X Factor

'X Factor'-Bea student med et 12-tal: - Træt af folk, der tror, jeg er fatsvag

Bea ville læse til læge, da hun startede i 1.g. Men det vil hun ikke længere. Nu er drømmen musikken.

2019 har været et turbulent år for 19-årige Bea Sarockaite.

På kort tid gik hun fra at være en ukendt ung pige fra Sønderborg til sammen med makkeren Maria Meldgaard Mortensen at være på alles læber.

Det skete, da duoen slog benene væk under 'X Factor'-dommerne med deres rap og attitude.

På trods af travle 'X Factor'-måneder i starten af året, og at hendes far døde af en hjerneblødning, har hun formået at passe sin skole.

Og med fem fag på A-niveau, ét mere end påkrævet, har hun haft rigeligt at se til. Tirsdag kulminerede det hele, da Bea Sarockaite blev student fra Sønderborg Statsskole med et flot 12-tal i sin sorte studenterhue.

Den sorte studenterhue symboliserer, at man har haft fem A-fag. Bea Sarockaite har haft de to obligatoriske A-fag, dansk og historie, og derudover bioteknologi, matematik og spansk.

Maria og Bea på scenen i tredje 'X Factor'-liveshow.

Har mødt mange fordomme

Det var især attituden og deres måde at tale på, der gjorde, at Bea Sarockaite og Maria Meldgaard Mortensen skilte sig ud blandt de tusindvis af andre, der gik til 'X Factor'-audition.

Men deres kække og flabede ghetto-stil har også skabt mange fordomme.

- Folk tror, vi er dumme, fordi vi snakker, som vi gør – men det er internt, siger Bea Sarockaite til TV 2.

Da hun havde været til sidste eksamen, fået sin karakter og sin hue på, lagde hun et billede på Instagram med en lille raptekst.

"Træt af folk, der tror, jeg er fatsvag. Færdiggjort skolen med biotek og mat A. Aldrig haft en plan B, altid fulgt plan A. Queen B, altid en alfa."

- Jeg skrev den lille raptekst for at stikke til dem, der mener, jeg er dum, siger Bea Sarockaite.

Hun synes ikke, at man skal dømme nogen, man ikke kender eller "kun har set på en skærm i fem minutter".

Det krævede en del disciplin at gå i 3.g og samtidig være med i 'X Factor'. Hun fortæller, at hun ofte sad i toget frem og tilbage fra København og lavede afleveringer.

- Det har været det hårdeste år nogensinde, siger hun.

Derfor er Bea Sarockaite også lettet over, at eksaminerne nu er overstået.

- Jeg føler mig fri til at gøre, hvad jeg vil.

Drømte om at blive læge

Da Bea Sarockaite begyndte i 1.g var drømmen at læse videre til læge. Men i løbet af de sidste tre år har den drøm ændret sig. Hun ved ikke, hvad hun vil læse videre til. Lige nu er drømmen nemlig musikken.

Derfor har hun besluttet sig for at tage et sabbatår, hvor hun sammen med Maria Meldgaard Mortensen vil fokusere på musikken.

Maria og Bea vil gerne flytte sammen i København.

De er allerede i gang med at lave en masse musik, og Bea Sarockaite forsikrer, at deres musikalske eventyr langtfra er slut. Derudover er de i øjeblikket i gang med at lave et nyt TV 2-program.

- Vi er ikke en døgnflue, siger hun.

Maria Meldgaard Mortensen er allerede flyttet til København, og planen er, at Bea Sarockaite følger trop, og at de skal bo sammen.

- Der er intet, der kan stoppe os nu. Vent og se, Maria og Bea sprænger som en bombe, lyder det kækt fra Bea Sarockaite.