Badehotellet

'Badehotellet' begynder optagelser i dag - fugle måtte jages ud med alarmhorn

I dag begynder optagelserne af syvende sæson. Selv skuespillerne ved ikke, hvad der vil ske.

I seks sæsoner har 'Badehotellet' slået dørene op til sol, varme, intriger og køkkenpigernes gode mad.

Men i syvende sæson træder serien ind i et skelsættende kapitel i Danmarkshistorien, da den er kommet til sommeren 1940. Danmark er blevet besat af nazisterne få måneder tidligere, men på trods af tyskernes jerngreb er der gang i landets forlystelsesliv, biografer og teatre.

I dag begynder optagelserne til syvende sæson.

'Badehotellet' er skabt og skrevet af forfatterægteparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, og de står atter bag roret på den kommende sæson.

- Danskerne nægter at lade sig slå ud af tyskernes tilstedeværelse. Det gælder også badehotellets gæster. Ganske vist er det blevet forbudt at køre i egen bil, men de trodser besværet og kommer alle som en frem til det lille hotel fast besluttet på at vende de triste tider ryggen, siger forfatterne til TV2.DK.

Optagelserne finder sted i Risby Studierne ved Albertslund, hvor alle tidligere afsnit af tv-serien er optaget. Undtagen når produktionen har filmet ved den jyske vestkyst.

Som altid holder Stig Thorsboe og Hanna Lundblad kortene tæt ind til kroppen om handlingen i den kommende sæson, der får premiere til næste år.

- Om det så bliver den fredelige og uforstyrrede sommer, gæsterne har håbet på, må man vente og se, siger de til TV2.DK.

En ny sæson, en ny udfordring

Serien bliver produceret af produktionsselskabet Nitrat Film, der ledes af producent Michael Bille Frandsen. Sammen med et stort mandskab af fotografer, lydmænd, håndværkere, syersker og en instruktør skal han få forfatternes visioner omsat til billeder, som over en million danskere vil følge på tv-skærmen.

- Det er dejligt at være i gang igen. Vi havde læseprøve i går, og alle skuespillerne er i topform, siger Michael Bille Frandsen.

Hele hotellets interiør er opført i et studie ved Albertslund og fylder en kæmpe hal. Her er alt fra hotellets gange og restaurant til reception og værelser bygget.

Han fortæller, at selvom det er syvende gang, hele holdet mødes igen, så bliver det aldrig rutine.

- Vi ved ikke, hvad der skal ske i den nye sæson. Vi har manuskript til de to første afsnit, men ikke mere. Vi er lige så spændte på handlingen, som seerne er. Vi filmer lidt i blinde, og sådan har vi altid gjort det.

Men med nye optagelser følger nye udfordringer.

Sidste år gik strømmen den første dag, da et strømkabel et andet sted i landet blev gravet op ved en fejl.

I år bar udfordringen fjerdragt og lavede en lyd så høj, at det ødelagde lyden i mikrofonerne.

Svaler havde nemlig fundet sig godt til rette under loftet i studiet, cirka otte meter over jorden, hvor produktionsfolkene ikke kunne nå dem. De må ikke skyde dem med et luftgevær, da fuglene er fredet.

- Vi slukker alt lys i studiet og tænder for et alarmhorn. Det får dem til at flyve ud. I nat måtte vi fjerne en håndfuld, siger Michael Bille Frandsen.

Fuglene flyver ind af portene, når de står åbne for at lufte ud. Det bliver nemlig meget varmt i studierne, som er oplyst af kraftige lamper for at give det helt særlige sommerlys i serien.

Manuskriptforfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad har skabt 'Badehotellet' sammen.

Det tager 10-11 dage at optage et afsnit af 'Badehotellet'.

Badehotellet' er en af Danmarks mest sete tv-serier i nyere tid. 1,7 millioner danskere så premiereafsnittet sidste år. Det er 69 procent af alle de danskere, som kunne tænde for tv'et den aften.