X Factor

Sofie Lindes deller er sunde for unge pigers selvværd

I finalen optrådte 'X Factor'-værtinden i stram heldragt, der afslørede hendes deller.

Deller er sjove.

Det synes Sofie Linde, der er vært på 'X Factor'.

Derfor gør hun ikke et stort nummer ud af at skjule dem, og i fredagens 'X Factor'-finale optrådte hun i en stram, pink heldragt, mens hun hev sig selv i mavedellen.

Efterfølgende har hun udtalt, at hun ikke er flov over sine former.

At en kendt tv-vært stiller sig frem på den måde, kan have stor betydning for unge pigers selvtillid, lyder det fra Anna Bjerre, der er psykolog og direktør hos pigeforummet girltalk.dk.

- Jeg er stor fan! Jeg tænkte bare, at det er så fedt, at sådan en som hende gør det. Det har en kæmpe betydning for, hvordan unge piger ser sig selv, siger hun.

Målet er ikke at være tynd

Under et hyldestnummer af sæsonens deltagere var værtinden i fokus. Først i en følsom duet med sangeren Malte Ebert, hvorefter hun smed kjolen og kun iført en stram lyserød heldragt lagde sig op på et podie og poserede.

- I virkeligheden er det ikke noget, som er sindssygt bevidst. Men jeg er ret iskold med, hvordan jeg ser ud. Jeg er ikke flov over mine deller, og jeg pakker dem ikke væk, sagde hun efter finalen.

- Jeg klæder mig ikke på for at se tynd ud. Jeg klæder mig på i det, jeg synes, er fedt. Målet for mig er ikke at være tynd. Jeg er stolt af mine deller. De har lavet mit barn, og de er der jo, lød det fra værtinden.

Afstemning

Hvem var finalens største stjerne?

Har de unges tillid

Ifølge Anna Bjerre har der manglet forbilleder som Sofie Linde. Der er alt for mange forbilleder på de sociale medier, der ligner hinanden og er meget slanke. Og det er medvirkende til, at unge i dag har et meget dårligt selvværd og er utilfredse med deres kroppe, siger hun.

En rundspørge, som TV 2 i 2017 foretog på landets gymnasiale uddannelser, viste, at næsten halvdelen af de adspurgte unge er utilfredse og kede af deres kroppe.

Derfor er Sofie Lindes afslappede forhold til sin krop en god modvægt, lyder det fra Anna Bjerre.

- Det er dejligt, når sådan noget her sker, og det kan sætte gang i tingene, siger hun.

Det afgørende er, at Sofie Linde i forvejen har de unges tillid. De synes, at hun er sej, og de ser op til hende, siger Anna Bjerre.

- Hun siger ikke: Jeg skal vist også lige have løbet det her mig. Hun står ved det, og det har en betydning for, hvordan de unge selv begynder at italesætte deres kroppe, siger hun.

Uperfekt på Instagram

Det er ikke kun på den store scene, at Sofie Linde tør være uperfekt. Også på sin Instagram-profil gør hun en dyd ud af at vise, hvordan hun ser ud dagen efter et liveshow, hvor makeuppen er tværet ud, og håret er uglet.

Ved Zulu Awards i februar 2019 blev hun og hendes mand, tv-værten Joakim Ingversen, kåret som 'Årets webstar'. På Instagram har parret fået en stor fanskare ved at lave fjollede videoer og billeder, hvor de langt fra lever op til de sociale mediers idealer om ynde og perfektion.

Lørdag morgen ville Joakim Ingversen da også være med til at klæde sig i lyserød og klemme deller.

Sofie Linde modtog for fjerde gang i træk prisen for 'Årets tv-vært' ved 'ZULU Awards' 2019.