Hjem til gården

Deltager forlader 'Hjem til Gården' før tid - frygtede, kæresten ville dø

Efter fire uger forlod Cecilie Nielsen 'Hjem til Gården'. Savnet til sin hjertesyge kæreste var for stort. Siden er der sket en udvikling i forholdet.

Søndag aften begyndte 'Hjem til Gården' en smule utraditionelt. Deltageren Cecilie Nielsen valgte at forlade programmet af egen fri vilje. En overvejelse hun længe havde tumlet med på gården, og som hun altså gjorde alvor af.

Hun blev dermed sæsonens anden deltager, der frivilligt forlod 'Hjem til Gården'. I første afsnit forlod Kristina Kristensen programmet i vrede, da ugeopgaven blev dumpet.

Da 24-årige Cecilie Nielsen flyttede ind på gården, var det med et ønske om at blive bedre til at passe på sig selv og prioritere sig selv.

Men tiden på gården viste sig at være sværere, end hun havde forestillet sig. Derhjemme ventede hendes daværende kæreste Christian Fejer, og hendes tanker kredsede om ham.

Faktisk havde Cecilie Nielsen allerede lysten til at forlade programmet efter få dage, da hun fik en turbulent start i 'Hjem til Gården'. Hun ragede uklar med den tidligere deltager Kristina Kristensen, som Cecilie Nielsen følte ikke talte pænt til hende.

Men hun kæmpede videre. Alligevel blev de psykiske rutsjebaneture med konfrontationer mellem de andre deltagere og savnet til Christian Fejer derhjemme simpelthen for meget for Cecilie Nielsen.

Christian Fejer er nemlig alvorligt hjertesyg og har haft fire hjertestop, to blodpropper i hjertet og én i lungen under deres forhold. Han har iskæmisk hjertesygdom, hjertesvigt, og hans hjerte pumper på 30 procent sammenlignet med et normalt hjerte.

Cecilie Nielsen ved spisebordet i 'Hjem til Gården'.

- Det har været opslidende for mig at være i det her sygdomsforløb. Jeg troede, jeg kunne slippe det inde på gården, men jeg spekulerede hele tiden på, om Christian var okay, siger Cecilie Nielsen.

Siden hun kom hjem, er livet dog vendt op og ned for hende.

Hjertestop på fødselsdag

Først skal vi tilbage til den dag, hjerteproblemerne begyndte. Cecilie Nielsen fyldte 22 år 19. oktober 2016, og hun og kæresten Christian Fejer havde forberedt dagen med gæster og kagemand. Men to timer inden gæsterne kom, blev han meget dårlig og lagde sig på sengen.

Han blev bleg i ansigtet, vred sig i smerte med tænderne i puden for at håndtere det. Han havde smerter i brystet, som strålede ud i den ene arm. Ikke et godt tegn. Cecilie Nielsen ringede 112. Kort efter blev Christian Fejer fløjet til Rigshospitalet med akut blodprop i hjertet. Han fik to hjertestop, men blev genoplivet og behandlet.

Hjerteproblemerne var dog ikke slut. I maj 2017 blev Christian Fejer pludselig dårlig i en kø i et supermarked. Cecilie Nielsen var med og ringede igen 112. Endnu engang blev Christian Fejer fløjet til Rigshospitalet med hjertekomplikationer, hvor han svævede mellem liv og død i en uge.

Cecilie Nielsen med ekskæresten Christian Fejer på hospitalet.

Han blev udskrevet 2. juni 2017 og nåede lige at komme hjem, inden komplikationer igen ramte 4. juni.

Klokken fire om natten vågnede Cecilie Nielsen. I mørket så hun Christian Fejer. Men det var ikke den Christian Fejer, hun kendte.

Han hang halvvejs ud af sengen, læberne var blå, og åndedrættet meget dårligt.

- Jeg skreg og gik i panik. Jeg prøvede at få kontakt til ham ved at slå ham og råbe ad ham, siger Cecilie Nielsen, som hurtigt ringede 112.

På gården skal beboerne bygge og arbejde for at løse ugeopgaver. Hvis mentoren Philip godkender arbejdet, belønnes beboerne med værktøj, mad og andre ting.

Christian Fejer havde fået hjertestop igen, men blev genoplivet ved stød i Cecilies Nielsens seng. Efter tre dage i respirator på hospitalet vågnede han.

Sundhedsstyrelsen anslår, at cirka 200.000 danskere lider af iskæmisk hjertesygdom. Cirka 10.000 dør af følger fra sygdommen.

Ophold på gården var ny begyndelse

Det store ansvar for kærestens liv betød, at Cecilie Nielsens tanker konstant kredsede om hans velbefindende. Hun var hele tiden bekymret for, at der skulle ske ham og hende noget. Hele hendes liv kredsede om den angst.

Derfor havde hun behov for noget andet, for at mærke sig selv og lære, hvordan hun kunne finde overskud til sig selv igen. Det var hendes ønske for opholdet i 'Hjem til Gården'.

Sådan bliver 'Hjem til Gården' 2019

12 personer afprøver drømmen om ’det simple liv’, når de flytter ind på en primitiv gård, der hverken har elektricitet eller rindende vand.

I ti programmer skal de i fællesskab få en hverdag til at fungere med alt, hvad det indebærer, når man er selvforsynende. For at få adgang til mad skal de bestå ugeopgaven.

For hver uge mødes to beboere i tvekamp. Taberen flytter ud på 'Ødegården', hvor man kan kæmpe sig tilbage i finalen.

'Ødegården' sendes eksklusivt på TV 2 PLAY.

Sidste beboer tilbage vinder 500.000 kroner.

Se ’Hjem til gården’ søndag klokken 20.00 på TV 2.

Efter hun kom hjem, begyndte en tankeproces, som har vendt op og ned på hendes liv.

- Jeg troede ikke, at jeg havde fået noget ud af at være med. Men så blev jeg nysgerrig på at gøre noget for mig selv, og det er gået fremad. Jeg er blevet mere selvstændig og siger, hvad jeg mener. Det er skidegodt!, siger Cecilie Nielsen.

Cecilie Nielsens mål i 'Hjem til Gården' var at blive bedre til at tage vare på sig selv og ikke sætte sig selv bagerst. Det mener hun lykkedes.

Efter to måneder slog hun op med ham, og de flyttede fra hinanden. Det var i slutningen af 2018.

- Min tid på gården viste mig, at jeg udviklede mig i en retning, hvor Christian ikke kunne være med, siger Cecilie Nielsen og fortsætter:

- Det er et ansvar at være kærester med ham, og det ansvar havde jeg ikke længere lyst til at have.

Ifølge Cecilie Nielsen havde de et godt brud, er stadig venner og har begge fået nye kærester.

Men i begyndelsen var det svært at slippe "ansvaret" for sin ekskæreste. Cecilie Nielsen ringede "i tide og utide" for at høre, om han var okay.

- Det har dog givet mig en kæmpe ro at gå fra ham, selvom det var meget svært. Min tid på gården har modnet mig meget, og nu tager jeg det meget stille og roligt med min nye kæreste, siger Cecilie Nielsen.

'Hjem til Gården' sendes hver søndag klokken 20.00 på TV 2, og når det passer dig på TV 2 PLAY. Derudover vises ekstraprogrammet 'Ødegården' eksklusivt på TV 2 PLAY.