X Factor

Det skal de synge i finalen

Finalisterne skal synge mindst to sange i det sidste show. Og der vil også være et gensyn med tidligere deltagere.

Årets store 'X Factor'-finale finder sted fredag aften i et udsolgt Forum Horsens.

Her skal de tre finalister på scenen mindst to gange foran 3200 tilskuere og alle tv-seerne.

I finalen har dommerne nemlig valgt en sang, der passer særlig godt til hver af deres deltagere. Deres anden sang er valgt af producerteamet bag dommerne.

Men der venter også endnu en sang. For efter der er blevet sagt farvel til en deltager, skal de sidste to finalister synge den såkaldte 'vindersang', der er skrevet specielt til dem.

Live-deltagere vender tilbage

Traditionen tro vil der også være et gensyn med alle sæsones live-deltagere i finaleshowet. Også Maria og Bea, der ellers måtte udgå af konkurrencen, vil gå på scenen i Forum Horsens.

Derudover vil der være gæsteoptrædener fra de to danske bands Scarlet Pleasure og Alphabeat.

Det er flere måneder siden, at Kristian Kjærlund, Benjamin Rosenbohm og Live Køhn Vogel var til audition, og på en bootcamp i november blev de udvalgt til at synge live foran hele Danmark.

Herunder svarer deres 'X Factor'-dommere på, om de har nået målet med det, de havde sat sig for på deltagernes vegne. Samtidig kan du få svar på, hvilke sange deltagerne skal synge.

X-Factor, Blachmann

KRISTIAN KJÆRLUND: Arctic Monkeys og Lorde

Blachman om Kristian: En eftertænksom, finurlig energi

- Jeg synes, at vi er kommet derhen, hvor vi ønskede at være, siger Thomas Blachman før finalen og uddyber:

- Når jeg kigger på Kristian, ser jeg en ung mand, der har en selvmystificeret aura og passer godt til popmusikken. Det er Andy Warhol og hele den der verden. En eftertænksom, finurlig energi.

- Han sætter sig virkelig ind i tingene, og det lyder altid som ham. Men det kunne jeg ikke vide fra starten. Jeg kunne kun antydningsvist synes, at han lignede den Kristian, han er blevet nu.

Her fandt Kristian Kjærlund ud af, at han er videre til finalen af 'X Factor'.

Dommerens sangvalg i finalen

Thomas Blachman har valgt, at Kristian Kjærlund først skal på scenen med sangen 'Do I Wanna Know?' af det britiske rockband Arctic Monkeys. Hør originalsangen her.

Producerteamets sangvalg i finalen

Blachmans producerteam har valgt, at Kristian herefter skal synge 'Green Light' af den new zealandske singer-songwriter Lorde. Hør originalsangen her.

Vindersangen (synges af de sidste to):

Kristians vindersang hedder 'Lost & Profound', og du kan høre en bid af den herunder:

De fire 'X Factor'-semifinalister har hver fået en sang, som de skal synge, hvis de vinder 'X Factor'. Kristian Kjærlunds vindersang hedder 'Lost and profound'. Video: Kasper Søby Jensen
X_Factor, Ankerstjerne

BENJAMIN: Dean Lewis og Frank Ocean

Ankerstjerne om Benjamin: Han er i sine følelser

- Jeg er sgu ret stolt af, hvad vi har opnået med Benjamin. De mål, vi har sat os, er vi lykkedes med. Jeg mødte ham dygtig og enormt disciplineret, og så har vi haft en drøm om at se, om vi kunne få ham til at være i sine følelser og få hjertet med, og det synes jeg sgu er lykkedes, siger Ankerstjerne og fortsætter:

- Han er begyndt at nyde at være deroppe. Han er blevet en scenevant mand, der elsker at spille for publikum.

Benjamin Rosenbohm i øjeblikket efter, det stod klart, at han er en af de tre finalister.

Dommerens sangvalg i finalen

Ankerstjerne har valgt, at Benjamin skal synge 'Be alright' af den australske singer-songwriter Dean Lewis. Hør originalsangen her.

Producerteamets sangvalg i finalen

Ankerstjernes producerteam har valgt sangen 'Lost' af Frank Ocean. Hør originalsangen her.

Vindersangen (synges af de sidste to)

Benjamins vindersang hedder 'Worth a broken heart', og du kan høre en bid af den herunder.

De fire 'X Factor'-semifinalister har hver fået en sang, som de skal synge, hvis de vinder 'X Factor'. Benjamins vindersang hedder 'Worth a broken heart'. Video: Kasper Søby Jensen

LIVE: Carl Emil Petersen og Mew

Ankerstjerne om Live: Ville lukke lidt op for vildskaben

- Jeg tror aldrig, jeg har mødt sådan et væsen som Live. Det unikke ved at være så fin og rolig på overfladen og så at have så meget vildskab indenunder. Det har været fedt at arbejde med og engang imellem at lukke op for vildskaben og samtidig holde på den flotte æstetik og det visuelle udtryk, siger han.

En del af Lives udvikling har også været at finde ud af, hvem hun er som menneske, forklarer Ankerstjerne.

- Hvis hun er ved at finde sig selv, skal vi gå med hende i alle de forgreninger, og det synes jeg også, at vores rejse har båret præg af. Nogle gange har hun lyst til at være mere vild og goth-agtig og andre gange mere inderlig.

Live og hendes dommer Ankerstjerne jublede, da semifinalen var afgjort.

Dommerens sangvalg i finalen

Ankerstjerne har valgt, at Live skal synge 'Finale på et filmset' af Carl Emil Petersen, der især er kendt fra bandet Ulige Numre. Hør originalsangen her.

Producerteamets sangvalg i finalen

Ankerstjernes producerteam har valgt sangen 'Special' af danske Mew. Hør originalsangen her.

Vindersangen (synges af de sidste to)

Lives vindersang hedder 'Piece of me', og du kan høre en bid af den herunder.

De fire 'X Factor'-semifinalister har hver fået en sang, som de skal synge, hvis de vinder 'X Factor'. Lives vindersang hedder 'Piece of me'. Video: Kasper Søby Jensen