Underholdning

Danmarks chancer i Eurovision er ikke bedre trods finaleplads, lyder dom fra bookmakere

Kampånden er intakt hos danske Leonora trods bookmakernes dom, lyder det fra Grand Prix-ekspert.

Torsdag aften sang årets danske Grand Prix-deltager, Leonora, sig videre til finalen i dette års europæiske Melodi Grand Prix i Tel Aviv med nummeret 'Love is Forever'.

En sang, der ifølge bookmakerne ikke har udsigt til at tage det helt store trofæ i lørdagens show. Selvom feltet i finalen er indsnævret til 26 lande, er Danmarks chancer for at løbe med sejren ikke blevet forbedret, hvis man skal tro eksperterne.

Hos bettinghjemmesiden Unibet er de tværtimod blevet mindre, hvorfor bettet på Leonora som vinder nu giver 151 gange pengene igen mod 126 før semifinalen. Ved Bet365 er oddsene på en dansk sejr uændret siden før torsdagens semifinale.

Favoritterne hos bookmakerne er blandt andet Rusland, Sverige, Australien og Holland. Hollands Duncan Laurence har fra starten været storfavorit med nummeret 'Arcade'.

I semifinalen leverede hollænderen så overbevisende, at oddset på ham som samlet vinder kun er faldet yderligere, og det er årsagen til, at Bet365 enten har hævet eller fastholdt samme odds for næsten alle andre nationer – herunder Danmark, forklarer marketingmanager ved Bet365 Mikis Sønderriis.

- Det skal dog siges, at Brødrene Olsen, som vandt i 2000, bestemt heller ikke var favoritter. Dem fik man 80 gange pengene tilbage på, så alt kan ske, siger han.

Placering kan få betydning

Lørdag kommer Leonora til at gå på scenen som nummer seks i første halvdel af showet. Det offentliggjorde arrangørerne af sangkonkurrencen efter den sidste semifinale.

En plads, der godt kan få betydning, hvis man spørger DR's Grand Prix-ekspert og -kommentator, Ole Tøpholm.

- Der bliver altid spekuleret meget i det. De fleste vil helst synge sidst, fordi der er en forventning om, at jo senere man synger, jo større er chancen for at få point fra seerne, da seerne først kan stemme, når alle har sunget, siger han til TV 2.

Har hele tiden troet på sin sang

Selvom hovedpersonen selv hele tiden har troet på at sangen 'Love is Forever' kunne nå i finalen, var Leonora alligevel lettet, da Danmark torsdag blev råbt op af værterne og gik videre i showet.

Når man har været indenfor sportens verden, så vil man gerne vinde, uanset hvor svær en modstander det er

Ole Tøpholm, DR's Grand Prix-ekspert og -kommentator

Dagen efter sin semifinaleoptræden tænker sangerinden dog ikke så meget på, hvad hendes placering i finalerækkefølgen kan betyde for det endelige resultat.

- Jeg fokuserer bare på at gøre det bedste, jeg kan, lyder det i et skriftligt svar til TV 2.

Startrækkefølgen til Eurovision 2019

01 Malta

02 Albanien

03 Tjekkiet

04 Tyskland

05 Rusland

06 Danmark

07 San Marino

08 Nordmakedonien

09 Sverige

10 Slovenien

11 Cypern

12 Holland

13 Grækenland

14 Israel

15 Norge

16 Storbritannien

17 Island

18 Estland

19 Hviderusland

20 Aserbajdsjan

21 Frankrig

22 Italien

23 Serbien

24 Schweiz

25 Australien

26 Spanien

Der er da heller ikke meget tid til tænkepauser som Eurovision-finalist. Allerede dagen inden finalen er der fuldt program, og om aftenen går det løs med det store juryshow, der foregår uden publikum og tæller 50 procent af den samlede vurdering.

Fighter-ånd fra fortid i sportsverdenen

Som nummer 6 ud af 26 går Danmark på scenen lige efter storfavoritten Rusland og lige før San Marino. Men fordi der er tale om en anden musikstil end den danske, bekymrer det ikke Grand Prix-eksperten Ole Tøpholm.

Jeg ved ikke, om det er realistisk. Der er virkelig mange gode sange i år

Ole Tøpholm, DR's Grand Prix-ekspert og -kommentator

Rækkefølgen har før vist sig ikke at have nogen betydning, og kampånden er intakt på det danske hold, selvom de ved, at de ikke er favoritter, lyder det.

- Nu har hun været meget involveret i skøjtemiljøet, og når man har været inden for sportens verden, vil man gerne vinde, uanset hvor svær en modstander det er, siger Ole Tøpholm.

Eurovision 2019

Fra første semifinale:

Grækenland, Hviderusland, Serbien, Cypern, Estland, Tjekkiet, Australien, Island, San Marino og Slovenien.

Fra anden semifinale:

Danmark, Nordmakedonien, Holland, Albanien, Sverige, Rusland, Aserbajdsjan, Norge, Schweiz og Malta.

Derudover kommer sidste års vinder og årets vært, Israel, og 'the big five', Frankrig, Italien, Tyskland, Spanien og Storbritannien, der er selvskrevet til finalen og betaler en stor del af regningen.

26 lande i alt skal kæmpe i finalen.

Ingen skam at tabe

Selvom Danmark ikke er favoritter, er intet dog afgjort på forhånd, mener Ole Tøpholm. Det er Grand Prix-ekspertens erfaring, at det ikke er til at forudsige resultatet, der kan vise sig at overraske.

- Sidste år blev vi nummer ni. Der lå vi lige så dårligt ved bookmakerne. Hvis vi kunne få samme placering igen, ville det være fantastisk. Men jeg ved ikke, om det er realistisk. Der er virkelig mange gode sange i år, siger han.

Det er tredje år i træk, at Danmark optræder i finalen, når den 64. udgave af Eurovision løber af stablen lørdag aften.