Underholdning

Ulrich Thomsen får rollen som Carl Mørk i ny Afdeling Q-film

Ulrich Thomsen og Zaki Youssef skal spille rollerne som det umage politimakkerpar Carl Mørck og Assad Nordisk Film

Det nye makkerpar i de populære historier om Afdeling Q er nu besat, og filmen 'Marco effekten' får premiere i 2020.

Den danske verdensstjerne Ulrich Thomsen og skuespilleren Zaki Youssef skal spille rollerne som vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad.

Det meddeler Nordisk Film, der skal stå bag den femte film baseret på de populære Afdeling Q-bøger af forfatteren Jussi Adler-Olsen.

Filmen har titlen ’Marco effekten’

- Med valget af skuespillerne Ulrich Thomsen i rollen som den uortodokse vicekriminalkommissær Carl Mørck og med Zaki Youssef som hans assistent Assad har vi sikret både denne og de kommende film et meget stærkt hovedcast, udtaler filmproducent Mikael Rieks fra Nordisk Film i en pressemeddelelse.

International stjerne

55-årige Ulrich Thomsen er blandt andet kendt for filmene ’Festen’, ’Blinkende lygter’ og ’Hævnen’. Men han har også haft flere store internationale roller, blandt andet som skurk i en James Bond-film og som hovedrolleindehavere i serien Banshee.

Ulrich Thomsen har både modtaget Bodil- og Robertpriser for sine roller i danske film. Derudover spillede han en af hovedrollerne i filmen 'Hævnen', der vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2011.

39-årige Zaki Youssef har spillet med i filmen ’Danmarks Sønner’ og den amerikanske tv-serie ’The Looming Tower’.

Lie Kaas og Zentropa blev vraget

Rollerne som Carl Mørk og Assad er tidligere blevet spillet af Nikolaj Lie Kaas og svenske Fares Fares, der medvirkede i de første fire filmatiseringer af de første fire film. Alle fire film blev store biografsucceser og ligger blandt nogle af Danmarks bedst indtjenenede film.

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares spillede makkerparret fra Afdeling Q i filmene 'Kvinden i buret', 'Fasandræberne', 'Flaksepost fra P' og 'Journal 64'.

Men forfatteren Jussi Adler-Olsen var ikke begejstret for filmatiseringen af sine bøger, som produktionsselskabet Zentropa stod bag.

- Filmene er dygtigt lavet teknisk, men baseret på nogle manuskripter, jeg ville ønske havde været anderledes. Jeg kan ikke genkende det. De fleste har været ret ligegyldige og dårlige og ender altid samme sted. Det ærgrer mig, at man ikke gav mit univers en større chance, sagde Jussi Adler-Olsen dengang til ugebladet Her og Nu.

Jussi Adler-Olsen har solgt bøgerne om Afdeling Q i Danmark og 124 andre lande, og han har ifølge eget udsagn solgt 12,5 millioner eksemplarer.

Nordisk Film: Vi er ydmyge

Derfor solgte forfatteren filmrettighederne til de sidste seks bøger til Nordisk Film. Her har han lavet en aftale om at få manuskripterne udleveret fra start af, så han kan følge bedre med, udtalte han sig efterfølgende til Ritzau.

- Det er med stor ydmyghed, at vi kaster os over Jussi Adler-Olsens imponerende romanværk om Afdeling Q, som har bjergtaget millioner af læsere over hele verden. På Nordisk Film er vi stolte over, at Jussi har vist os denne tillid, siger Mikael Rieks, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere yderligere på filmens øvrige cast.

Optagelserne til ’Marco effekten’ begynder i januar 2020 og får premiere i oktober 2020.

Historien handler om den 15-årige Marco, der gennem hele sin opvækst har levet med sin familie i klan, hvor han tvinges til et slaveagtigt og kriminelt liv. En dag finder han ud af, at hans onkel vil lemlæste ham for at øge hans indtjening som tigger, og han stikker af. Men samtidig opdager han en uhyggelig hemmelighed i klanen, som betyder, at han er jaget vildt af sin egen familie.