Leonora efter Eurovision: Et kapitel i mit liv er slut

Det blev til en 12.-plads for den danske sangerinde i Eurovision, og den er hun tilfreds med.

Alt kan ske i Eurovision, men lørdag aften gik det rimelig meget som bookmakerne havde forudset.

Hollandske Duncan Laurence vandt showet med sangen 'Arcade', mens danske Leonora nøjagtigt som spået fik en plads midt i feltet.

Hun endte på en samlet 12. plads ud af de 26 lande i finalen, og den placering er hun glad for.

- Det er cirka, hvad vi er blevet spået til - og det er godt at kunne leve op til forventningerne, siger den 20-årige sangerinde efterfølgende og fortsætter:

- Jeg er så tilfreds. Jeg synes, vi har gjort det rigtigt godt både til juryfinalen (hvor landenes fagjuryer stemmer, red.) i går og til finalen i dag. Jeg kunne virkelig mærke, at publikum sang med fra første linje. Det var fantastisk.

- Man er ret udkørt

Det er gode minder, Leonora tager med sig hjem fra Tel Aviv. Derfor er hun også ked af, at det nu er slut.

- Det er ret trist, for det er et kapitel i mit liv, der er slut. Siden februar (hvor hun vandt det danske melodigrandprix, red.) har det været ret intenst. Man er ret udkørt, så det bliver også dejligt at få en pause, siger hun.

For bare et par dage siden, så det i bookmakernes odds ud til, at Leonora ville ende i nærheden af en 20.-plads, men de seneste dage op til finalen, lysnede det.

- Jeg er normalt ret selvkritisk, men jeg er rigtig glad. Det betyder jo, at folk har stemt på os, siger hun.

Madonna optrådte med to numre

I finalen optrådte superstjernen Madonna med to numre, men inden hun sang, henvendte hun sig til de mange håbefulde Eurovision-deltagere med et budskab: At de havde vundet, uanset hvordan konkurrencen ville falde ud.

- Det var lidt surrealistisk at være i samme rum som hende, hun er jo en stor stjerne. Og jeg synes, hun har ret i det, hun sagde, for på en måde så har man jo vundet bare ved at være der, siger Leonora.

Eurovision-eventyret er nu slut for denne gang. Og det skal fejres, før turen går hjem til Danmark for sangerinden søndag formiddag.

- Nu skal vi bare feste og hygge os, siger Leonora, der stillede op med sangen 'Love Is Forever', der blandt andre er skrevet af Lise Cabble.

Har vundet tre gange

Eurovision er i alt blevet afholdt 64 gange, og tre af dem er Danmark løbet med sejren.

Første gang i 1963 med sangen 'Dansevise' fremført af Grethe og Jørgen Ingmann, derefter i 2000 hvor Brødrene Olsen gik hele vejen med 'Fly on the wings of love', og senest var det Emmelie de Forest, der i 2013 vandt med nummeret 'Only Teardrops'.

Sidste år blev det til en samlet 9.-plads for Rasmussen, der stillede op for Danmark med sangen 'Higher Ground'.