X Factor

Ankerstjerne frustreret efter finalen

Ankerstjerne havde de bedste odds, men endte uden en vinder.

Der var stolthed over deltagerne, og så var der en frustration oven på resultatet.

Da scenelyset var slukket fredag aften, lød det ærligt fra 'X Factor'-dommeren Ankerstjerne:

- Den er hård lige nu. Vi har knoklet, og jeg synes, de gjorde det så godt begge to. Alt det, de gjorde, var dem og var rigtigt. Så jeg er lettet og stolt. Men også frusteret.

Dommeren nåede hele vejen til det sidste show med to af sine deltagere. Live Køhn Vogel fik en tredjeplads og Benjamin Rosenbohm endte på en andenplads i finalen.

Afstemning

Var Kristian den rigtige vinder af X Factor-finalen?

Men selvom han til sidst stod uden en vinder, føler Ankerstjerne bestemt ikke, at han har fejlet som dommer i sin første sæson.

- Nej, det synes jeg sgu ikke. Vi har givet den alt, hvad vi overhovedet har haft. Jeg synes, de er forløst begge to på hver sin måde, sagde han.

Ankerstjerne under finalen i Forum Horsens.

Kæmper til det sidste

Ankerstjernes unge solist Benjamin Rosenbohm var af bookmakere spået en førsteplads, og det ligger i dommerens mentalitet at gå efter sejren.

- Indtil det modsatte er bevist, lever jeg i en verden, hvor vi vinder. Det er klart. Det er sådan, jeg tænker. Så selvfølgelig blev jeg overrasket. Jeg kæmper til det sidste, sagde Ankerstjerne.

- Men det der er så fint ved konkurrencen, er, at man på et tidspunkt giver tøjlerne videre. Så har vi gjort alt det, vi kunne, og så bestemmer seerne. Det, synes jeg bare, er meget fint, konstaterede han.

Jeg er meget gladere end forventet

Benjamin Rosenbohm

Blachman vandt også 'X Factor' sidste år med gruppen Place on Earth, og i år skete det så med Kristian Kjærlund.

Er det frustrerende, at det var Blachman, der vandt?

- Jeg synes, det var ret fortjent. Kristian er fantastisk, og Thomas og ham har haft et fantastisk samarbejde, og det har været nogle cool og flotte ting, de har lavet, sagde Ankerstjerne.

Ankerstjerne og Blachman gav hinanden hånden, inden finalens første afgørelse.

Ingen skuffelse

Benjamin Rosenbohm mente lige som sin dommer, at det var fuldt fortjent, at Kristian Kjærlund blev aftenens vinder. Og selv havde han det også okay med, at det ikke blev ham, guldkonfettien regnede ned over til sidst.

Afstemning

Hvilken dommer har gjort det bedst i årets X Factor

- Jeg er meget gladere end forventet. Jeg er overhovedet ikke skuffet. Jeg synes virkelig, Kristian har fortjent det, sagde Benjamin Rosenbohm efter finalen.

I løbet af 'X Factor' er den 16-årige deltager nået til et punkt, hvor han nyder at stå på scenen. Og derfor føler han også, at han fik det maksimale ud af finalen.

- Det var en af de allerstørste musikalske oplevelser, jeg nogensinde har haft i mit liv, og som jeg måske nogensinde vil få i mit liv. Så stort, at det ikke kan sammenlignes med noget, lød det fra deltageren.

Benjamin Rosenbohm og Kristian Kjærlund efter finalen.

Afviser ikke samarbejde

Selvom 'X Factor' nu er slut, understreger den 16-årige deltager, at det langt fra er det sidste, man har hørt til ham.

Benjamin Rosenbohm håber på, at der venter ham masser af spillejobs, og herefter vil han i gang på egen hånd.

- Jeg skal også skabe mit eget netværk, skrive min egen musik og finde mine egne jobs. Jeg er først lige begyndt på den her musikkarriere. Jeg har taget de første skridt, og nu skal jeg simpelthen videre, lyder det fra Benjamin.

Ankerstjerne skal lige trække stikket, før han skruer op for tempoet igen efter en travl sæson.

- Jeg skal holde lidt fri og være sammen med min kæreste, og mit barn. Så skal jeg skrive noget nyt med Rasmus (Seebach, red), arbejde med Burhan, og så har jeg et managementforetagende, jeg skal tilbage og drive.

Benjamin synger 'Be alright' af Dean Lewis.

Om nogle af hans 'X Factor'-deltagere også bliver en del af fremtidsplanerne, kan Ankerstjerne ikke afvise.

- Vi har haft virkelig travlt de sidste mange uger, fordi vi har haft to deltagere, så jeg har ikke tænkt så meget længere end det her øjeblik. Men jeg har nydt at arbejde med dem, så det kan jeg ikke afvise.

Afstemning

Hvem var finalens største stjerne?

Se eller gense finalen af 'X Factor' på TV 2 PLAY.