X Factor

Kristian Kjærlund vinder 'X Factor': - Jeg fatter det ikke

Af bookmakerne blev han spået en andenplads, men seerne ville det anderledes. Stem på din vinder nederst i artiklen.

Kristian Kjærlund er vinderen af ’X Factor’ 2019. Det blev afgjort i sæsonens store finale i Forum Horsens fredag aften.

Her slog Blachmans 23-årige deltager Ankerstjernes unge solister, Benjamin Rosenbohm, der blev nummer to, og Live Køhn Vogel, som endte på sæsonens tredjeplads.

Og det var en rørt og stum vinder, der modtog stor hyldest fra de 3200 tilskuere, der fyldte arenaen.

Vinderen var så mundlam, at han faktisk ikke sagde et ord på scenen, før han sang sin allersidste sang i 'X Factor'. Nemlig vindersangen 'Lost & Profound', som han gennemførte med blanke øjne og badet i guldkonfetti.

- Jeg har ikke vænnet mig til det endnu. Overhovedet ikke. Vi havde pisket en stemning op omkring, at Benjamin ville vinde, også bag kulissen. Så jeg fatter det ikke rigtigt, lød det fra Kristian Kjærlund efter finalen.

Stolt Blachman

Dommeren Thomas Blachman holdt en mindre takketale på scenen, da hans finalist var blevet udråbt som vinder. Efter showet uddybede han sin glæde over for TV 2:

- Det var en lidt undertippet kategori, ældrekategorien. Men så kom Kristian, lød det fra dommeren.

Du gjorde det. Jeg er vildt imponeret over dig

Blachman til Kristian Kjærlund

- Han har givet os nogle vidunderlige opleveser, som har haft et niveau. For hvordan kan man lave et musikprogram i 2019, som sparker røv? Tak til ham for at det kan lade sig gøre, fortsatte han og rettede så sin opmærksomhed mod vinderen.

- Du gjorde det. Jeg er vildt imponeret over dig, og jeg er virkelig stolt af dig.

Gik på scenen med ro

Kristian Kjærlund kommer selv fra Horsens og endte altså med at løbe med sejren på hjemmebane.

Og det på trods af, at han af oddssætterne var spået en andenplads, mens Benjamin på forhånd var udråbt som favorit. Noget, som vinderen selv mener, gjorde en forskel for ham.

Kristian runder dette års 'X Factor' af med sin vindersang.

- Det var med en vis ro og en følelse af, at jeg kunne et eller andet, at jeg gik ind til den her finale. Og så måtte vi se, hvad det rakte til. For mig var der ingen konkurrence i det i dag. Jeg ville bare ind og levere noget, jeg selv kunne stå inde for, sagde han efter finalen.

Kristian Kjærlunds familie var også lige så overrasket som vinderen selv.

- Det var for vildt. Den havde vi nok ikke lige set komme. Det kan være, at vi havde kigget lidt for meget på bookmakerne, lød det fra Kristian far, Henrik Madsen, efter showet.

Sammenlignet med ikoner

På de sociale medier skriver flere seere, at Kristian Kjærlund minder dem om den britiske sanger David Bowie. I finalen mente Oh Land desuden, at Kristian leverede et show, der mindede hende om en Michael Jackson-performance.

Selv har den ydmyge vinder dog svært ved at tage de store ord til sig.

- Jeg er blevet sammenlignet med flere store ikoner, hvor jeg ikke kan lade være med at tænke: "Det er virkelig sødt af dig at tænke tanken, men ej vel?". Jeg synes, de er alt for store at blive sammenlignet med, fortalte han efter finalen.

Afstemning

Var Kristian den rigtige vinder af X Factor-finalen?

Lørdag skal Kristian Kjærlund spille sin første koncert som 'X Factor'-vinder, på trods af at han stadig ikke har forstået, at han er vinderen af det program, han selv har set, siden han var barn.

- Det kan ikke blive så meget større for mit vedkommende. Jeg kan ikke bruge andre ord end, at det er uvirkeligt lige nu.

Se Kristian Kjærlunds to første finalesange herunder:

Kristian synger 'Do I Wanna Know?' af Artic Monkeys.
Kristian synger 'Green Light' af Lorde.

Se 'X Factor'-finalen på TV 2 PLAY.