X Factor

Finalisterne: - Vi er som søskende, der driller hinanden

På scenen er de konkurrenter, men sådan føler de det ikke selv. Faktisk kunne ingen af dem have nået finalen uden hinanden.

De to fyre spæner op ad trapperne og hen mod det næsten tomme presserum i Brøndby, som de har stået i fredag efter fredag.

Det er onsdag før finalen, og årets tre 'X Factor'-finalister har netop overstået en times spørgsmål og fotos fra de journalister, som har dækket sæsonens mange liveshows. Snart kører de afsted mod de første lydprøver i Forum Horsens, hvor den store finale skal afholdes.

Men lige nu har Kristian Kjærlund og Benjamin Rosenbohm begge kurs mod slikskålen. Som den sidste dukker Live Køhn Vogel op i døren.

- Jeg gik. Som den voksne jeg er af os, joker den 15-årige deltager.

Men faktisk mangler de ét sidste interview før finalen. Et fælles interview, der handler om, hvor tæt de er kommet på hinanden i løbet af den 'X Factor'-sæson, som slutter, når en af dem kåres som vinder i fredagens store finale.

Finalen afholdes i Horsens, hvor Kristian Kjærlund kommer fra. Både Live Køhn Vogel og Benjamin Rosenbohm bor i København.

Driller og støtter som søskende

Energien blandt de tre taler nærmest for sig selv. De driller hinanden med en kærlig undertone. Rotter sig sammen to og to på skift. Diskuterer, hvem der tog den sidste toast i backstagelokalet, og laver sjov, når muligheden byder sig.

- Jeg tror, vi er blevet lidt som søskende, der driller hinanden, springer over hinanden i køen og lukker hinanden inde på badeværelset, lyder det fra 16-årige Benjamin Rosenbohm.

Det er bare rart at vide, at jeg er ikke den eneste, der har det på den måde

Benjamin Rosenbohm

De andre deltagere er enige. Og så joker de videre om, at man jo ikke selv vælger sin familie, og at der derfor også kan være søskende, man "hader".

Men med den seriøse mine på, er tonen en anden.

- Det er vildt rart, at man har nogen at dele det her med, som også er i det samme, for det er der jo meget få mennesker, der er. Og det er fedt, at vi er fælles om det, siger Live Køhn Vogel, som bliver bakket op af de andre.

Deltagerne har gennem sæsonen været gode til at bakke op om hinanden, fortæller finalisterne. Eksempelvis har de hjulpet hinanden med et tip efter generalprøverne eller stået klar med krammere efter en optræden

- Jeg ville ikke kunne gøre det her alene. Jeg bliver så stresset og frustreret under nogle af prøverne, og der er det bare rart at vide, at jeg er ikke den eneste, der har det på den måde. Det er en hjælp, siger Benjamin Rosenbohm.

Vigtigt at have det sjovt

I begyndelsen var Live Køhn Vogel dog nærmest skræmt af alle de andre deltagere. Hun kendte dem ikke og var derfor ikke helt tryg ved at snakke med dem. Benjamin troede faktisk, Live var for ung til at deltage, da han så hende første gang.

Omvendt følte 23-årige Kristian Kjærlund dog allerede, at han fik et bånd til de andre deltagere under sæsonens 5 Chair Challenge.

- Bare det, at vi var der med et fælles formål, blev man ret tæt af. Og nu har vi været igennem endnu mere af det samme, siger han.

Samtidig har det også været vigtigt for de tre tilbageværende deltagere, at de har haft det sjovt sammen, selvom de skulle præstere og kæmpe om en plads videre i 'X Factor' fredag efter fredag.

- Det har været en nødvendighed at have den der lightheartedness (afslappethed, red) med hinanden. For hvis det var en hardcore konkurrence, tror jeg, man kørte træt i det meget hurtigt, siger han.

Trist at sige farvel

Faktisk ser ingen af de tre finalister hinanden som konkurrenter. Og de mener alle, at det bliver underligt, når 'X Factor'-boblen springer.

- Den mest uhyggelige følelse gennem alt det her er, at man aldrig har vidst, hvornår det ville slutte. Man har ligesom kunnet sige til sig selv fra starten: "Jeg får max syv uger, men det kan også ende på fredag", siger Kristian Kjærlund.

Benjamin, Live og Kristian ser ikke hinanden som konkurrenter. - Jeg tænker ikke, at vi skal vinde over hinanden. Enten kommer jeg på en tredje-, anden- eller førsteplads, og det er okay for mig uanset hvad, siger Live Køhn Vogel.

De sidste uger har dog været nemme at nyde på trods af, at der er blevet færre og færre deltagere at hygge sig med backstage. Det er det eneste negative ved at nå til finalen i 'X Factor', forklarer de tre finalister.

- Før var vi sammen hele tiden, for vi var så mange. Der var altid nogen i deltagerrummet. Men nu ser vi bare lige hinanden, og så går vi forbi hinanden på gangen på vej til make-uppen, fordi vi skal bytte, siger Live Køhn Vogel.

- Det er ret sørgeligt i virkeligheden, tilføjer Kristian Kjærlund.

Benjamin håber dog, at han vil komme til at holde kontakten med 'X Factor'-holdet.

- Vi har lært hinanden rigtig godt at kende, og ud over det har vi også lært os selv rigtig godt at kende og fået så meget erfaring. Så at sige farvel til det bliver svært, siger Benjamin Rosenbohm.

Se finalen i 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.