Vild med dans

'Badehotellet'-skuespiller med i 'Vild med dans'

Neel Rønholt vil udfordre sin indre perfektionist under 'Vild med dans'.

Hun er kendt som nissemoren i 'Tinkas Juleeventyr', som Sibylle i 'Badehotellet', som Amalie i 'Min søsters børn' og for en lang række andre roller på film og tv.

Inden længe skal 34-årige Neel Rønholt øve sig på standard- og latinbevægelserne. Hun har nemlig sagt ja til at være med i den kommende sæson af 'Vild med dans'.

Det har været en smule angstprovokerende for hende at træffe den beslutning.

- Jeg er meget spændt, men jeg er ikke længere lige så bange, som jeg var i starten. Nu er det primært en god nervøsitet, siger skuespilleren, der har gået til jazzballet som 10-årig, men ellers ikke er bevidst om sine egne danseevner

Neel Rønholt

35 år.

Skuespiller.

Uddannet fra Statens Teaterskole i 2011.

Debuterede i 2001 som gymnasieeleven Tanja i 'Anja og Viktor - Kærlighed ved første hik 2'. 

Har blandt andet medvirket i 'Min søsters børn', 'Råzone', 'Kollegiet', 'Mercur', 'Badehotellet' og 'Tinkas Juleeventyr', der i år følges op med 'Tinka og Kongespillet'. 

Forlovet med skuespillerkollegaen Jens Sætter-Lassen. Sammen har de døtrene Ellen og Franka på 5 og knap to år. 

Sammen med veninderne Laura Christensen og Julie R. Ølgaard har hun 'Nips-kanalen' på Youtube, hvor man kan følge med i deres hverdagsliv som skuespillere.

Sårbart at være til skue

Frygten skyldes, at Neel Rønholt betragter sig som perfektionist, og hun kan være hård ved sig selv.

Selvom det er blevet bedre med årene, ved hun, at hun som nydanser kommer ud på dybt vand. Her kan hun ikke gemme sig bag en rolle.

- Der er noget sårbart over at stille sig til skue og sige: "Okay, det her er det bedste, jeg kan. Værsgo' at bedømme det", siger skuespilleren.

Samtidig er det en oplagt chance for at udfordre sig selv.

- Alle de ting, som er grunden til, at jeg var så bange, er også det, der gør, at det bliver så fedt. Jeg kaster mig ud i noget, jeg aldrig har prøvet før. Det er med til at gøre, at man forhåbentlig får en stor oplevelse, og så rykker man måske nogle ting ved sig selv.

Et godt sted i livet

Udover skuespillet har Neel Rønholt de seneste år været travlt beskæftiget som mor til to små døtre, som hun har med skuespillerkollegaen Jens Sætter-Lassen.

Parrets yngste datter er nu blevet halvandet år. Og selvom Neel Rønholt stadig skal finde tid til indspilninger af en tv-serie i efteråret, føler hun sig klar til at være med og til at møde sin kommende dansepartner.

- Det der makkerskab, der måske opstår, glæder jeg mig rigtig meget til, siger hun.

- Jeg føler, jeg er et sted i mit liv, hvor jeg er meget åben. Jeg hviler i, hvem jeg er, og hvad jeg kan og ikke kan, og det er forhåbentlig et godt udgangspunkt.

Med i årets 'Vild med dans' er også sangeren Coco O., bokseren Mikkel Kessler, forretningskvinden Birgit Aaby, bordtennisspilleren Michael Maze, modellen Oscar Bjerrehuus og skuespilleren Jakob Fauerby.

Se 'Vild med dans' på TV 2 til efteråret.