X Factor

Deltog for to år siden - blev overrasket over tilbud fra Blachman

Fredag aften dukkede en tidligere finalist op i 'X Factor'.

Det kom bag på Chili Pedersen, at hun ud af det blå fik mulighed for at vende tilbage på 'X Factor'-scenen.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle lave mere med 'X Factor', så da jeg fik opkaldet fra Thomas, blev jeg mega overrasket, siger den 19-årige tidligere deltager.

Fredag optrådte hun med Thomas Blachmans solist Kristian Kjærlund i semifinalen.

Chili kender dog 'X Factor'-dommeren fra sin egen tid i programmet. Det var nemlig Blachman, der i 2017 førte hende til en andenplads.

For to år siden sang Chili som 17-årig under finalen af 'X Factor'.

Heppede på deltager

Ifølge den tidligere finalist ringede Blachman til hende og sagde: "Nu skal du høre, min ven" og fortalte om idéen.

Derefter skulle Chili lige overveje, hvad han tilbød.

I semifinalen skulle deltagerne synge med en anden kunstner, og hun blev spurgt, om hun ville være den person i Blachmans kategori.

- I starten var jeg lidt i tvivl, men da han forklarede sangen, og at det var med Kristian Kjærlund, sagde jeg: "Okay, jeg er på!"

De tre finalister i 2017 var Mia Sørensen, Morten Nørgaard og Chili Pedersen. Morten Nørgaard sikrede sig sejren ved det sidste show.

Det betød noget, at det var sammen med den 23-årige deltager.

- Jeg har faktisk fulgt og heppet på Kristian lige siden hans audition. Så at få lov til at synge med ham er sindssygt fedt, siger hun.

Men hvor tit ringer Thomas Blachman til dig?

- Vi har skrevet frem og tilbage indimellem. Men jeg forstår godt, at han har gang i mange ting. 'X Factor' er et kæmpe projekt, og så snart det slutter, skal man tænke på en ny sæson. Men det er hyggeligt engang imellem lige at få en sms eller et opkald fra Thomas, siger hun.

Her fik Chili i 2017 at vide, at hun var gået videre til finalen i 'X Factor'. Fredag aften sagde Thomas Blachman om Chili: - Jeg kunne sikkert have valgt en del kendte artister, men jeg synes, det var så oplagt at vælge måske nok en af de bedste deltagere, der har været med i det her program igennem de sidste 12 år.

Beroligede Kristian før show

Nerverne sad dog ekstra uden på tøjet, da deltagerne skulle optræde i showet før finalen.

Under Kristian Kjærlund første sang glippede det med nogle af ordene. Derefter skulle han synge Billie Eilish' 'Wish you were gay' sammen med Chili.

- Jeg var virkelig bange anden gang, men Chili har en vis ro over sig. Hun var god til at få mig ned på jorden og sige: "Nu nyder vi det", og jeg nød det virkelig, sagde Kristan Kjærlund efter showet.

Kristian Kjærlund og Chili Pedersen sang duet i semifinalen af 'X Factor'. Den tidligere deltager synes, det var "sindssygt fedt" at være tilbage.

Det samme fortæller Chili.

- Jeg prøvede at snakke om noget andet og sige: "Ej, det skal nok gå. Vi skal bare nyde det og synge en fed sang".

Vil satse på musikken

Oplevelsen fredag aften har bekræftet den tidligere deltager i, at hun gerne vil arbejde med musik fremover.

- Helt sikkert, men jeg havde gået efter det lige meget hvad. Det her er bare endnu en sjov oplevelse på vejen, siger hun.

I øjeblikket går Chili i 3. G på Himmelev Gymnasium nær Roskilde. Hun bliver student til sommer, og herefter skal sangkarrieren have fuldt fokus.

- Det er svært at fokusere så koncentreret på både skole og musik. Så det er lidt på pause nu, men når jeg er færdig med gymnasiet, har jeg planer om at sætte 100 procent fokus på musikken, fortæller hun.

Se finalen af 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.