X Factor

Oh Land før finalen: - Lige nu er jeg lidt bitter

Dommeren står helt uden deltagere i 'X Factor'. Finaledagen vil hun bruge på bobler og saunagus.

- Finalen bliver lidt som at se tv bare inde i tv'et.

Sådan lyder det fra Oh Land, dommeren for grupperne, der i sæsonens sidste show kommer til at stå uden deltagere.

På to uger har hun mistet sine to sidste grupper.

Maria og Bea måtte udgå af personlige årsager i sidste uge. I semifinalen fredag, hvor seerne bestemte udfaldet, blev det pigegruppen Echos tur til at forlade programmet.

Ærgerlig over dommernes kritik

Specielt Echo har flere gange undervejs i 'X Factor' fået en hård medfart fra de andre dommere Ankerstjerne og Thomas Blachman.

Og det har ikke gavnet chancerne hos de fire piger, lyder det fra Oh Land, der selv sammensatte gruppen tilbage i november.

Jeg kan næsten ikke oppe mig til at sige, hvem jeg hepper på lige nu

Oh Land

Hun mener, at Echo er blevet talt ned helt fra begyndelsen.

- Det er ikke rigtigt kommet dem til gode, for folk lytter til, hvad der bliver sagt i en eller anden grad. Så det er jeg ærgerlig over: At de ikke er blevet givet mere medvind fra dommerbordet, for det kunne også have været med til at ændre udfaldet, gætter hun.

To gange er gruppen havnet i farezonen undervejs i 'X Factor', men Oh Land havde alligevel håbet, at det gik anderledes i semifinalen.

- Set i det perspektiv synes jeg fandeme, de har leveret og er kommet stærkt igen. Men det er trist og ærgerligt, siger hun.

- Jeg ville ønske, jeg havde nogen med i finalen.

Oh Land vil dog give sine meddommere ret i, at da Echo fredag aften optrådte sammen gæstesangeren Bisse, blev han sat op på en piedestal, og dermed var han et midtpunkt.

Men hun fastholder det budskab, hun også nævnte i showet:

- Musik bliver først interessant, hvis man fjerner egoet. Musik er ikke interessant, hvis det handler om, hvem der har flest soloer, hvem der synger højest eller længst.

"Lidt bitter"

Uden deltagere har Oh Land pludselig fået fritid mellem hænderne, og hun vil fokusere på bare at opleve det sidste show.

- Jeg skal i hvert fald nok have noget champagne, siger hun om finaleplanerne og afslører, at hun måske også vil slappe af i et spa lige op til showet, der foregår i Forum Horsens.

- Jeg skal komme ind helt rød i bærret og fuldstændig saunagus'et ud (aromaterapi i en sauna, red.), griner hun.

Lige nu må jeg nok indrømme, at jeg er lidt bitter

Oh Land

Ankerstjernes to deltagere Live Køhn Vogel og Benjamin Rosenbohm kommer i finalen til at dyste mod Blachmans solist Kristian Kjærlund.

Men efter afgørelsen fredag aften er det stadig for ømt for Oh Land at komme ind på, hvem hun nu vil heppe på.

- Lige nu må jeg nok indrømme, at jeg er lidt bitter. Jeg synes fandeme, at jeg er blevet frarøvet nogle chancer. Også med Maria og Bea, der selvfølgelig af rigtig gode grunde ikke er med, siger Oh Land.

- Jeg kan næsten ikke oppe mig til at sige, hvem jeg hepper på lige nu. Spørg mig i morgen, så skal jeg nok være stor, griner hun.

Se finalen i 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.