktøren James Camerons næste film.

Cameron har da også planer om hele fire opfølgninger om væsenerne i de våde regnskove på planeten Pandora. Den første i rækken af nye 'Avatar'-film forventes at nå lærredet i december 2021. Den sidste i 2027.

Men også Marvel bekræfter nye film på vej.

Flere af dem har været rygtet før, men nu er der sat navn og forventet premieretidspunkter på flere af dem.

Det er blandt andet en ny 'Blade'-film, 'Thor 4 - Thor: Love and Thunder', 'The Eternals', 'Shang-Chi', 'Black Widow', 'Doctor Strange 2', 'Black Panther 2', 'Guardians of the Galaxy 3', 'Captain Marvel' og 'Fantastic Four'.