X Factor

Hør 'X Factor'-finalisternes vindersange - Remee blev tilkaldt i sidste øjeblik

Kun to af sangene bliver sunget i finalen. Her kan du få et smuglyt på dem alle.

'X Factor'-finalen venter, og traditionen tro har de tre finalister alle lavet en vindersang.

Den skal de på scenen med, hvis de på fredag står tilbage som en af de sidste to deltagere.

Sangene blev indspillet under en i forvejen hektisk semifinaleuge, hvor deltagerne også skulle lære to nye sange og øve med en anden kendt artist.

Det betød lange arbejdsdage, hvor der blev brugt flere timer i studiet – og i et tilfælde var sangen, der skulle indspilles, slet ikke færdig, da de gik i gang.

Her kan du høre en bid af de tre finalesange og få et indblik i, hvordan de blev til.

KRISTIAN KJÆRLUND: Remee kaldt til studiet i sidste øjeblik

Blachmans 23-årige solist Kristian Kjærlund går i finalen med singlen 'Lost & Profound', der er skrevet med hjælp fra sangerinden Kwamie Liv og tidligere 'X Factor'-dommer Remee Jackman.

Faktisk blev Blachmans tidligere dommerkollega tilkaldt i sidste øjeblik, fordi holdet bag var gået i hårdknude, husker Kristian Kjærlund.

- Han kom for a moment på et tidspunkt, hvor vi ikke rigtig vidste, hvad der skulle ske og havde været sådan lidt i vildrede. Så gav han os noget at arbejde videre med, siger deltageren.

- Pludselig sagde Blachman: "Jeg har taget mig den frihed at invitere Remee, han kommer om en time".

De fire 'X Factor'-semifinalister har hver fået en sang, som de skal synge, hvis de vinder 'X Factor'. Kristian Kjærlunds vindersang hedder 'Lost and profound'. Video: Kasper Søby Jensen

Det skete onsdag før semifinalen. Remee Jackman bekræfter selv, at han fik en besked fra Blachman, der spurgte ham om hjælp – og hjælpe ville Remee gerne, fortæller han.

Derfor fandt han nogle "gamle ting" frem på telefonen, som viste sig at lyde fedt til den basgang, Blachmans producer Nicolai Kornerup i forvejen arbejdede med.

- Så ramte det bare, og så kom der en sang ud på ingen tid, forklarer Remee, som har fulgt med hele 'X Factor'-sæsonen og derfor havde en idé om, hvad et nummer til Kristian Kjærlund skulle kunne.

I semifinalen dukkede Remee Jackman også op på scenen i et kort øjeblik, da han rappede sammen med Emil Kruse og Benjamin Hav, der gæstede studiet.

Det var dog ikke ensbetydende med, at sangen ville opstå på så kort tid, som den gjorde.

- Det er kun op til guderne, om den sidder i momentet, når man kun har nogle timer. Energien var den rigtige, og det var bare det, der skulle ske, siger Remee.

For ham var det bare som at trække vejret, at udånde et eller andet, som er musik

Kristian Kjærlund om Remee

Selv er Kristian Kjærlund glad for sangens udtryk.

- Det dér med at være omgivet af så mange professionelle folk, som sidder og skriver en sang til mig, det er en meget surrealistisk oplevelse, siger han og bemærker, at det var en stor oplevelse at se, hvordan Remee arbejdede.

Her ses Kristian Kjærlund, øjeblikket efter at han er gået videre til finalen.

- Han stod bare der og fyrede ting af, som bare virkelig fungerer. Men for ham var det bare som at trække vejret, at udånde et eller andet som er musik, og så kommer der en sang ud af ingenting.

BENJAMIN: Indspillede i seks lange timer

Ankerstjernes 16-årige solist Benjamin Rosenbohm går i finalen med singlen 'Worth A Broken Heart', som er skrevet af Ankerstjernes team bestående af Oliver McEwan, Malthe Rostrup, Andreas Odbjerg, Max Nilsson og Amanda Noomi Börjeson.

