Stormester

Sofie Linde vandt en helt særlig præmie i ’Stormester’ - det endte temmelig akavet

Komiker Jacob Taarnhøj var på sit livs opgave som ikke-sjov. Han får nu en uventet gevinst ud af anstrengelserne

- Og aftenens vinder er Sofie Linde!

Fredag aften tog 'X Factor'-værten igen sejren i tv-programmet 'Stormester', hvor fem kendte danskere dyster om at løse svære udfordringer. Komikeren Jacob Taarnhøj, der var en af Sofie Lindes modstandere i programmet, havde præmien med - og den hørte til i den helt særlige afdeling.

Sofie Linde vandt i programmet Jacob Taarnhøjs ære. Mere konkret havde komikeren lovet at gå på scenen til et comedyshow for at rose vinderen til skyerne - uden at forsøge at være sjov.

Sofie Linde vandt sjette afsnit af 'Stormester' - blandt andet ved at klæde sig ud som mexicansk superhelt.

I denne uge holdt Jacob Taarnhøj ord i en tætpakket comedyklub på Amager. Et show, som kom til at udvikle sig temmelig akavet.

Se video i toppen af artiklen.

Publikum vidste intet

- Sofie Linde er et fantastisk menneske. Jeg ved ikke, om I kender hende. Men hun er helt nede på jorden, faktisk ligesom man oplever hende på tv, startede Jacob Taarnhøj tøvende ud.

Det var en alt andet end stolt Jacob Taarnhøj, der på scenen i comedykliubben Play på Amager måtte rose Sofie Linde - uden at være sjov.

Ingen havde på forhånd fortalt publikum, hvad der skulle foregå og hvorfor. Derfor forsøgte publikum også at grine bare lidt af det, den ellers så sjove komiker sagde på scenen.

- Jeg tror, hun bor i Sønderborg, inden hun flytter til Odder med sine forældre. Og det er jo kun de bedste mennesker, der gennemfører Odder Gymnasium. Altså hun er virkelig et godt menneske, sagde Jacob Taarnhøj på scenen. Dog uden den helt store respons fra publikum.

Efter knapt otte anstrengende minutter med 'medlidenhedsgrin' og undrende blikke fra publikum, rundede komikeren sit show af.

- Det må I undskylde. Det var ikke så godt. Men jeg er heller ikke Sofie Linde, lød det opgivende fra Jacob Taarnhøj, inden han med let bøjet hoved gik ud i mørket bag scenen.

Jacob Taarnhøj beklager sin optræden over for det intetanende publikum, der kun anstrengt havde grinet af den ellers så sjove komiker.

Bagefter kunne han puste ud efter en af de måske mest akavede optrædener, han nogensinde har lavet.

- Åh, det var hårdt. Jeg følte det som om, at publikum endelig havde afsløret mig. At jeg i virkeligheden slet ikke er sjov, sagde Jacob Taarnhøj.

- De var søde nok, men inderst inde tror jeg, de har tænkt: ”Hvad fanden laver han?”.

Kommer til gengæld på date

Sofie Linde havde regnet med, at komikeren ville lade præmien fra 'Stormester' falde i ’glemmebogen’. Men sådan gik det som bekendt ikke.

- At blive skamrost af hele Danmarks verbalekvilibrist er helt klart noget, som er værd at skrive hjem om. Jeg synes, at det er ekstremt sejt af ham, at han rent faktisk gjorde det, siger Sofie Linde.

Sofie Linde vandt Jacob Taarnhøjs talentpris og ære. Til gengæld holder hun også sit ord og sender komikeren på date med en veninde.

Det er dog ikke uden gevinst, at Jacob Taarnhøj gik på scenen og lavede et af sine måske mest akavede shows nogensinde.

Sofie Linde har nemlig også tænkt sig at holde sit eget løfte, som hun gav ham under optagelserne til 'Stormester'.

- Jeg lovede Jacob, at jeg ville sætte ham op på en date med en af mine veninder, hvis han rent faktisk stillede sig op og roste mig. Så derfor, Jacob; "Jeg holder mit ord. Der er en smuk kvinde reserveret til middag med dig. På min regning", siger Sofie Linde.

Se eller gense 'Stormester' på TV 2 PLAY.