X Factor

Kom tæt på 'X Factor'-finalisterne - her er detaljerne, der kan afgøre finalen

Finalen står ifølge eksperter mellem en krystalklar stemme, en dramatisk rockstjerne og en selvsikker charmør.

De stillede op til audition i efteråret, og nu er de nået hele vejen til finalen.

Fredag aften ved vi, om det er Live Køhn Vogel, Kristian Kjærlund eller Benjamin Rosenbohm, der kan kalde sig vinderen af 'X Factor'.

Herunder giver tre eksperter deres vurdering af deltagernes styrker og svagheder samt de små detaljer, der kan afgøre det store finaleshow i Forum Horsens.

Eksperterne er Berlingskes musikredaktør, Nanna Balslev, den oddsansvarlige for Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen, og den faste ekspert på podcasten 'X Factor - Dagen Derpå', Bjarke Charlie Serritslev.

De har alle fulgt med i den 12. sæson af programmet.

LIVE KØHN VOGEL

Styrker

Musikredaktøren: Hun mestrer mange forskellige stilarter fra David Bowie til Billie Eilish, og hun har en letgenkendelig lys og krystalklar stemme. Hun kan også være enormt rørende – eksempelvis da hun sang 'When the party is over' i det første liveshow.

'X Factor'-eksperten: Hendes styrke er hendes sødme, som jeg tror, appellerer til det unge publikum. Jeg tror, mange kan identificere sig med hende. Derudover er hendes tilstedeværelse på sociale medier en klar fordel. Her deler hun ud af sig selv, og det løfter hendes fanbase.

Bookmakeren: Hun er en charmerende pige med en flot vokal. Specielt i semifinalen leverede hun en sikker performance på scenen.

Live Køhn Vogel på scenen i 'X Factor'.

Svagheder

Musikredaktør: Det er smukt og pænt, men der kan nogle gange mangle noget nerve. Jeg savner, at hun træder mere i karakterer og væk fra det søde. Ellers kan det gå hen og blive lidt kedeligt, hvis man skulle se en hel koncert med hende.

'X Factor'-eksperten: Hendes usikkerhed. For mig er hun den, der ser ud til at nyde det mindst, når hun står på scenen. Det ved jeg jo, at hun gør, men det er ikke den følelse, jeg får, når hun står der. Jeg mærker hende ikke rigtig, medmindre hun synger på dansk – der kommer man ind til noget nerve.

Bookmakeren: Jeg synes, der har været nogle gange, hvor hun ikke har ramt tonerne helt, som hun skulle, men der er blevet længere mellem svipserne. I odds-regi kan jeg være i tvivl om, hvor seerstemmerne kommer fra, for hun konkurrerer på en måde om det yngre publikum med Benjamin.

Live synger '2000 meter i frit fald' med Katinka.

BENJAMIN ROSENBOHM

Styrker

Musikredaktøren: Han spænder bredt. Han synger blueset, men han mestrer også den helt lyse falset. Han har et stort register og er teknisk dygtig. Det er klart en styrke, at når man hører en sang med ham, kan man genkende hans stemme. Han har et personligt udtryk, og så er han en dygtig guitarist.

Bookmakeren: Han udviser stor sikkerhed, udstråling og fortrolighed på scenen. Han er ikke til at ryste, hvilket vi så i semifinalen, hvor der midt under hans sang lød et højt brag, som han ikke lod sig påvirke af. Han virker utrolig professionel i sin tilgang til musik, og han mestrer guitarspillet.

'X Factor'-eksperten: Benjamin har været på en rejse, hvor han især i de sidste liveshows har virket overskudsagtig på scenen. Hans styrke er hans selvsikkerhed og drengede charme. Ud over sangtalentet handler det også om, hvor likeable man er, og Benjamin giver noget af sig selv, der passer til det her format.

Benjamin Rosenbohm på scenen i 'X Factor'.

Svagheder

Musikredaktøren: Indimellem er han ikke brændt igennem på skærmen. Eksempelvis med sin version af Justin Timberlakes 'Cry me a river'. Men det kan lige så godt handle om, at det er en enormt svær sang at synge.

Bookmakeren: Jeg kan savne lidt mere variation, og at han viser, at hans vokal spænder mere bredt.

'X Factor'-eksperten: I begyndelsen virkede det tilfældigt, at han var dukket op i 'X Factor'. Hvis han bliver usikker, kan jeg godt være bekymret for, om han kan falde tilbage til at blive lidt laissez-faire omkring det, der foregår omkring ham. Det tror jeg dog ikke sker.

Benjamin synger 'Planets' med Nicklas Sahl.

KRISTIAN KJÆRLUND

Styrker

Musikredaktøren: Han både ligner og opfører sig som en rockstjerne, og han har et dramatisk, fuldendt udtryk. Man kan se, hvor meget han har rykket sig undervejs. Jeg kunne sagtens forestille mig et helt album med ham. Han har en blanding af selvsikkerhed og ømhed, som jeg synes er enormt rørende.

Bookmakeren: Hans udstråling og vokal vil jeg fremhæve som hans største styrker. Han har en flot stemme, og jeg kunne godt høre en plade med ham. Han er rolig og har alligevel udviklet sig på scenen, som da han eksempelvis gik i split.

'X Factor'-eksperten: Hans styrke er, at han er den mest stilsikre af de tre tilbageværende. Ham og Blachman fandt lynhurtigt ud af, hvilken vej han skulle gå ned ad. Derfor var han ret hurtigt på plads i liveshowene.

Kristian Kjærlund på scenen i 'X Factor'.

Svagheder

Musikredaktøren: Han kan virke meget kontrolleret, men indimellem skal man turde slippe kontrollen på scenen og lade sig rive med. Især hvis han skal ud og optræde, hvor alt kan ske. Men selvom han missede lidt af sangen i semifinalen, virker det, som om han har fået tøjlet sin nervøsitet.

Bookmakeren: Han må ikke glemme teksten igen, og spørgsmålet er, om det kan ryste ham, at det er sket.

'X Factor'-eksperten: Han er sin egen største fjende. Nervøsiteten og tilbageholdenheden har han ikke helt fået rystet af sig endnu. Når han går på den scene på fredag, skal han tro på, at han kan vinde. Og ikke bare håbe på det.

Kristian synger 'Wish you were gay' med Chili.

Se finalen af 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.