Og han blev lidt bekymret, da han blev klar over, at sangen skulle skrives til ham af nogle andre.

De fire 'X Factor'-semifinalister har hver fået en sang, som de skal synge, hvis de vinder 'X Factor'. Benjamins vindersang hedder 'Worth a broken heart'. Video: Kasper Søby Jensen

- Jeg tænke: "Okay, vi mister lidt af vores kunstneriske identitet". Men jeg føler virkelig, at den sang, som faktisk udkommer lige om lidt, passer meget fint med det, jeg startede 'X Factor'-liveshows med, siger han.

Nemlig at sætte ord på de følelser, alle har mærket på et tidspunkt i livet.

Jeg er enormt glad for den

Benjamin Rosenbohm

- Jeg føler slet ikke, at den tager mig væk fra, hvem jeg er som menneske. Jeg er enormt glad for den, og jeg håber, at folk kommer til at kunne lide den.

Ankerstjernes deltager brugte seks timer i studiet på at indspille sangen. Samme dag skulle han øve sit semifinalenummer med sanger og sangskriver Nicklas Sahl, og Benjamin undskyldte på forhånd til ham over, hvis det lød forfærdeligt.

Her ses Benjamin Rosenbohm på scenen sammen med Nicklas Sahl i semifinalen.

Han følte sig "helt smadret" efter de seks timer. Men til Benjamins store overraskelse kom Nicklas Sahl også lige fra en tur i studiet på seks timer, og sangerens opfattelse af tiden var en helt anden.

- Han sagde: "Ja, jeg var bare lige inde og indspille en hurtig sang. Det tog cirka seks timer, det er jo ikke særlig meget", gengiver Benjamin med et grin.

- Her gik det op for mig, at det er en hård branche, jeg er ved at træde ind i.

Benjamin Rosenbohm i stor jubel, da han annonceres som en af de tre finalister i 'X Factor'.

LIVE: Man ser kun én side af mig

Ankerstjernes 15-årige deltager Live Køhn Vogel går i finalen med singlen 'Piece Of Me'. Ligesom Benjamins single er den skrevet af Ankerstjernes team bestående af Oliver McEwan, Malthe Rostrup, Andreas Odbjerg og Amanda Noomi Börjeson.

Sangen handler om, hvordan det føles, når verden kun har set en lille del af en.

- Det synes jeg er et ret godt og vigtigt budskab, for sådan har jeg det også. Det er en lille del af en selv, der bliver vist i fjernsynet, når man er med i 'X Factor', siger hun.

De fire 'X Factor'-semifinalister har hver fået en sang, som de skal synge, hvis de vinder 'X Factor'. Lives vindersang hedder 'Piece of me'. Video: Kasper Søby Jensen

Selv mener den unge finalist ikke, at man har set 100 procent af, hvem hun er i fjernsynet.

- Jeg synes, der er forskel på, hvordan jeg er bag kameraet, og når der er kamera på. Man kan ikke vise sig selv 100 procent på kamera, medmindre man bliver fulgt 24/7. Så jeg tror bare, at det er sådan, det er for alle, siger hun.

Det synes jeg er et ret godt og vigtigt budskab

Live Køhn Vogel

Det var hendes første gang i et studie, og det var en stor oplevelse for Live.

- Det var noget helt andet end at stå live på scenen. Og det var mega fedt, siger hun.

Live Køhn Vogel øjeblikket efter beskeden om, at seerne har stemt hende videre til finalen.

Pigegruppen Echo, der måtte forlade 'X Factor' i semifinalen, fik også indspillet deres eventuelle vindersang 'I Got You', der er skrevet af Clara Sofie Fabricius og Emil Falk. Den udkommer på finalefredagen sammen med de tre finalisters singler. Lyt til en bid af den nedenfor.

De fire 'X Factor'-semifinalister har hver fået en sang, som de skal synge, hvis de vinder 'X Factor'. Echos vindersang hedder 'I got U'. Video: Kasper Søby Jensen

Se, hvem der vinder 'X Factor' 2019, fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.