X Factor

15 ting seerne ville vide om Kristian Kjærlund efter finalen

Kristian Kjærlund under fredagens store 'X Factor'-finale. Lasse Lagoni / TV 2

Hvordan var hele rejsen? Hvad ser du på Netflix? Har du lyst til at gå på en date? Få svarene fra 'X Factor'-vinderen her.

Dagen efter, at han havde vundet årets 'X Factor', var Kristian Kjærlund allerede på vej ud til sit første spillejob.

Han skulle lørdag optræde i Odense foran hundredvis af fremmødte fans, og trods et tætpakket program havde 'X Factor'-vinderen en halv time, mens han var på landevejen, til besvare spørgsmål fra TV 2's brugere.

Mange ville især gerne vide, hvorvidt Kristian Kjærlund nu havde forstået, at han var vinderen af 'X Factor', og hvad fremtiden bringer for den 23-årige 'X Factor'-deltager. Derudover svarede han på en date-invitation, hvad han helst ser på Netflix, og hvordan det er at blive sammenlignet med David Bowie.

Nedenfor kan du læse 'X Factor'-vinderens svar.

EFTER FINALEN

Sofie Linde konstaterede, at den nyudråbte 'X Factor'-vinder lignede en, der var "helt fra snøvsen" lige efter afgørelsen. Her synger han sin vindersang på scenen.

Du virkede ret chokeret i går. Hvordan har du det i dag?

Jeg er stadig chokeret :) Jeg har ikke haft så meget tid til at bearbejde, hvad der er foregået. Men jeg er virkelig glad. Jeg følte mig lidt skyldig over ikke at give en mere glad reaktion i går, men jeg forstod det ikke rigtig.

Hvordan føles det, at du har vundet 'X Factor'?

Det er svært at svare på, for jeg forstår stadig ikke, at det er sket. Men det er... *indsæt selv 30.000 positive adjektiver*. Jeg mangler ord, men jeg er super glad.

Hvordan har du det med blandt andet at blive sammenlignet med David Bowie?

Det er da en skøn sammenligning. Den er svær, for jeg synes, det er kæmpestort at blive sammenlignet med ham, når folk ser og hører på mig. Det er virkelig vildt for mig. Jeg kan dog ikke lade være med selv at tænke, at det er lige stort nok at sammenligne mig med et så stort ikon.

OM 'X FACTOR'-OPLEVELSEN

Kristian Kjærlund omfavnet af sin dommer Thomas Blachman.

Hvordan var hele rejsen?

"Rejsen" har været uvirkelig, spændende, sjov og hård. En drøm, der går i opfyldelse.

Hvordan var Blachman?

Thomas er sød, sjov, passioneret. Han putter ikke en facade eller maske på for skærmen. Han er den ægte Thomas. Jeg havde en formodning om, at Thomas var en halvt opstillet karakter for tilskuernes underholdning. Han skruer måske 10 procent op for et underholdningsgen, men han lukker lige så meget mærkeligt ud i privaten, som han gør på skærmen.

Hvor tæt har det musikalske udtryk, vi har set i 'X-Factor', været på dit eget?

Det har været meget forskelligt, hvad vi har lavet fra uge til uge, men samlet set har jeg været super glad. Hele forløbet udtrykker samlet set, hvad jeg gerne vil på sigt, så jeg kunne ikke være gladere.

Har du sunget nogen steder før eller fået sangtræning, før du stillede op i 'X Factor'?

Meget lidt. Jeg har sunget i nogle skolesammenhænge, og ellers har jeg sunget på super bootcamp i sæson 7, hvor jeg også stillede op i 'X Factor'. Det var i Vega, så det var ret stort for mig, men jeg var overhovedet ikke til stede mentalt, for dengang fokuserede jeg bare på at gå ind og gøre det.

Jeg har ikke fået sangtræning udover et par timer op til super bootcampen dengang.

FREMTIDSPLANER

Vinderen var mundlam over at blive udråbt som vinder. Han havde regnet med, at Benjamin løb med sejren, fortalte han.

Har du selv planer om at fortsætte med musikken, og hvad vil du gøre for ikke at blive glemt?

Ja, jeg har helt sikkert planer om at forsætte med musikken. Jeg har ingen slagplan for, hvad man gør for ikke at blive glemt. Man kan ikke gøre så meget andet end sit bedste og så lave noget ordentligt musik, som folk forhåbentlig har lyst til at lytte til.

Har du planlagt at flytte fra Horsens, nu hvor du forhåbentlig skal leve af musik i resten af dit liv?

Jeg vil ikke sige planlagt, men tanken har strejfet mig. Lige nu er jeg meget splittet. Jeg har overvejet både København og Aarhus.

Ved du, hvor og hvornår du skal optræde?

Nej. Jeg ved ikke på nuværende tidspunkt, hvor jeg skal optræde henne.

BLANDET

Kristian Kjærlund i gang med et af de mange interviews efter finalen.

Min mor synes, du er svigermors drøm. Har du lyst til at gå på en date?

Først og fremmest tak for tilbuddet :) Lige nu er der lidt mange andre ting, der fylder, så det er svært at forholde sig til på nuværende tidspunkt. Du må også hilse din mor og sige tak.

Hvad ser du på Netflix?

Jeg ser ikke noget på Netflix. Jeg ser ikke rigtig fjernsyn. Jeg ser 'X Factor' og that's it.

Har du søskende?

Jeg har to søstre.

Hvad er dit stjernetegn?

Jeg er tyr.

Hvor høj er du?

Mit pas siger 1,78, så jeg er nok 1,76 :)

Se eller gense den store 'X Factor'-finale på TV 2 PLAY.